EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2015 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
водещи новини
видове разстройства
паническа атака
паническо разстройство
агорафобия
дисоциация
ПР и бременност
профил на ПР
сезонно разстройство
депресия
имате ли ПР
ПР и децата
ПА и двете възможности
диета при ПР
стимулант за страха
всекидневие и ПР
новини
карта на сайта
страх
психоанализа на страха
опознаване на ПР
лечение на ПР
причини за ПР
недостиг на внимание
отказ от секс
пристрастеност към секс
10 тайни на ПР
вие и вашия лекар
фибромиалгия
нарушения на съня
визия на ПР-страдащ
дентална фобия
психотерапия
натраплива невроза
стрес разстройство
клаустрофобия
социална фобия
сърдечен проблем
епилепсия
ниско самочувствие
смяна на работа
panic survivor
истински истории
близките и ПР
въпроси и отговори
биполярно разстройство
дислексия
как да изберем правилния психотерапевт
скала на страха
тиреотоксикоза
нощна паническа атака
бензодиазепини
гастроезофагиален рефлукс
световъртеж
алкохолизъм
бременности и антидепресанти
странични ефекти на антидепресантите
аспартам
гняв
протакане
булимия
слънчев  и топлинен удар
нива на страха
шизофрения
истински истории и коментари
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
излекуване от паническо разстройство
ИЗЛЕКУВАНЕ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО
Възстановяване от паническо разстройство
Какво  означава възстановяване от паническо разстройство и как да го постигнем?
Дали, когато изчезнат паническите атаки или страховите симптоми сме се възстановили?
Дали възможността да ходите където и да е, означава победа?
Дали внезапно животът ни се променя и той става радостен, изпълнен с авантюри и без проблеми? Или пък трябва да почувстваме нещо още по-незабележимо и дълбоко…
Какво трябва да очаквам от възстановяването от паническите атаки?
Това означава ли никога вече да не получаваш панически атаки? Никога. Никога да не изпитваш симптомите на паниката.Никога. Никога вече да не се чувствам като развалина от унищожителните тревожни изживявания, а да се превърнете в човека, който беше преди да започне това страдание, уверен, че управляваш и контролираш живота си.
Ако приемем, че всичко казано по-горе трябва да се случи, ще допуснем грешка!
Излекуването от паническо разстройство, изчезва ли страха?
Дори и след пълното възстановяване, пак ще чувствате остатъчни симптоми понякога, но той няма да преминава в страховитите панически пристъпи. Страхът е  нормално чувство, характерно за всяко живо същество. Не искате да чувате това, не искате да е така? Единствената ви мисъл е, как да  отстраните всички страхове от вас... Ние винаги искаме да чуем това, от което имаме нужда, а не това, което трябва.А страхът е важен за оцеляването ни на този свят.Затова всяко нормално, живо същество чувства страх.
Как да разбера дали съм се излекувал от паническо разстройство?
Ще попитате - от къде да сме  сигурни, че сме се излекували. Да обясним. В онези мрачни месеци, преживявайки силните панически атаки, не сте се замисляли колко време е минало за формирането на поведението и причините, които са довели до панически реакции. Сигурно не сте се замисляли много върху начина ви на общуване и начините ви на реакции. Много малко хора предполагат, че начинът, по който живеят живота, начинът, по който се отнасят към себе си, начинът, по който фокусират мислите си - трябва да бъдат истинските  моменти, върху  които трябваше да се работи, за да се излекува от паническото  разстройство.Сега вече вие ще умеете да конторилрате точно онова поведение,което предизвика паническите атаки. Това е сигурния знак ,че сте  намерили решението.
Най-важното нещо, за да се излекувате  от паническото разстройство е да изгубите страха от симптомите.
Симптомите могат и да се появяват, но вие няма да се страхувате вече от тях.
Понякога отново ще изпитвате страх, когато сте стресирани, но няма да го развивате в такава форма, която би ви парализирала…Вече  няма да ги наричате панически атаки. Вече няма да се страхувате от тях, защото те няма да ви  плашат. Страх означава - заплаха. Вече сте осъзнали, че от замайването няма да припаднете, както и от сърцебиенето няма да получите инфаркт. Осъзнавайки симптомите, страхът започва постепенно да се редуцира - все по-малко и по-малко ще чувствате напрежене.
Да загубиш страха от симптомите, да загубиш страха от очакването, означава, че постепенно ще започнете да губите и отрицателните си качества, които са довели до паническите атаки. Възприятието ви на света, ще се промени коренно. Вие вече няма да сте  онази  личност, която се престарава и желае да изглежда перфектна в очите на другите. Вашата артистичност я запазете за емоционалния си живот, а в общуването си с другите, реагирайте така, както чувствате нещата.
Страница:
1 /2/