EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
Характеристика на пигментни петна по време на бременост
Освен лунички по кожата на лицето се появяват и пигментни петна, предизвикани от различни причини.
Тези петна имат разнообразна форма, неправилни очертания, гладка повърхност и резки граници. Големината на петната е различна, цветът - от светложълт до тъмнокафяв.
Локализация на пигментните петна по време на бременност
Разполагат се най-често симетрично преди всичко по челото и бузите. У млади жени често е засегната кожата на горната устна, носа и бузите.
У по-възрастните жени пигментни петна наблюдаваме по шията.
Причини за поява на пигментните петна по време на бременност
Причините, които предизвикват появата на пигментации по лицето, са различни - заболявания на жлезите с вътрешна секреция, черния дроб, хронични нервни разстройства, работа при висока температура, с химични вещества, недостиг на витамин С, бременност и др.
Причинители на пигментни петна по време на бременност
Оцветителни вещества, като графит; прах, сажди и др., могат да попаднат в кожата отвън и да предизвикат пигментации.
Пигментни петна по лицето могат да се получат и вследствие употребата на силно дразнещи лосиони и кремове, а по тялото - от налягането и триенето на стегнати превръзки, напр. сутиен. Немалка роля в появата на пигментации играят и слънчевите лъчи. Жените, които са предразположени към появата на пигментации, през пролетта и лятото трябва да избягват слънцето и да употребяват светлозащитни кремове.

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
     Бременност при
     по-възрастни
     жени

     БРЕМЕННОСТ И КОЗМЕТИКА
Пигментни петна по време на бременност