EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Защо плаче кърмачето. Причини за поведението на бебето
Плачът е словото на 6ебето. С нега то изказва своите  нужди, желания, неудобства и болки. Майката, чието сърце откликва за  всяка нотка от разнообразните отенъци на бебешкия плач. трябва да разбира причините за плача. Сама тогава тя може да каже, че познава и разбира своето дете. При плач бебето вдишва дълбоко въздух, а това допринася за развитието на гръдния кош и белите дробове. Така че за здравето бебе е от полза да плаче по 5-6 минути няколко пъти на ден.
Плачът на здравото бебе
При спазване на определения интервал от 3 часа за кърмене на детето свиква на този  режим  и скоро  часовникът става, излишен -  с изтичането на третия час, то изплаква, известявайки на майка си, че е време за кърмене . Ако не се задоволи веднага гладът, бебето започва да плаче  по-настоятелно,  да вика своята майка. Много често обаче кърмачето изплаква от колики. Неговото стомахче е въобще претоварена - според своето тегло  то изяжда пет пъти повече от възрастния човек. Усилената  дейност на червата му  води до колики. Те се ,изразяват с приплакване на сън, раздвижване,  при сваляне  на крачетата, понякога пускане на газове, след което бебето продължава да спи. Ако, неправилно решите, че този плач е от глад и дадете на бебето отново да суче само един час след като е било нахранено,  получава се порочен кръг - детето плаче от колики, а вие му давате още храна и  с това усилвате коликите. Затова не бързайте със заключенията си. Коликите са нормално явление за бебетата на майчина кърма. Те изчезват спонтанно към 3-4-ия месец (обикновено след захранването на децата).
Коремните колики са особено силни у някои по-нервни деца, чиято чревна двигателна дейност се възбужда, щом захванат гърдата. Скоро след това те я изпускат, присвиват се, заплакват и изпускат газове или се изхождат по голяма нужда.
Приучено към държане на ръце бебе плаче много често, поради липсата на компания. Едни надават вик, щом ги оставите на леглото, обаче то се успокоява и заспива, но други надават вик, веднага щом напуснете стаята. Имайте твърдост и само за няколко дни ще се научи на ред.
Лесно се познава плачът на бебе, което иска да спи. То започва да хленчи, да затваря очи, а накрая да нервничи. Когато го оставите в леглото, то се успокоява и заспива. В летните горещини бебето плаче от претопляне и жажда, особено, ако не се съобразявате  да го облечете по-леко. Ако предложите на такова дете вода, то пие като възрастен  и веднага млъква.Не забравяйте обаче да го разсъблечете.Иначе може да доведе до повишаване на температурата претоплянето и до ненужно лечение на детето. В някои случаи с плача си бебето изразява своето недоволство с от стегнатото повиване или че сте забравили да го подсушите.Някои бебета  не понасят подмокрянето и плачат, докато не бъдат подсушени.

проф.Хр. Михов

ЗАЩО ПЛАЧЕ КЪРМАЧЕТО
Особености на детското развитие
Етапи в развитието на детския организъм
Грижи за болното дете
В очакване на бебето.Грижи за бебето
Легло и стая на бебето
Физиологични особености на новороденото
Физиологична жълтеница на бебето
Физиологично спадане на теглото на бебето
Хормонална /полова/ криза на  бебето
Пъпчето на новороденото
Къпане на бебето. Тоалет на бебето
Кърмене
Затруднения при кърменето
Мастит
Забрана за кърмене
Лекарства и кърмене
Родови увреждания
Болести на пъпчето
Кожни болести на новороденото
Болести на устната кухина при новороденото
Хранене на бебето
Захранване на бебето
Брой хранения на бебето
Отбиване на бебето
Кърмене или изкуствена храна
Свободно хранене на бебето
Недостиг на кърма
Физическо развите на кърмачето
Нервно-психично развитие на кърмачето
Сънят на кърмачето
Защо плаче бебето
Плачът на болното дете
Закаляване на бебето

Всичко, което е необходимо за здравето на новороденото
Болести и системи

Алергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройство
  Нормалният ръст на деца  от един месец до три години ще намерите тук
Форум