EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      | форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.comАлергични заболявания

Безплодие

Бъбречни болести

Грип
 
Болести на дихателната система

Венерически болести

Болести на жлезите

Заразни болести

Имунна система

Заболявания на нервната система

Кожни заболявания

Болести на кръвната система

Менструация

Болести на очите

Болести на отделителната система

Болести на периферната нервна система

Полови болести

Болести на опорно-двигателната система

Сексуални разстройства

Болести на храносмилателната система

Хирургически болести

Уши, нос и гърло

Психично здраве

Депресия

Паническо разстройство

НАЧАЛО

Кога се прилага специално почистване на лице?
Специалното почистване се прилага при черни точки (комедони) и бели зрънца (милиуми) . Противопоказано е при възпалена кожа и нагноили младежки пъпки. За да се отворят порите и да се отпушат каналчетата на мастните жлези, трябва да се направят парна баня, горещ компрес или парафинова маска. При комедони парната баня се прилага най-често след предварително изтриване на кожата с 2%  салицилов спирт.
Почистване на лице при нормална и суха кожа
При нормална и суха кожа с бели зрънца или с черни точки лицето се почиства първо с тоалетно мляко за суха кожа, след което се прави парна баня  или парафинова маска. Те причиняват набъбване на епидермиса, размекване на мастните запушалки, разширяване на изходните каналчета на мастните жлези. Улесняват премахването на комедоните. Парната баня продължава 10-15 минути, а парафиновата маска се оставя на лицето за 20-30 минути. След тези процедури кожата се изтрива първо с влажен, а след това със сух марлен тампон и тогава се пристъпва към основното почистване.
Почистване на комедони
Преди почистването ръцете се измиват добре и се дезинфекцират с лавандулов или салицилов спирт. Върховете на палците се покриват със стерилни марлички. Чрез натиск върху мастната жлеза се изкарва бяла червейообразна материя с черно връхче. Комедоните по носа, челото и брадичката се изчистват най-лесно. През време на почистването кожата периодично се изтрива с 6% кислородна вода. Спирт не се употребява, защото той изсушава кожата, свива порите и затруднява изчистването им. Почистването не се прави по-често от два-три пъти седмично. Не се препоръчва изчистване на цялото лице в един сеанс. При много суха кожа черните точки понякога са много дълбоки и се отстраняват трудно дори и с инструмент. В такъв случай се прави маслена маска за 10-15 минути. След снемането и кожата се изтрива с памучен тампон, посипан с малко готварска сол или боракс, като се извършват кръгови движения. След това лицето се измива с топла вода и сапун.
Почистване на  бели зрънца по кожата
Почистване на кожата се прилага и за премахване на белите зрънца. След парна баня кожата се изтрива с лосион. С игла се пробива епидермисът, под който е натрупано съдържимото на жлезата. Пробождането се прави успоредно на кожата, след което тя се повдига, докато се разкъса. Така бялото зрънце се премахва лесно. Мястото на пробождане се дезинфекцира със спирт, а при поява на капка кръв - с йодна тинктура. И при тази манипулация върховетe на палците трябва да бъдат дезинфекцирани предварително със спирт. След завършване на почистването местата на пробождане се дезинфекцират със спирт, а при поява на капки кръв се намазват с йодна тинктура. В козметичните салони белите зрънца се премахнат много лесно с електрическа игла за епилация.


Заб. Козметичните процедури прилагайте само след консултация с вашия дерматолог. Сайтът не носи отговорност за евентуални нанесени щети от прилагането им.Kозметични процедури
Специално почистване на лице