EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
Как да се почиства лицето по време на бременност?
Лицето се почиства с 1-2% салицилов, 2% хлорнитромицинов или камфоров спирт. Ако е необходимо, трябва да се консултираме с дерматолог.
Често пъти у бременните, особено през втората половина на бременността, се явяват пигментации по лицето. Те се засилват особено много през пролетните и летните месеци, понякога остават дълго след раждането.
Причини за петна по време на бременост
Една от причините за появяването на тези петна при бременност е недостатъчност на витамин С. Този витамин се съдържа в зелето, спанака, доматите, лимоните, френското грозде, ябълките, а също и в някои продукти от животински произход - месо, риба, черен дроб и др. Ако нямате възможност да получите необходимото количество витамин С в естествен вид, той трябва да се приеме под форма на дражета, като дневната доза е 1 г.
Избелващи плодови маски за лице по време на бременност
Много полезни са избелващите плодови маски. Нормалната и сухата кожа, преди да се постави маската, се почистват с тоалетно мляко, а мазната кожа - с лимон. В сока на пасиран домат, краставица или добре разбито кисело мляко потапяме марля, на която сме изрязали отвори за очите и носа. Поставяме я върху лицето и я държим 15-20 минути.
След раждането, ако пигментациите продължават да се задържат, необходимо е да се посъветваме с дерматолог.

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
     Бременност при
     по-възрастни
     жени

     БРЕМЕННОСТ И КОЗМЕТИКА
Почистване на лицето по време на бременност