EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Описание на прееклампсията
Прееклампсията се явява вследствие на хипертония. Изразява се в отичане и подпухване на ръцете, глезените и лицето заради задържането на вода, бързото натрупване на килограми и появата на белтъчини в урината. Ранната диагностика на прееклампсията би предотвратила редица усложнения. Обикновено не представлява опасност за майката или плода, но е важно да бъде установена.
Кога настъпва прееклампсията
Подобно състояние най-често настъпва през последните шест седмици от бременността. Затова, с напредването на бременността, лекарят ще иска да следи състоянието ви всяка седмица.
Симптоми на прееклампсията
Има случаи, когато преклампсията води до много по-сериозно състояние, наречено еклампсия, характеризиращо се с изключително високо кръвно налягане, замъглено виждане, остри болки в стомаха и главоболие. Не са изключени и конвулсии, а това понякога е фатално.
Лечение на прееклампсия
Преекламписията се третира по различен начин, в зависимост колко е повишено кръвното, през кой стадий е поставена диагнозата, както и от състоянието на плода. На жени с лека форма на преекламписия обикновено се предписва да останат в домашна обстановка и да лежат. В някои случаи обаче се налага хоспитализиране, за да се следи по-добре кръвното на майката и състоянието на плода. Има тестове, чрез които се следи сърдечният ритъм на бебето след като то започне да мърда или "рита". Те помагат да се определи дали плодът продължава да расте и да се развива нормално. Ако лекарят прецени, че състоянието на плода се променя и бебето е застрашено по някакъв начин, може да ви посъветва да родите преждевременно. Интересно, но при подобни случаи раждането обикновено е твърде бързо - сякаш бебето знае, че е от първостепенно значение да напусне тялото на майката.
Превенция на прееклампсията
Най- доброто оръжие срещу прееклампсията е да бъде избегната. Това означава, че ако имате високо кръвно, се налага внимателно да планирате бременността с лекаря си, да се придържате към предписаната ви диета и да спазвате физическия режим. И редовно да проверявате кръвното налягане. Освен това не пропускайте прегледите през последните два месеца. Тогава твърде малко от възникналите проблеми вече могат да бъдат решени.

БРЕМЕННОСТ
Бременност при по-възрастни жени
Таблица, показваща датата, когато бебето ще се раздвижи за първи път; от коя дата трябва да водите полов живот с повишено внимание; и на коя дата  ще настъпи раждането. Научете повече тук


Прееклампсия и еклампсия