EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2010 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Осиновяване

Осиновяване. Какви са причините за осиновяване на дете?
Причините за осиновяване на дете са различни. Съпрузите би трябвало па решат да осиновят дете, само ако и двамата обичат децата и много искат да имат дете. За да растат спокойни, всички деца, и биологичните, и осиновените, трябва да чувстват, че принадлежат на родителите си и че майката и бащата ги обичат силно и "завинаги". За осиновеното дете е още по-лошо да чувства, че единият или и двамата родители не го обичат. Първо, то не е спокойно, защото вече веднъж или няколко пъти е преживяло раздяла. Детето знае, че биологичните му родители са се отказали от него по някаква причина и може вътрешно да се страхува да не го изоставят и осиновителите.  Както виждате, да се осинови дете е грешка, ако само единият родител иска или ако и двамата родители свързват осиновяването с практически причини, като например да има някой, който да им помага  или да се грижи за тях на старини. Понякога от страх да не загуби своя съпруг жената иска да осинови дете с напразната надежда, че ще запази брака си. Осиновяване по такива причини е несправедливо за детето. То обикновено се оказва погрешно и от гледна точка на родителите. Много често дете, което не е получавало силна обич, развива поведенчески проблеми.
Осиновяване на дете при наличие на биологично дете
Родители на дете, което не е много щастливо и общително, понякога решават да осиновят друго дете, за да му осигурят компания. Преди да се предприеме каквото и да било. добре е въпросът да се обсъди с детски психиатър или с агенция за осиновяване. Съществува вероятност осиновеното дете да се чувства като външен човек в сравнение с другото дете. Ако родителите се пpeстapaвaт и показват прекалена привързаност към него, те пo-скоро може да разстроят биологичното си дете, отколкото да му помогнат. Начинанието е рисковано.
Осиновяване на дете, когато биологичното дете е починало
Има опасност и при осиновяването на дете, което да "замести" починало дете. Родителите се нуждаят от време, за да преживеят мъката си. Те би трябвало да предприемат тази крачка, само ако искат да имат дете, коеот  да  обичат. Няма нищо лошо в това, да се осинови дете на същата възраст от същия пол и подобно по външност на починалото, но сравненията трябва да спрат дотук. Несправедливо и неразумно е да се накара личност да играе ролята на друга. Детето ще се провали в тежката си роля да бъде привидение, ще разочарова родителите и ще бъде неразбрано. Родителите не би трябвало да му напомнят какво е правило  другото
и да го сравняват с него нито на глас, нито в мислите си, а да го оставят да бъде такова, каквото е. Част от казаното се отнася също така и за родено след смъртта на другото.

Осиновяване