EVROPEA
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2008 All rights reserved


за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
водещи новини

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
Стрес от от определено действие
Отлагането е действие, при което все се каниш да направиш нещо и все не го захващаш. Отхвърляш го. Дори го избягваш.Защото само мисълта за действието предизвиква стрес.
Винаги се опитваш да намериш извинение, затова че не си го свършил. Изтъкваш, какви ли не аргументи като: " Аз съм много зает", " Не съм в настроение", "Има толкова много неща, които пречат"… В един момент самите вие започвате да си вярвате.
Стрес и изправяне очи в очи с неприятното действие
Ето ви възможност да се изправите очи в очи с едно предизвикателство. Много от вас, разбира се, не биха искали да го осъществят. Защо ли? Защото това би значело да се промените, а това е свързано с много усилия и неприятни изживявания.А само мисълта за промяна предизвиква у вас стрес. Ще трябва да се разделите с някои ваши стари схващания, за да спрете с протакането. Захвърлете лексотана, диазепама, ривотрила - които сте използвали досега за заглушаване на вътрешния глас и действайте.
Стрес и справяне с неприятните неща
Успехът в живота се състои в това да правите неща, които не са ви приятни. Това малко противоречи със схващането за положителното мислене и удовлетворителните изживявания, затова нека го формулираме така - за да спечелите нещо, трябва първоначално да преживеете неприятни моменти, т.е. трябва да опитате да се разделите със старите си навици.
Да спрете да протакате, не означава, да започнете да правите неща, които не сте правили никога преди това. Просто се опитайте да експериментирате. Опитайте се да покажете, че освен да изпитвате страх, вие може да сте и забавен човек, който разказва вицове, умее да се шегува със себе си или пък  -  би започнал да тренира езда.
Стрес и адаптиране към непознатата среда
Позволете си на моменти да се почувствате леко некомфортно, позволете си да кажете - може и да сгреша, но това едва ли ще ме подтисне толкова, че да не опитам и втори път. Стресът няма да ме уплаши!Не се притеснявайте да поискате от другите да не ви се присмиват на вашите първоначални неуспехи, а да обърнат внимание на вашата смелост да опитате нещо ново.
Стрес и нов подход протакането
Бихте могли да спрете да протакате, като използвате един от трите начина:
Стрес и право на избор
Сега вече знаете, че можете да отхвърлите нещо напълно и да не се съобразявате с него. Чувствате ли се по-добре? Чувствате ли се, че вместо да отлагате, вие може да изберете, просто да не го направите. И няма да изпитатете стрес.Поне в настоящия момент. Любопитното тук е,  че след време това ваше задължение, няма да има толкова тъмни окраски и бихте го вършили, ако не  с удоволствие, то поне без напрежение. И то бихте го върши най-напред него, да не ви тежи като непосилен ангажимент. Без стрес.

Премахване на протакането и поведението "ще го направя утре"


СТРЕС
истински истории и коментари