EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
Причини за настъпване на промени по тялото през бремеността
През време на бременността вследствие на хормонални влияния могат да се увеличат размерите на някои части на тялото, например носа, пръстите на ръцете и краката. Обикновено след раждането тези изменения преминават. По-често се среща оток на тъканите, който засяга най-често долните крайници, външните полови органи, коремната стена, но понякога се на­блюдава и на ръцете, лицето и даже по цялото тяло. В такива случаи незабавно трябва да се търси помощта на лекap и да се изследва урината.
Преразтягане на коремните стени през бременността
Вследствие на бременността, ако не се носят поддържащи корема колани, коремните стени се преразтягат и може след раждането да остане трайно увиснал корем. Ако препоръчаните гимнастически комплекси и физиотерапевтични процедури не помогнат, тогава се търси помощта на естетичната хирургия.
Кожни заболявания през бременността
Макар и много рядко, по кожата на бременната жена се появяват специфични за бременността кожни заболявания, като херпес на бременните, тежък неприятен сърбеж и др., които след раждането обикновено преминават без лечение.
Козметика през бременността
Бъдещите майки не трябва да се отказват през бременността от козметични грижи и процедури освен, ако не понасят миризмата нa козметичните средства. Останалите хигиенни и козметични грижи са същите както преди забременяването, като се избягват горещите процедури, и енергичните масажи.

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
     Бременност при
     по-възрастни
     жени

     БРЕМЕННОСТ И КОЗМЕТИКА
Промени в някои от частите на тялото по време на бремеността