EVROPEA
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2008 All rights reserved
водещи новини

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори
Eдна от основните причини за тревожните разстройства е ниското самочувствие. Самочувствието е начинът, по който чувствате и мислите за себе си и начинът по който се справяте с мнението на другите за вас. Самочувствието е пътят, по който вие преценявате себе си и своите възможности. За жалост много хора не успяват да разберат своята значимост и качествата, които притежават. С две думи казано  -  тревожността и страхът дърпат назад всеки с ниско самочувствие, до моментът , до който започне да  оценява себе си.
  Постоянната тревожност може да причини проблеми по много начини. Тя може да ви спре да се занимавате с неща, които обичате. Вие може да се почувствате като човек, които е изолиран от живота, като постоянно се  питате - защото животът помага на другите, но на вас, не. Тревожността може да ви спре да се занимавате с неща, за които имате неоспорим талант. Тревожността може да ви втълпи, че се отнасяте неправилно към света около вас и сте неспособен да подържите нормални отношения с другите.
Едно от леченията, подходящи за тревожността, е фокусирането върху ниското самочувствие и коригиране на грешките, които създават постоянните тревоги и напрежение. Това е форма на когнитивна - познавателна терапия, която създава умения, които да променят формирането на погрешни мисли и представи за самия себе си. Тук се набляга и върху промяна на поведението. Навиците стават други, вие започвате да усещате, че има начин да осъществите мечтите си, само ако промените  поведението и отношението към себе си и другите.
Тревожното разстройство може да бъде променено и излекувано, като се използва програма, която ще научи засегнатият как да измени отношението към своите възможности  и постижения.
   Програмата за повишаване на самочувствието е доста популярна при лечението на тревожното разстройство. Много от тревогите идват от несъществуващи проблеми, проблеми, които присъстват само във въображението и представите на страдащия. Тези проблеми са известни с наименованието "какво ще стане, ако..." Вашите представи питат - какво ще стане, ако срещнете непознати хора, или се ожените или пък започнете нова работа. Програмата Ви учи как да вярвате в своите възможности, че ще се справите с всякакви проблеми и реакции на други хора.Така ще разберете, че света е много по-спокойно място, като повярвате във възможностите си за справяне във всяка ситуация.
Ето техники, които биха могли да намалят тревогата и да увеличат самочувствието си:
    С други думи, вие трябва да се обучите да намалявате всички ненужни безпокойства, водещи до тревожно разстройство. Медикаментите сами по себе си не биха могли да ви дадат самочувствие, но поведенческата терапия би могла да направи това и да станете по-уверен и реално оценяващ себе си човек, готов да разгърне възможностите си и да покаже истинската си същност на талантлива личност.


Ниското самочувствие и поведенческа терапия
Истински истории на хора, преборили се с паническото разстройство

За роднините и близките на хората, боледуващи от паническо разстройство

Въпроси и отговори, засягащи паническото разстройство
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |   речник на страховете
биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

страничнш ефекти на атиидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения


истински истории и коментари