EVROPEA
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

eпилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори
Секс алкохолизъм и паническо разстройство

Някои хора с паническото разстройство твърдят, че имат понижен интерес към сексуалния живот. Други пък, твърдят точно обратното, че паническото разстройство е   ограничило до минимум възможността да се радват в живота и най-достъпната радост за тях, остава секса. Желанието за секс е толкова доминиращо и непреодолимо, че всичко свързано с ежедневната им дейност, като отиване на работа, отиване на лекции, домакински ангажименти, плащане на сметки, всичко това е изоставено само, защото мисълта за секс е всепоглъщаща и всеподчиняваща, че даже на моменти, застрашава и тяхната сигурност.Доста хора търсят Сексландия, за да се спасят от паническия страх. Много хора и без да изживяват паническо разстройство търсят утеха от несполуките си в живота пак в секса. Това поведение е широкоразпространено в съвременността и е известно като пристпастеност към секс или секс алкохолизъм.
Ето и някои от типичните черти, показващи склонност към секс алкохолизъм:
    Сексуалната пристрастеност, може да афектира не само вас, но и всички около вас. Вашата съпруга или съпруг, може да се отчуждят до такава степен, че да ви напуснат. Вие също се отчуждавате. Страхът ви изолира по един начин, а пък сексуалната зависимост ви докарва вина.
     Много хора се чувстват неадекватни, недостойни и уплашени. Всъщност те не намират у себе си това, което откриват у другите. Изпитват страх, който им е ограничил възможностите, затова като вид компенсация, започват с настървение да се насочват към търсене на положителни емоции. Опитват да се социализират в обществото чрез фантазиите си - мастурбирайки, потънали в море от изображения. Секс алкохолиците живеят в някакъв филм, в който могат да бъдат и главни герои и статисти. Филм, чиито сценаристи са самите те. Обръщат се към секса, както наркоманите към дрогата. Той е достъпен за всички.
    Тези действия ги карат да се чувстват виновни. Празнотата ги поглъща и те все повече и повече се затварят вътре в себе си. Покоят и същевременно свободата, която фантазиите предоставят ги вглъбяват и ги правят все повече и повечето затворници.Любовта губи значи, защото в нея има болка, тя е реалност, фантазиите са химия, и в тях има само наслада.
Този навик, тази пристрастеност прави невъзможно осъществяването на една реална връзка. Защото са зависими към нереалното. Фантазията уби истинското, а похотът - любовта. И така си заживяват в нереалността. Там всичко е сигурно, няма никакъв страх, а животът се превръща в едно безкрайно удоволствие.
       Проблемът е  на три нива  - физическо ниво, емоционално ниво и духовно ниво. Лечението трябва да се осъществява на трите нива. То започва в онзи миг, когато личността сама осъзнае, че е  безсилна да се справи със своята пристрастеност, наречена секс алкохолизъм. Бягството от страха в секс алкохолизма само ще задълбочи проблематиката на паническото разстройство и ще докара нова симптоматика.
Пристрастеност към секс
Истински истории на хора, преборили се с паническото разстройство


Въпроси и отговори, засягащи паническо разстройство


За роднините и близките на хората, боледуващи от паническо разстройство

за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |   речник на страховете
биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха


Разстройства върху контрола на определени импулси