EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2009 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
Поява на признаци за бременност  
От промените, които предизвиква в организма и от усещанията, които  дава се вижда, че бременността се проявява още в първите месеци, след като е настъпила. Признаците на бременността са различни през различните и месеци. Колкото тя напредва, толкова повече те се допълват и изясняват. Във втората половина на бременността, когато движенията на плода започват да се усещат отчетливо, подозренията, които дотогава бременната е имала, отстъпват място на увереността. Признаците, които придружават бременността и които бременната усеща, могат само да породят съмнения за забременяване. Жени, които са били вече бременни и са раждали и на които  тези усещания са познати, познават лесно по тях, че са забременели.
Сигурност при определяне на бременността
Сигурното установяване на бременността обаче може да стане само при медицински преглед. Съпоставянето на усещанията от страна на бременната и промените в организма с измененията на матката позволява да се установи забременяването. Няма да се спираме подробно на обективните признаци, които се търсят при прегледа. Ще споменем само, че с настъпването на бременността матката започва да се увеличава, става по-мека и се закръглява. Това увеличение е доста равномерно и характерно за различните месеци на бременността.
Кога започва да се чува детското сърцебиене
След 5-ия месец започва да се чува детското сърцебиене, да се долавят движенията на плода и да се опипват неговите части. При известни обстоятелства разпознаването на бременността може да срещне затруднения. В помощ идват редица проби на ранна лабораторна диагноза на бременността. Наред с това днес акушерската наука разполага с апарати, чрез които още от третия месец на бременността могат да се доловят сърдечните тонове на плода.

д-р Н.Славчев


БРЕМЕННОСТ
Таблица, показваща датата, когато бебето ще се раздвижи за първи път; от коя дата трябва да водите полов живот с повишено внимание; и на коя дата  ще настъпи раждането. Научете повече тук
ПРИЗНАЦИ НА БРЕМЕННОСТ