EVROPEA
ФОНДАЦИЯ ЕВРОПЕЯ
Всички права запазени.
2007-2010 All rights reserved
за нас    |    мисия      |      новини       |      за контакти      |   форум       |   речник на фобиите    |     речник на страховете
начало

видове разстройства

паническа атака

паническо разстройство

агорафобия

дисоциация

ПР и бременност

профил на ПР

сезонно разстройство

депресия

имате ли ПР

ПР и децата

ПА и двете възможности

диета при ПР

стимулант за страха

всекидневие и ПР

новини

карта на сайта

страх

психоанализа на страха

опознаване на ПР

лечение на ПР

причини за ПР

недостиг на внимание

отказ от секс

пристрастеност към секс

10 тайни на ПР

вие и вашия лекар

фибромиалгия

нарушения на съня

визия на ПР-страдащ

дентална фобия

психотерапия

натраплива невроза

стрес разстройство

клаустрофобия

социална фобия

сърдечен проблем

епилепсия

ниско самочувствие

смяна на работа

panic survivor

истински истории

близките и ПР

въпроси и отговори

биполярно разстройство

дислексия

как да изберем правилния психотерапевт

скала на страха

тиреотоксикоза

нощна паническа атака

бензодиазепини

гастроезофагиален рефлукс

световъртеж

алкохолизъм

бременности и антидепресанти

странични ефекти на антидепресантите

аспартам

гняв

протакане

булимия

слънчев  и топлинен удар

нива на страха

шизофрения
блог за паническо разстройство
Новини и информация на английски език за паническо разстройство, агорафобия, деперсонализация и други тревожни разстройства, може да намерите на  следния линк:
www.panic.evropea.com
На каква възраст да осиновяваме деца?

Какво е най-добре за детето, което искаме да осиновим? На каква възраст трябва да бъде осиновено детето?
Колкото е по-малко, толкова по-добре за детето. Но за хиляди настанени в пансиони или детски заведения, това все още не е възможно поради ред причини. Изследванията показват, че и тези по-големи могат успешно да бъдат осиновени. Възрастта на детето не би трябвал пречи. Агенциите помагат на по-големите деца и на родителите да pазберат дали осиновяването е удачно за тях.
Да се безпокоим ли за генетична обремененост за детето, коеот ще осиновим?
Някои родители се притесняват за наследствеността и за въздействието и върху бъдещето на детето. Колкото повече научаваме за развитието личността, включително и за интелекта, толкова по-ясно става, че най-важният фактор е средата, в която расте детето, особено обичта на родителите
и чувството на деrето, че им принадлежи. Няма доказателства, че  социални аномалии, като неморалност, престъпност или безотговорност
се предават по наследство.
На каква възраст да са осиновителите?
Съпрузите не би трябвало да чакат да остареят прекалено много и да осиновят дете. С възрастта навиците на някои хора стават строго установени. Понякога съпрузите толкова дълго са мечтали за малко момиче  със златни къдрици, което да изпълни къщата с песни, че дори и най-доброто дете се оказва жестоко разочарование. На каква възраст човек е прекалено възрастен? Това не е свързано само с годините, а и с индидуалната способност на хората да дадат на детето всички онези неща които то се нуждае. Въпросът трябва да бъде обсъден с агенцията.
Децата, които могат да бъдат осиновени обикновено са по-големи на възраст
Повечето от децата, които чакат за осиновяване, са по-големи. Ето защо не всички хора, които искат да осиновят бебе или по-малко дете, ще успеят да го направят или може би ще трябва да чакат дълго. Вероятно някои се изкушат да осиновят дете чрез адвокат или лекар, който твърди, че  разполага с бебе. Много хора смятат, че няма да имат неприятности, осиновят по този начин бебе от "сивия пазар", за разлика от "черния пазар за който е ясно, че осиновяването става без каквито и да било пра процедури. По-късно те обикновено имат ужасни неприятности, правни емоционални, например ако майката или и двамата родители решат, че искат обратно бебето.
Децата за осиновяване в по-голямата си част те са училищна възраст. Някои от тях може да имат брат или сестра, с които не искат да се разделят. Възможно е да са с физически, емоционални или интелектуални недъзи.
Ако по-голямото дете има някаква специална нужда, персоналът в заведенията и лекарите ще помогнат на осиновителите, като им предоставят  информация за него. Повечето хора притежават достатъчно скрити особености да се грижат за подобни деца. Задачата на професионалистите да помогнат на неопитните родители да развият тези скрити способности.

Осиновяване