Реклама


Четвъртък, 08 Април 2010г. 12:04ч.

ДОМАТЕН СОК. ДОМАТЕНИЯТ СОК И ХРОНИЧНАТА УМОРА

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

 

 

Доматен сок. Какви са свойствата на доматения сок?

 

Синдром на хронична умора, умора, хипогликемия, млечница. Тези здравословни проблеми имат едно общо нещо, те изцеждат енергийните резерви и организмът отс­лабва.

Доматен сок с щипка червен пипер и малко лют сос, добре разбъркан и изпит, ще върне към живот черния дроб и надбъбречните жлези за половин час и ще създаде у вас чувство на витално ст, което ще продължи поне няколко часа.

 

Доматът е много богат на минерални соли, което повишава апетита скоро след като той е бил консумиран. Минералите в него стимулират и слюноотделянето, което подкрепя чувството на глад и помага храната да бъде смляна по-добре. Сокът, който се прави от тези домати и се приема вътрешно, ще ви помогне да се отървете от хранителни проблеми като например анорексия.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА СОК ОТ ДОМАТИ

Много е лесно да се направи сок от домати. Измийте ги добре, разрежете ги на четири и ги направете на сок. Ако използвате домати от супермаркета и миксер, добавете чаша вода, за да стане напитката по-приятна. Консервира­ният или бутилиран доматен сок действа също добре. Подправете с щипка червен пипер и малко лимонов сок за ощe по-приятен вкус.

 

Последна промяна на Четвъртък, 08 Април 2010г. 12:15ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...