Реклама


Вторник, 27 Април 2010г. 15:49ч.

СОК ОТ БОБОВИ КЪЛНОВЕ

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

Как да си направим бобени кълнове?

Изберете  бобовите зърна, които ще използвате за покълване. Измерете количеството им. Залейте ги с достатъчно количество хладка вода, така че да бъдат изцяло потопени, и ги оставете да престоят една нощ.  Изсипете ги в съд за покълване на следващата сутрин, като ги разпрострете равномерно на дъното. След това внимателно ги изплакнете със студена вода. Наклонете съда, в който ще покълват, така че да се оттече излишната вода. Сложете ги върху хладилника или на кухненски рафт и ги покрийте с влажна кърпа или парче плат. Тъй като покълват най-добре на тъмно, внимавайте да не бъдат изложени на пряка слънчева светлина, а също така, доколкото е възможно, и на изкуствена светлина. Не забравяйте да ги изплаквате два пъти дневно, сутрин и вечер, като всеки път внимателно ги отцеждайте. На четвъртия или петия ден те вече са достатъчно узрели и растежът им трябва да бъде прекъснат като ги поставите в хладилника.

Енергийна напитка от бобени кълнове

За да направите енергийна напитка от кълнове, комбинирайте чаша ябълков сок, сироп от папая, половин узрял банан и три четвърти чаша бобови кълнове и ги смесете с миксер. Включете на средна скорост за около 50 секунди, докато не получите кремообразна смес. Изстудете и я изпийте като млечен шейк. За разнообразие може да добавите равни части сок от ананас и минерална вода вместо ябълка и папая.

Соеви кълнове

Изключително хранителното мляко от соеви кълнове може да бъде използвано като заместител на истинското краве мляко за онези, които са алергични към него. Смесете чаша покълнали соеви зърна с четири чаши топла вода и две супени лъжици тъмен мед и разбивайте с миксера около пет минути. След това изсипете в тенджера и варете в продължение на около десет минути, като непрекъснато разбърквате. Прецедете и охладете. Използвайте прецедената течност като вкусна напитка, с която да заливате зърнените си храни за закуска или за сосове и кремсупи, а също така и в други рецепти, където се използва мляко. Гъстата смес използвайте за пълнеж на млечни и зеленчукови ястия.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...