Реклама


Вторник, 16 Март 2010г. 13:13ч.

РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

Какво представлява хранителния режим?

Хранителните режими трябва да се нареждат така, че организмът да не страда от липса на храна, а ако е нужно - само от липса или излишък на някои хранителни вещества. Още от древността човекът е схванал вредността на чисто месната храна, затова започнал да я разнообразява с корени, зеленчуци и плодове. меснатa и зърнената храна изобилствува с органически киселини, които правят организма по-податлив на ред заболявания, а самите соли и киселини при тези хора причиняват редица заболявания.

Каква е ролята на зеленчуците в хранителния режим?

Днес растителната храна заема първо място в изхранването на хората. Зеленчуците, взети като храна, алкализират кръвта, разтварят киселите соли и предпазват и лекуват човешкия организъм от редица заболявания. Месните и зърнените хранителни продукти са богати на различни вещества. В малки количества те задоволяват нуждите на организма, но често, приети в големи количества, не се смилат правилно, в резултат на което става натрупване на излишъци (затлъстяване) и организмът почва до страда. За правилното хранене на човешкия организъм е нужна както животинска, така и растителна храна.

Каква е ролята на животинската храна в хранителния режим?

Чрез животинската храна най-лесно се доставят градивните елементи белтъци, ензими и минерални вещества, а чрез растителните - енергетични и защитни елементи;въглехидрати, соли и витамини.

Видове хранителни режими

Според характера на храната хранителнит режими биват: смесен хранителен режим, вегетариански хранителен режим, чисто растителен хранителен режим.

Administrator

Administrator

Е-мейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Галерия със снимки

Още в тази категория: « СМЕСЕН ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ
Login to post comments
 

Рекламни

loading...