Сряда, 10 Октомври 2018г. 13:14ч.

Овен 2019 годишен хороскоп

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

Годишен хороскоп на Овен за 2019 година

Какво да очаква Овен от 2019 година?

2019 година ще напълни портфейлът на Овена

2019 година се очертава успешна година като цяло за представителите на този знак, особено първата половина на годината. Планетата на дисциплината, отговорностите и ограниченията Сатурн, през 2019 година ще пребивава в другия огнен знак Стрелец и ще има хармонични аспекти към Слънцето на представителите на знака Овен. В допъл­нение, до 11 август 2019 година  ще имате голям късмет и възможности за из­растване през  годината.

Всеки зодиакален знак е разделен на три декади, които включват по 10 дни. Първа декада включва родените от 21 до 31 март, втората - от 1 до 10 април и третата - от 11 до 19 април включително. Родените от 21 до 31 март Овни вече са почувствали осезаемо влиянието на Уран в Овен, носещ глобалните и неочаквани промени в живота им от 2011 година досега.

През 2019 година родените между 1 и 10 април ще бъ­дат по-пряко засегнати.Много от тях са про­менили работата си, преживели са кардинални промени, както в личен, така и в професионален аспект. През 2019 година родените между 21 и 31 март ги очаква заслужена почивка. Не че не трябва да се трудят, за да успеят, но съдбата през тази година ще възнагради заслужено премина­лите изпитанията и особено тези, които са си взели поуки от тях.

Да преведем казаното до тук на разбираем език. Овни­те ги очаква една шеметна и успешна 2019 година. Много от тях ще намерят любовта на живота си и ще създадат дом и семейство. Други, вече семейни, ще се радват на ново попълнение в семейството - поява на деца и внуци. В работата си ще бъдат уважавани, ще се издигат по стъл­бицата в кариерата си. Идеите и предложенията им ще се харесват и ще се приемат от висшестоящите и колегите им. Ако имат идеи за нови начинания или бизнес, Юпитер ще ги подкрепя до 11 август 2019 година и всичко, което ще бъде стартирано до тогава, ще бъде успешно. Ще се ак­тивират стремежите и желанието за материален успех, за придобиване на нови знания, търсенето на духовни пътеки и философски прозрения, пътуванията извън страната, работата в чужбина и контактите със задгранични парт­ньори.

Със сигурност поне един от представителите на този знак ще бъде изненадан с голяма печалба от ТОТОТО, но тази възможност трябва да е заложена първо в рождения хороскоп, за да се случи. Но много от тях, ако не от игри на късмета, ще получават добри печалби от бизнеса си

през първата половина на годината. На най-голям успех могат разчитат спортистите, работещите в развлекателния бизнес, в сферата на изкуството и културата, в политикaта. Хората, родени под този знак, ще бъдат изпълнени с нови революционни идеи и творчески решения, ще се стремят и ще получават независимост. И ще я получават, защото ще бъдат инициативни, решителни, здравомислещи и оригинални, ще си поставят реални цели. Но те по природа са си инициативни и смели. Само дето през последните няколко години, особено през първата половина на 2016 година, не им вървеше. Доброто и лошото вървят винаги ръка за ръка, а след лошото време винаги изгpява слънце. Дошло е време за жътва.

В астрологията са известни както 12 зодиакални знака, така и 12 сектора от по 30 градуса всеки, наречени домо­ве. Всеки от тези домове има своето значение и съответно влияние. Когато правим прогнози, работим с така наречените базисни домове - 1 дом и Овен, 2 дом и Телец, 3 дом и Близнаци и т.н., поставяйки винаги в 1 дом слънчевия знак на конкретната зодия.

През първата половина на 2019 година, акцентът пада върху духовните ценности, развиването на вътрешни сили и съзнанието. Подпомага­нето на по-слабите, болните и нуждаещи се хора, работа­та и творческата дейност в уединение, ще им помогнат да израснат духовно. Разбира се, никой не може да влезе в затвора, ако това не е закодирано в рожденния хороскоп на човека. Но през първата половина на 2019 година всеки представител на знака Овен ще се почувства по някакъв начин отдалечен или изолиран - от близките си, от приятелите си, или от обществото.

Между 24 юни и 9 автуст, периодът е добър за ремонтни дейности, пре­мебелиране в дома или покупко-продажба на недвижимо имущество. Предизвикателните аспекти активират силна воля и желание за борба, но понякога създават и напре­жение. В такива периоди може да възникнат конфликти, хората стават по-нетърпеливи и избухливи.

Между 13 ноември 2019 и 2 януари 2018 Овенът не бива да се плаши от предизвикателните аспекти на живота, защото те ни активират, подтикват ни към действие, особено когато не смеем да предприемем каквото и да било от страх да не cгрешим. Марс е мъжка планета и когато в хороскопа ни се образуват предизвикателни аспекти към Слънцето от Марс, това означава, че е дошло време да "размътим вода­та" и да се активираме, ако искаме да бъдем победители и печеливши: Но в такива периоди полагаме и повече уси­лия, нищо не получаваме даром. Най-важното, което тряб­ва да се знае за тези периоди е, че не трябва да се пред­приема твърде голям риск, не трябва да се претоварват физически и психически, за да се предпазват от травми, неприятности и инциденти, защото това е Марс - богът на войната и инцидентите.

Овните ще са доволни от това, което им е подготвила 2019 година. Може да намерят голямата си любов и да заживеят в нов дом.

СТИХИЯ - Огън.

ПЛАНЕТА-УПРАВИТЕЛ - Марс, тя зарежда представителите на този знак с всички положителни качества - сила, смелост, борбеност, динами­зъм, властност.

ИЗВЕСТНИ личности под знака на Овена - Ашли Джъд, Алек Балдуин, Кармен Електра, папа Бенедикт XVI, Лейди Гага, Куентин Тарантино, Ръсел Кроу, Сара Джесика Паркър, Виктория Бекъм, Елтън Джон.

ХАРАКТЕР - Хората, родени под знака на тази зодия, имат склонност към действието и към конкурентния начин на живот. Стремят се да бъдат първи във всичко и често са в състояние дори да пренебрегнат правата и чувствата на околните. Ако се научат да потискат агресивността си, като използват дип­ломатичност и такт, могат да постигнат много. Те са родени водачи. Обичат да започват нещата, но оставят други да ги довършат, защото се отегчават и търсят нови предизвикателства.

ДЕВИЗ - "Аз съм".

КЛЮЧОВА ДУМА - действие.

БРАК - по-принцип се допълват с Везните. Пълна хармония с Лъв и Стрелец. Много добро разбирателс­тво с Близнаци и Водолей.

КОЗМЕТИКА

Когато Луната се намира в знака на Овена, в никакъв случай не боядис­вайте косата си с боя! Косата ви ще се пресуши и ще започне да се чупи. Може да се подстригвате, да си прави­те маникюр, педикюр, масажи и други процедури, които желаете.

ЛЕЧЕНИЕ И ХРАНЕНЕ

Знака на Овена контролира главата и горната част на лицето. Когато Луната се намира в знака на Овена, хората от тази зодия трябва да бъдат много вни­мателни при процедури в тази част на тялото. В тези дни не бива да си правите пломба на горен зъб. За да бъдат зд­рави и красиви, Овните трябва да спят много. Недоспиването ги прави нервни, раздразнителни и сприхави. Овните са много чувствителни и затова при тях по-често се наблюдават нервни сри­вове. Изключително добре им действа валериан. В никакъв случай Овните не бива да взимат химически препарати за сън. Това много уврежда здравето им. Взимайте само билки. Най-мал­кият спор може да доведе Овена до огромен скандал, който да го държи в напрежение дълго време. Овните трябва да консумират повече риба и морски продукти. Много полезни за тях са житните растения, покълналото жито, плодовете и зеленчуците. Трябва да избягват консумацията на овче, шилешко и други мазни меса. Овните трябва да консумират много малко или напълно да избягват кафето и възбуж­дащите напитки. От спиртните напитки Овните може да консумират спокойно бира и бяло сухо вино, без да се стра­хуват, че ще им навреди. Най-полезно за здравето, красотата и спокойствието на Овена са разходките на чист въздух. Той трябва да ги прави ежедневно.

РАСТЕНИЯ-ПОКРОВИТЕЛИ Овните се намират под покровител­ството на Марс. Вашите растения са жълтурче, слънчоглед, коприва, лук, чушка, алое, хрян, чесън. Всеки Овен трябва да има в дома си алое. Сок от алое, смесен с десертно червено вино и мед възстановява силите на Овена и действа изключително добре.

Добри и лоши черти на Овен

Овен
плюсове:

+ Притежава лидерски качества.
+ Емоционален.
+ Целенасочено.
+ Надежден приятел и партньор.
+ Екстравагантна и необичайна личност.
минуси:
- Агресивен, избухлив.
- Ревнив.
- Бързо губи интерес към всичко.
- Рядко  ще доведе нещо до края.
- Честолюбив.

Овенът е кардинален, огнен, мъжки знак. Този зодиа­кален знак е подвластен на планетата Марс и прави пред­ставителите му енергични, смели, самоуверени, ентусиа­зирани, а понякога и агресивни. Девизът им е ,,Аз съм". Цветът на марсовите хора е червеният. А камъкът, който им носи късмет, е рубина.

Овните са родени лидери, затова рядко може да ги видите да "свирят втора цигулка" или да следват някого. Те са искрени и завладяващи, с неизчерпаема енергия. Лесно избухват, но гневът им бързо отминава. Конкуренцията не ги плаши и никога няма да "ударят" противника си в rpъб. Действат бързо и почтено. В любовта са страстни и ис­крени. Но страстта им може да отмине и отношенията да приключат точно толкова бързо, както ,са и започнали, ако партньорът им не съумее да задържи интереса им. Ако не сте готови да издържите на тази силна енергия и бързина на темпото, няма смисъл да се впускате в интимно или ра­ботно партньорство с Овен. Те са с неизчерпаема енергия, която на моменти уморява околните.

Колкото солиден и зрял да изглежда един Овен, в ду­шата си винаги ще остане дете. Овните са така пламенни и страстни в любовта, честни, горди, готови винаги да ви защитят, та дори и да се жертват за любимите и близките си! А това са качества, с които привличат много хора като с магнит, стига да могат да издържат на темпото им. Овни­те са щастливи само тогава, когато са обичани и когато се чувстват господари на положението, когато могат да вър­вят по своя път към избраната от тях цел.

Когато решат да правят нещо, съществува опасност да си останат само с намерението, защото им липсва търпе­ние да довършат започнатото. Това се случва, когато губят интерес, или за тях работата придобива рутинен характер. В такъв случай нерядко те се опитват да прехвърлят задачите си на друг. Сходна е ситуацията и в личните им взаи­моотношения. Нуждаят се от партньор, който да поддър­жа непрестанно техния интерес, което понякога е доста уморително и трудно.

2019 година на успехи

Звездите ви даряват с една прекрасна и много успешна година. Възполз­вайте се пълноценно от шансовете, които ви се дават. В работата си ще имате възможност да покажете на какво сте способни и да разкриете повечето си заложби. Разбира се, ще се наложи да работите и да мислите, да полагате повече усилия. Без учас­тие от ваша страна успехите няма да дойдат. Ще успеят само тези, които не щадят силите си и които имат амби­ции. Успехите ще бъдат много големи. Всичко ще ви се получава много лесно и без никакви усложнения. Спокойно можете да се заемете с повече работа, да поемете предизвикателства, да бъдете новатори и рационализатори. Разкрийте смело потенциала си, спо­делете смелите си идеи. Неочаквани събития и щастливи стечения на обстоятелствата ще ви съпътстват непрекъснато и ще ви разкриват въз­можности за изява и издигане. Всяка ваша стъпка ще бъде забелязвана и всяка ваша идея ще бъде аплодирана. Възползвайте се от шансовете, които ще ви дадат звездите през тази годи­на. Не се отпускайте и не отлагайте днешната работа за утре. Доказвайте се всяка една минута, за да пожънете големите успехи и голяма реализация. С успехите ще дойде и доста чувстви­телно подобряване на материалното ви състояние. Парите ще идват все повече и повече като възнаграждение и знак за признание. Любовта ви ще е красива и щастлива. При тези от вас, които връзката е стабилна и поставена на здрава основа, любовта и подкрепата на партньора ще са стимул за повече работа. Тези от вас, които скоро са започнали да градят взаимоотноше­нията си, ще са радват на романтика и разбирателство. Красива ще е любовта ви и всеки ще намира точно това, което иска и което търси. В дома ви, сред приятели и роднини ще се чувствате малко напрегнати. Суматохата и шу­мотевицата ще ви уморява, защото след напрегнатото ежедневие вие ще имате нужда от пълноценна почивка, а непрекъснатите покани за роднински събирания ще ви изнервят. Бъдете много любезни при отклоняването на някои покани, а приемайте тези, които са важни.

През тази година ще имате възмож­ност да се насладите и на много пъту­вания. За повечето от вас това ще са бизнес-пътувания, свързани с работата ви, но ще са и свързани с много положи­телни емоции и красиви изживявания. При всяко пътуване ще се връщате с успехи и щастливи спомени.

Щастлива 2019!


Обратно в началото