Реклама


Ипек Билгин: "Жената е голяма сила, помнете това"

Оценете статията
(2 гласа)

Понякога талантът и органичната игра на възрастните турски актьори, са толкова впечатляващи за зрителя, че историята на този конкретен герой или героиня излиза на преден план.

Например, това се случи в сериала „ Завинаги “, където талантливата турска актриса Ипек Билгин трябваше да играе коварната тъща от благородно семейство. Но нейната героиня толкова се хареса на публиката, че през втория сезон тя преживя своя романтична любовна история. Режисьорите се влюбиха в присъствието й на екрана и развиха ролята й от отрицателна в положителна.

Ипек Билгин беше известна и успешна много преди тази роля. Тя имаше много награди и беше „ популярна в тесните театрални среди“ като актриса, режисьор и като отличен учител по актьорско майсторство. Тя е била преподавател по актьорско майсторство на Къванч Татлъту. Но именно появата й на телевизионния екран я направи много известна не само в Турция, но и в други страни, тъй като този сериал успешно се продава и в чужбина. По време на снимките в „Завинаги“, тя е малко над 60 ...

Ипек Билгин казва: „Възрастта трябва да бъде използвана като трамплин за успех. Тя не е порок, а знание за нови успехи. Възползвайте си. Жената е голяма сила".

Фатма Ипек Билгин е родена на 24 март 1954 г. в Истанбул. "Из раснала съм в много демократично семейство, в което се поощря ваше самостоятелното мислене. Баща ми беше инженер механик и не разбираше моето решение да стана актриса, но само ме попита: "В кой театър ще работиш?"

С годините съм си задавала въпроси за смисъла на моя избор и намерих някои отговори. Стигнах до извода, че изкуството пази нашата памет за миналото и ни прави чувствителни, внимателни. Във времената на нарастваща агресия и грубост, чувствам, че съм на правилния път." Ипек постъпва в Държавната консерватория в Анкара, където се запознава с бъдещия си съпруг Джунейт Чалъшкур (Ахмет, бащата на Мехмет "Перла"). Двамата постъпват в трупата на Държавния театър в столицата, а през 1982 г. се ражда дъщеря им Чаа. През 1994 r Джунейт се премества в трупата на Държавния театър в Истанбул. Ипек остава в Анкара до пенсионирането си. Кариерата на Ипек Билгин в киното и телевизията стартира сравнително късно тя дебютира с малка роля в лентата ,,2. млади момичета" (2004), а след това се присъединява към екипа на популярната криминална поредица ."Любов извън закона" (2005), излъчвана и у нас. По това време Ипек започва да режисира театрални постановки в театрите в Бурса и Ескишехир. Чаа Чалъшкур тръгва по стъпките на родителите си и завършва Американската академия за драматични изкуства в Ню Иорк. След завръщането си в Турция Чаа участва в постановки по пиеси на баща си, на които той е и режисьор.

През 2011 r Джунейт Чалъшкур умира. Чаа става една от основателките на театралното студио "Крафт", където майка й за почва да преподава и да участва като актриса в спектаклите на тру пата. Тя подготвя Къванч Татлъту за ролята му на Кузей в хитовата поредица "Север Юг" (2011). "С Къванч работехме по 56 часа на седмица.

Той напредна много и беше великолепен в сериала. Влезе в професията заради физиката си, но вече може да се нарече актьор в истинския смисъл на думата. Аз също използвам услугите на наставници по актьорско майсторство за ролите си човек никога не спира да се учи. За разлика от някои изключителни таланти, аз винаги съм постигала желаното ниво с много труд. Любопитна съм и обичам да играя всякакви игри: табла, карти, шах. Тази любов към играта е в основата на професията ми."

loading...

Login to post comments
 

Рекламни

loading...