Реклама


Берен Гьокйълдъз дефилира мощно в сериала "Дъщеря ми"

Оценете статията
(0 гласа)

 

Тя е едва на 10 години, а вече може да се похвали със значими роли в няколко телевизионни продукции, за участието си, в които печели четири престижни награди. Малката Берен Гьокйълдъз завоюва сърцата на родната публика с великолепната си актьорска игра в драматичната сага "Майка". За участието си в оглавявания от Джансу Дере (Съла от "Завръщане") сериал получава завиден месечен хонорар от 20 000 турски лири. Преди да се присъедини към екипа на сагата, тя дебютира на малкия екран с второстепенен образ в поредицата "Семейството на съпругата ми" и затова приема ролята на Мелек от "Майка" като най-голямото предизвикателство в досегашната си кариера.

Споделя, че най-трудно й е било заснемането на сцената, в която екранната й майка Шуле я завързва в чувал и изхвърля на улицата. "Бяха пробили много дупки отзад, за да мога да дишам. Докато бях вътре, тайно си похапвах пуканки, а през цялото време до мен беше психоложката Демет. Когато отвориха чувала и снимаха сцената, не бях глътнала една пуканка и трябваше да я скрия в бузата си", разказва Берен. Талантът й е забелязан от нейните родители, когато е едва на три години. Майка й Мине споделя в интервю, че Берен проговаря, когато навършва годинка: "Знаеше всички реклами и повтаряше репликите. С баща й Еджер обсъдихме възможността да участва в реклама и я записахме в кастинг агенция. Получихме няколко предложения, които отхвърлихме, тъй като тогава живеехме в Анкара. Отстъпихме пред настояванията на една компания и пристигнахме в Истанбул. Берен беше избрана за участие и много се забавляваше при снимките".

Мине се отказва от своята професионална реализация, за да се посвети изцяло на единствената си дъщеря. ,,Докато работех в отдел "Човешки ресурси", бях недоволна, че не виждам Берен. Сега заниманията на Берен ми позволяват да прекарвам цялото си време с нея. Понякога ми казват, че не отделям достатъчно време за себе си, но Берен е моят живот. Не се нуждая от друго".

Мине придружава Берен на прослушвания, до нея е и на снимачната площадка, и при вземането на интервюта. Тя безусловно подкрепя дъщеря си, но понякога се съмнява дали решението й е правилно: "Свободното ни време е много малко. През седмицата е на училище, а през уикенда на снимки. Почти нямаме почивка. Никога не съм била сигурна, че този режим е правилен за детето ми". Мине и Еджер полагат усилия, за да може дъщеря им да води обикновен живот. Те съгласуват с филмовите продуценти снимачния график на Берен, за да може тя да не пропуска учебните занятия.

Гьокйълдъз е отличничка, въпреки че среща затруднения при математиката и английския. Любимият й предмет е турският език, обича да рисува есенни пейзажи и да язди. При възможност играе компютърни игри и гледа телевизия, но предпочита да прекарва малкото си свободно време вкъщи заедно със своята майка. Именно близостта с Мине й помага при заснемането на тежките и емоционални сцени. "Представям си, че мама е претърпяла тежък инцидент, за да мога да се разплача", споделя Берен.

На този етап тя не е взела категорично решение дали да се посвети изцяло на актьорството и затова никога не е посещавала уроци по драматургия. "Като порасна, желая да бъда поп звезда или педиатър", коментира Гьокйьпдъз. За работа се подготвя със своята майка и разчита на помощта на по-опитните си колеги. На снимачната площадка на "Майка" Вахиде Перчин (Гюнюл), Гонджа Вуслатери (Шуле) и Джансу Дере (Зейнеп) са неизменно до нея и я напътстват за поведението й пред камера.


В  сериала "Дъщеря ми" Берен Гьокйълдъз затвърди усещането, че името й не случайно е една от най-търсените  ключови думи в Google. Ролята й на малко момиченце, болно от Алцхаймер, удивлява зрителя с непосредствената и естествена игра на малката актриса.

loading...

Източник: "Труд"

 

Последна промяна на Събота, 14 Декември 2019г. 20:34ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...