Реклама


НАДЕЖДА Е УБИТА ОТ РЕВНОСТ

Оценете статията
(1 vote)

19-годишната Надежда Минчева от Исперих е убита от ревност, съобщи бТВ след съвместна пресконференция на окръжния прокурор на Разград Огнян Дамянов и директора на областната дирекция на МВР Ивайло Йовчев.

Задържан за престъплението е бившият приятел на момичето Танджу Сами. Той сам е насочил полицаите къде е трупът.

Според Дамянов двамата се познавали от дълго време и са имали сложни взаимоотношения. Прокурорът обясни, че на този етап е трудно да се каже как е убита, но смъртта със сигурност е насилствена.

"По главата на момичето е имало множество травми, но съдебната експертиза още не е готова", добави Дамянов.

Според думите му убиецът е направил признания, но те не са пълни, защото имало моменти, които трябвало да се проверят за достоверност.


Оказва се, че още когато е започнало издирването на жертвата, е очертан кръг от нейни близки, с които незабавно разследващите органи влизат в контакт. Сред тези лица е и Танджу. Тъй като е било вече късно, се наложило разпитите да продължат на следващия ден, в неделя- 21 април, но тогава обвиняемият Танджу не се явил, след което е бил обявен за издирване.

През този период той се е криел на различни места в околностите на Исперих. Задържан е в изоставена сграда, бивше общежитие в града, на 26 април. При задържането си не е оказал съпротива.

Във вторник окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане за постоянна мярка задържане под стража на Танджу Сами.

Окръжният прокурор благодари на хората, които около седмица са помагали в работата на полицията и прокуратурата.

"Това са около 150 жители от близките села и от град Исперих. В издирването е включена и летателна техника - селскостопански самолет", заяви още той.

20-годишният Танджу Салим също е от Исперих и има криминални прояви за притежание на наркотици. Трупът на Надежда беше открит на 29 април в дупка в местността „Айорман" край Исперих в посока село Вазово.

 

24chasa.bg

Последна промяна на Понеделник, 17 Юни 2013г. 12:42ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...