Реклама


ОВЕН

Оценете статията
(8 гласа)

Овен

21 март - 20 април

Управляваща планета и характеристика:

Марс, мъжки знак, първичност, огнен знак.

Типични черти:

Повечето хора, родени под знака на Овена, са изпълнeни с енергия. Те често реагират като буйстващ овен, който налита с рогата напред и с наведена глава, без да го е грижа за него самия или за другите.Овните често оставят впечатление, че са много самоуверени. Но не се подвеждайте от привидностите. Те в действителност са толкова несигурни, колкото всички нас. Просто са много по-добри от другите при прикриването на този факт. Овните са почти толкова суетни, колкото и смели. Обичат да се изявяват и да са център на внимание. Прекарват доста време в грижи за външността си. Овните не са добри в измамите и преструвките. Те са честни и директни хора, но имат склонност да не обмислят много нещата, преди да започнат да говорят или да действат. Затова лесно могат да обидят или да наранят другите.Знакът на Овена се смята от астролозите за огнен и силен и уместно се символизира с овен - животно, изпълнено със смелост и висок дух.Зодия Овен се управлява от планетата Марс, затова родените през този период са известни с подвижността си, с енергията и инициативността си. В житейските битки те играят роля на водачи, славят се с борбения си дух припреодоляване на трудностите. Тяхната смелост и самоувереност ги прави пионери във всички начинания.Овните притежават някои забележителни качества като смелост, безгранична енергия, ентусиазъм, инициативност и предприемчивост, също и желание за приключения и пътешествия. Това означава, че когато се изправят пред някоепредизвикателство, те са склонни да се втурнат напред, без да мислят за последствията, а това често създава проблеми.Тази импулсивност, разбира се, е една от най-непривлекателните им черти, тя може да бъде придружена и от егоизъм.

Това се проявява в необходимостта да се изпълнят поставени задачи и да се постигнат определени цели, въпреки че тепритежават полезното качество да се концентрират върху най-важното, като отстраняват ненужното. Съревнованието

във всички житейски сфери е присъщо на Овните. Склонността им към отговорност и лидерство оказва силно влияние върху останалите и те са особено щастливи, когато направляват някое трудно начинание или предават собствения си неизчерпаем ентусиазъм на последователите си.Амбицията на хората, родени под този знак, е неизчерпаема, така както и способността им да преодоляват препятствия. Следователно, ако интересът им в работата се поддържа, имат по-голям шанс да се издигнат до върха. Обаче те са нетърпеливи и капризни и са склонни да губят интерес в начинание, което не обещава да погълне изцяло вниманието им. Още повече, не понасят и най-малкото противопоставяне, като имат пълно доверие на собствените си способности и целите, които са си набелязали - независимо дали са правилни или погрешни; те налагат волята си върху другите, както и мнението си, а ако се окаже, че са сгрешили, рядко биха признали този факт.Едни от най-открояващите се недостатъци на Овните са припряността и изключителната самоувереност, които често допринасят за провала им. Склонни са да преминават границата на дискретността във всяка посока и рядко си извличат поука от минали неуспехи. Често не ги обичат заради откровеността и острия език, а прекаленият им оптимизъм и безразсъдност водят до неблагополучия както за тях, така и за околните.Въпреки че са чудесни организатори и са способни да гледат напред, те рядко работят по фиксирани и разработени планове, а предпочитат да бъдат направлявани от собствената си интуиция и присъствие на духа.Представителите на зодия Овен не могат да бъдат ръководени или принуждавани, но често се случва да бъдат измамени или съблазнени. Самите те, непритежаващи хитрост и коварство, не успяват да ги разпознаят в другите.

Затова могат да бъдат повлияни от изкусно направени предложения и лесно се поддават на хвалби и ласкателства.

Обхванати от самонадеяност, те лесно могат да бъдат подведени. Ако представител на зодия Овен се увери: че е измамен или че е подложен на подигравка, неговият е трудно удържим и той никога не прощава измамата, въпреки че в други ситуации е сред първите, които прощават обидите.

Има представители на зодията, които са крайни идеалисти. Те cе борят със зъби и нокти за каузата, която защитават, и биха пожертвали всичко в нейна защита, а противопоставянето само би разгоряло още повече убежденията им.

Взаимоотношения и любов:

С представителите на зодия Овен не се съжителства лесно в брачния живот, особено ако партньорът им не отстъпва в нищо. Още повече, те са абсолютно неспособни да разберат психиката на противоположния пол, а липсата им на такт често причинява болка на околните. Но винаги са готови да защитят брачния си партньор и децата от атаките на други хора и са особено старателни да им осигурят спокойствие. Овните често силно страдат от своите чувства, въпреки че гордостта им налага да се показват безразлични. Жените често постигат социална и финансова изгода чрез брака си.

В личните взаимоотношения Овните могат да бъдат много страстни, а мъжете търсят силни партньорки. Жените са еднакво взискателни и често предпочитат кариерата пред оставането вкъщи, въпреки че двете могат да се съчетаят.Поначало Овните са верни като партньори, но има и такива, които постоянно търсят нови връзки и предизвикателства.

Като родители Овните са енергични и обикновено окуражават децата си в различни дейности.

Ако имате приятел Овен, вие няма да се отегчите, тъй като той постоянно е в движение. Овните обичат социалните контакти и познават много хора. Но те са и доста наивни. За тях е трудно да различат истинските приятели от тези, които се движат около тях просто за забавление. Изключително предани са на приятелите си и обичат да помагат, но се разочароват, ако усилията им не бъдат оценени.

Много е забавно да имате партньор Овен. Той е пълен с ентусиазъм и романтика, но може да се окаже трудно да бъдете дълго с него, тъй като Овенът не обича да го ограничават, а и той се отегчава бързо и винаги се стреми към нещо ново.Овните нямат нищо против да имат няколко партньора едновременно, но се вбесяват и стават много ревниви, ако партньорът им прави същото.Дълбоко в себе си Овните са доста несигурни и ако сте

влюбени в представител на тази зодия, трябва да не забравяте непрекъснато да напомняте за любовта си.

Кариера:

За да бъдат удовлетворени Овните, професията им трябва да е предизвикателна, с възможности за постигане на поставените цели и потенциално лидерство. Досадната и рутинна работа не им допада. Подходящи са големи организации с определена свобода, например в областта на обучението, полицията и държавните служби, тъй като Овните обичат да организират и да дават воля на богатите си интелектуални възможности. Затова те преуспяват като изследователи, военни, организатори на реформи, директори и бизнес-ръководители, политически лидери, хирурзи, медицински сестри, редактори, учени, откриватели и новатори. Ако имат артистичен талант, често постигат слава като писатели, художници и музиканти.

Препоръка:

Представителите на зодия Овен трябва да се опитат да бъдат по-търпеливи. Малко по-голяма дипломатичност също

ще им бъде от полза.

Здраве:

Зодия Овен управлява главата, мозъка и лицето и затова нейните представители са склонни към заболявания и злополуки, засягащи тези части - например главоболие,сътресение на мозъка, апоплексия, разстройства на очите, носа и кожата на лицето, така както и порязвания, изгаряния, натъртване и други рани. Стомахът и бъбреците също могат да създадат

неприятности. Здравето на Овните обикновено е добро, благодарение на жизнената сила, която им предава управляващата планета Марс.

За привличане на добри вибрации:

За да привличат хармонични астрологични вибрации и да постигнат най-доброто в живота, Овните трябва да се обличат

и да бъдат заобиколени от ярки цветове, особено яркозелено, розово и жълто. Всички нюанси на червеното са добри. Бяло

също е приемливо, но комбинирано с други цветове.

Съвместимост на зодия Овен с останалите зодии

Овен - Овен - хармонични отношения

Овен - Телец - хармонични отношения

Овен - Близнаци - хармонични отношения

Овен - Рак - трудни отношения

Овен - Лъв - хармонични отношения

Овен - Дева - бурни отношения

Овен - Везни - трудни отношения

Овен - Скорпион - бурни отношения

Овен - Стрелец - хармонични отношения

 

 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 13:44ч.
Още в тази категория: ТЕЛЕЦ »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...