Реклама


ТЕЛЕЦ

Оценете статията
(11 гласа)

Телец

21 април -21 май

Управляваща планета и характеристика:

Венера, женски знак, неподвижност, земен знак.

Типични черти:

Представителите на зодия Телец разчитат на стабилност и сигурност както емоционално, така и финансово. Те са изключително търпеливи, упорити, може да се разчита на тях.

Склонни са към последователност, методичност и това се от­разява в сигурния напредък в живота и кариерата. Липсата на гъвкавост често води до съпротива към промените, дори да са за добро. Но когато се изправят пред предизвикателствата, те обикновено се справят по-добре от другите. Телците са доста практични, не обичат прахосването и се стремят към висок стандарт на живот.

Въпреки че Телците могат да изглеждат спокойни, владеещи се и готови да се справят с всяко нещастие, те могатда се ядосат и разстроят както всеки друг. Ако някой Телец се разгневи, не е много забавно да сте срещу него.

Телците обичат дома си и да бъдат обградени от краси­ви неща. Нуждаят се от чувство за 'сигурност и обожават топ­лата, приятелска атмосфера.

Те обикновено са много икономични. Това не означава, че са скъперници, по-скоро те знаят как да разполагат с пари­ те си и мразят да имат дългове. От друга страна, отварят сърцата и портфейлите си, ако техен приятел е в беда.

Телецът е земна зодия и се символизира от бика, който представя природата и плодовитостта. Управляван е от красивата и поетична планета Венера и представителите на зо­дията обикновено се отличават с любовта си към, красотата

и хармонията във всяка област на живота, както и с интуи­цията и хармонията си с природата. Независимо колко въз­душни са полетите на фантазията им, те никога не губят кон­такт със земните неща, а творческите им и умозрителни фантазии винаги са пропити със здрав разум. Това практично отношение е една от водещите черти на Телеца; те обичат да работят и не се срамуват от никакъв вид работа: Особено обичат градинарството и всяка друга работа, свързана със земята и растенията, но имат по-малък успех с животните.

Характерно за Телците е голяма последователност и точно определяне на целите. Способни са да концентрират вниманието си върху една-единствена цел и да я следват. Обикновено имат меко и добронамерено разположение на духа и въпреки че са силно чувствителни към обиди и пре­небрежение, бавно стигат до състояние на ярост. Ако все пак достигнат това състояние, целият им вид напълно се променя и те стават подвластни на неконтролируем гняв.

Тяхната непоколебима решителност не ги напуска и в яростта си те трудно забравят обидите и се борят докрай с враговете си. Но битките им са на открито, тъй като лукавството, измамата и непочтените средства са чужди за природата им. Веднага щом победят врага, Телците започват да го съжаляват и по този начин се излагат.

Те имат вродена любов към всичко хармонично и красиво и се отвращават от грозотата, мръсотията, конфликтите и от rpубо обкръжение, като по-изисканата обстановка ги прави особено отзивчиви и съчувстващи. Добри и жизнерадостни домакини са и имат успех в обществото, което е доста изненадващо, тъй като по природа обикновено са затворени хора. Притежават изявено умение да налагат волята си над другите, което веро­ятно е друга страна на интуитивните им възможности.

Представителите на зодията рядко срещат трудности в привличането на последователи както в бизнеса, така и в раз­лични движения или проекти, но трябва да се пазят да не бъ­дат отклоняван и от съветите на други хора и да се ръководят от добрия си усет и интуиция. Често им се възлага да поемат голяма отговорност и те го правят с готовност и успешно, въпреки че стават прекалено тревожни.

Взаимоотношения и любов:

Представителите на Телеца притежават силно изявена любовна натура, която отказва да се задоволи с нещо по-мал­ко от цялата привързаност на брачния си партньор или приятел. Водени изцяло от импулса, те често правят пагубни грешки при избора на съпруг или съпруга. Търсят съвършенство в партньора си и са критични и взискателни, със склонност да бъдат неоснователно болезнено ревниви, но няма злоба в техните изблици, които са естествен резултат от взаимодействи­ето на силната им физическа природа и крайно изострената им чувствителност. Това ги прави пламенни и очарователни любовници, които знаят как да въздействат върху емоциите на партньорите си.

Доброто партньорство е важно за Телците. Необходимостта им да пускат корени ги прави много добри в създава­нето на дом, а това произтича от практичната страна на ха­рактера им. Обикновено стават добри съпрузи и родители, но грешат, ако не проявяват гъвкавост. Един от недостатъците е ревността и собственическото чувство.

Кариера:

Телците са амбициозни, въпреки че не обичат да поемат рискове. По-вероятно е да се придържат към една дейност, вместо да я сменят, и биха продължили да вършат работа, която не им е интересна заради гарантираните доходи. Боравенето с пари и финансовите операции се отдават на Телците, затова те биха могли да се реализират добре във финансовия сектор.

Представителите на този земен знак могат да бъдат удов­летворени от всяка работа, позволяваща им да разгърнат въображението си. Притежавайки музикални и артистични заложби, те стават добри композитори, певци и музиканти, а също пое­ти, писатели и художници. По-малко амбициозните се реализират като добри градинар и и селскостопански работници, строите­ли, декоратори и имат успех във всяка дейност, която е прак­тична и творческа. Телците са добри в обслужването и създа­ването на удобства за другите, затова от тях стават чудесни ле­кари, медицински сестри, икономи и готвачи.

Препоръка:

Представителите на зодия Телец не умеят да боравят с чувствата и понякога са мързеливи. Биха се примирили с много неща просто за да избягнат спор. Но ако бъдат поставени натясно, те наистина се вбесяват. Препоръчително е да ре­шават конфликтите си веднага, въпреки че това крие неу­добства за тях.

Здраве:

Типичните представители на знака приличат на прото­типа си - бика, надарени са със здраво телосложение и чудес­но здраве. Ако имат слабо място, то обикновено е гърлото и вратът, затова са възможни проблеми с възпалено гърло, сли­вици и катари. Най-честите оплаквания на Телците произли­зат от хранителни излишъци и неправилна диета. Музиката силно им въздейства, затова, когато са болни, уморени или изтощени, те по-бързо възстановяват здравето си под въздейс­твието на хубава музика и изискана обстановка вместо с лекарства.

За привличане на добри вибрации:

Представителите на зодия Телец могат да се настроят към сполучливи вибрации, които ще направят живота им хармоничен и успешен, като се обградят с всякакви нюанси на синьо, като го включат и в облеклото си. Цвят индиго също им въздейства омиротворяващо и успокояващо, а червеното трябва да се избягва, освен може би по-меките нюанси на розовото. Всички цветове трябва да бъдат пастелни, тъй като Телците нямат нужда от стимуланти.

Съвместимост на зодия Телец с останалите зодии:

Телец - Телец - хармонични отношения

Телец - Близнаци - хармонични отношения

Телец - Рак - хармонични отношения

Телец - Лъв -трудни отношения

Телец - Дева - хармонични отношения

Телец - Везни - бурни отношения

Телец - Скорпион - трудни отношения

Телец - Стрелец - бурни отношения

Телец - Козирог - хармонични отношения

Телец - Водолей - трудни отношения

Телец - Риби - хармонични отношения

Телец - Овен - хармонични отношения.

 

 


 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 13:52ч.
Още в тази категория: « ОВЕН БЛИЗНАЦИ »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...