Реклама


БЛИЗНАЦИ

Оценете статията
(5 гласа)

 

Близнаци

(22 май - 21 юни)

Управляваща планета и характеристика:

Меркурий; мъжки знак, непостоянство, въздушен знак.

Типични черти:

Жизненост, многостранност и интелигентност са характерните черти за зодия Близнаци, но те са до известна степен уравновесени от раздразнителността и непоследователността, които понякога са типични за зодията.

Близнаците разчитат на логиката, подредени са и имат много бърз ум, търсещ разнообразието в живота - както в дома, така и в работата. Склонни са да бъдат отлични компаньони, но понякога горещото им желание да общуват взема връх над всичко останало. Ако се съсредоточат добре, могат да запаметят дадена информация много бързо, но често се случва да запомнят по малко от много неща, вместо да се задълбочат върху една тема. Разбира се, това невинаги е нещо лошо.

Близнаците могат да изглеждат нервни, но това до голяма степен се дължи на тяхното неспокойство и любопитство. Те трябва да знаят всичко, затова бърборят с всеки, който е наоколо.

Хората, подвластни на зодия Близнаци, имат крилато въображение и понякога им е трудно да различат фантазията от реалността. Не че наистина искат да те излъжат, те просто не могат да не поукрасят истината.

Близнакът често оставя впечатлението, че е две личности наведнъж. В първата минута е безумно щастлив, а в следваща­та - непоносимо тъжен. А след още пет минути той или тя ще са забравили за проблема.

Според астролозите Близнаците са въздушен знак и това отново отговаря на характера на подвластните на зодията изтънчен, мислещ и многостранен, но също така и неспокоен, несигурен и разпръснат. Моралната и интелектуалната приро­да на подвластните на зодия Близнаци е подчертано дуалистич­на. Тази липса на единност се наблюдава във всички техни действия и често пъти води до объркване на ситуацията. Близнаците са ръководени от неспокойната планета Меркурий, затова са не­постоянни във всичко, сякаш се ръководят от периодично сме­нящото се привличане от два напълно различни полюса. В да­ден момент човекът от зодия Близнаци е изпълнен със страст, енергия, ентусиазъм и искрящо остроумие, но не след дълго без видима причина може да възникне внезапна промяна и той да стане студен, апатичен и неотзивчив. Хората, носители на този знак, са със забележително остър интелект. С негова по­мощ те бързо достигат до корените на всеки проблем и лесно се справят с трудностите. По този начин те са склонни по не­обичайно бърз начин да трупат знания. Интересът им обаче скоро се изчерпва и насочват вниманието си към нещо ново и още неопитано. Точно поради тази причина познанията им, въпреки че покриват широк кръг предмети, често са повърхностни.

В отношенията с приятелите хората от тази зодия са край­но несигурни - първоначално те са приветливи и многословни, а после толкова студени и недосегаеми, че карат обърканите си познати да си мислят, че най-вероятно 'несъзнателно и неволно са казали нещо крайно обидно. Но когато са в настроение, те са забележително добра компания - изключително остроумни, ве­сели, щедри и поне на пръв поглед благоразположени и мили. В действителност обаче това е само мимолетна прищявка или кап­риз и те са добродушни само когато са в добро настроение.

Близнаците копнеят за промяна на обстановката и дей­ността повече от всичко друго и така са принудени да про­дължат напред поради неутолимата си жажда за пътуване и новости. С тази си природа те са щастливи пътешественици, съпътствани от успеха. Способни са да се приспособят към всякакви обстоятелства и околна среда, въпреки че ако мо­гат да си го позволят, те не биха се обвързали с дом на едно място за по-дълго време.

Близнаците притежават наистина честни и непредубедени умения да критикуват. Способни са да погледнат от двете страница даден проблем напълно безпристрастно, както и в спор да се поставят на мястото на другия. Като цяло намере­нията им са честни и лишени от корист, но поради несигур­ността, присъща на зодията, те често пъти се провалят.

Близнаците са поразително умни, находчиви и изобрета­телни. Ако им се даде неизменна цел, за тях няма интелекту­ална висота, до която не могат да се издигнат, нито дълбока мисъл, в която да не могат да проникнат.

Под властта на този зодиакален знак обикновено са изискани хора, притежаващи артистични вкусове, а също така са хора, надарени с чудесен такт. Тяхната дълбока про­ницателност се разпростира върху техните близки, а освен това те са отлични съдници на чуждите характери и способ­ности. Тъй като лесно предусещат характера и намеренията на своя опонент, те са способни да използват свои собст­вени оръжия срещу него и почти винаги триумфират в спор или в интелектуална битка.

За повечето Близнаци е трудно да бъдат точни, тъй като те винаги се разсейват от нови неща, които искат да изслед­ват. Така че ако имате среща с човек от зодия Близнаци, при­гответе се да почакате известно време, докато той се появи

(ако изобщо се появи).

Близнаците притежават голямо чувство за хумор и ако искате да разкажете някоя интересна история, можете да бъ­дете сигурни, че ще имате публика, която ще ви слуша в зах­лас. Ако обаче се впуснете в дълги обяснения с много дребни детайли, те неизбежно ще ви прекъснат или ще се отегчат: най-вероятно вече са теглили чертата и не биха направили и най-малкото усилие да изслушат вашето бръщолевене.

Техните изобретателност и любов към промяна ги карат непрекъснато да създават находчиви схеми или да пускат в ход доходоносни проекти, но всичко това често бива изоста­вяно, преди още да е имало шанс да донесе плодове.

Взаимоотношения и любов:

Партньорствата могат да продължат дълго, особено ако се намери интересен другар, с когото да се общува интелек­туално. Жената Близнаци често се жени за мъж, който умее да се справя със скучните домакински задължения, защото те самите не обичат домакинството.

Като родители Близнаците могат да бъдат жизнени и изоб­ретателни, но понякога прекалено критични. Нерядко те са ло­ши родители, защото са прекалено нетърпеливи, прекалено вглъ­бени в собствената си кариера или прекалено взискателни, тър­сещи собствено удовлетворение в постиженията на децата си.

Близнакът рядко се задоволява само с един приятел.

Той предпочита цяла тълпа, и то от хора с най-разнообразни интереси.

Тъй като Близнаците са изключително неспокойни, понякога нараняват чувствата на приятелите си. Точно когато си

мислите, че си бъбрите приятно, Близнакът ще стане и ще си тръгне. В следващия момент ще го видите в другия край на

стаята· да си говори с някой друг. Не-че е искал да ви обиди, просто се е случило така, че в този момент се е появил някой по-интересен от вас.

Близнаците не  обичат да говорят за чувствата си. Можете да си помислите, че се ръководят повече от своя разум, отколкото от сърцето си. Ще ви бъде много трудно добре да опознаете човека от тази зодия, освен ако наистина не сте му до добър приятел.

Трябва да се подготвите да делите своя приятел Близнак със стотици други хора.

Несигурността при Близнаците не търпи дълготрайни приятелства и е причина за много противоречия в брака. Нещо повече, хората, подвластни на този знак, са непостоянни в своята любов. Възможно е да живеят двойствен живот и да имат повече от един любовен партньор. Подвластни са на страстта и единственият начин да запазят предаността е постоянно да се поддават на променливото си настроение по нов и неочакван начин. Всякакъв вид еднообразие е обречен на

провал, когато става дума за Близнаци.

Често връзката с Близнаци прилича на изпитание, защото човек има чувството, че е с двама партньори едновременно двама близнаци, но определено не еднакви.

Днес Близнаците могат да бъдат толкова нежни, че да сте сигурни в любовта им. На следващия ден, когато се срещнете, да са сърдити и кисели, като ви обвиняват във всичко. Дрехите ви са ужасни, мненията глупави, нищо не е наред. После, малко по-късно, всичко е простено и отново забравено. Несигурността при Близнаците също така означава, че те рядко се придържат към един партньор за много дълго време. Обичат да флиртуват, макар и невинаги сериозно. Тъй като им е трудно да разкриват чувствата си, те са склонни да се отдръпнат, ако решите да се сближите с тях или да получите пълното им доверие.

Хората, с които могат да живеят хармонично, са родени между 21 януари и 21 февруари, както и между 21 септември

и 21 октомври.

Кариера:

Близнаците са много добри в боравенето с пари и затова чудесно им подхожда работа в банка или счетоводство. Както

Може да се очаква, способността им да общуват и жизненият им характер ги правят подходящи за работа в някои сфери като медиите или рекламата: Неизбежните капани в работата на Близнаците са свързани с липсата на внимание към детайла или с необходимостта ОТ разнообразие. От друга страна, тесе справят добре с напрежението и са добри с поемането на няколко задачи наведнъж.

Хората, родени под знака Близнаци, се обвързват с доходоносна работа, изискваща необикновена умствена дарба, както и такт, деликатност, умение да бъде добър съдия, остроумие. От тях излизат добри писатели, журналисти, учители, секретари, адвокати, съдии и дипломати. Те също така имат успехи като чиновници, финансисти, борсови посредници и инспектори. Обикновено се чувстват много щасгливи.вко заниманията им изискват пътувания и постоянна смяна на място и интереси.

Близнаците са невероятно любопитни и винаги на лов за новото. От друга страна, им е трудно да бъдат постоянни и изчерпателни в работата си, защото винаги бдят за нещо ново. Близнаците рядко правят планове за по-дълъг период

от време. Те живеят за мига и не мислят за утрешния ден.

Идеална работа за хората от тази зодия е оператор на разпределително табло или секретар в оживен офис, където е

необходимо да се взимат много и различни решения наведнъж и са нужни голям брой опитни хора, за да се свърши

дадена работа.

Светът на компютрите не е лош избор за Близнаците както  от техническа страна, така и от търговската.

Препоръка:

Ако искате да дадете добър съвет на човек от зодия Близнаци, кажете му да намалява темпото от време на време. Но

не очаквайте да се превърне в муден: човек. Също така можете да ги посъветвате да прекарват малко повече време с даден човек или на някое място, преди отново да забързат в търсене на нещо по-добро.

Здраве:

Зодията има власт над раменете, ръцете и китките, както и над дробовете. Затова хората от зодия Близнаци са склонни

към проблеми с тези части от тялото. Но техните най-големи проблеми са свързани с нервната система (която е подвластна на Меркурий), склонни са към нервно изтощение, неврози и повишена раздразнителност. Главният лек за тях се крие в максималното избягване на тревогите.

За привличане на положителни вибрации:

Цветовете, хармониращи със зодията, са бяло, сребърно,жълто и светложълто. Тези цветове могат да се избират за

дрехи, както и да са подходящ десен за мебели и декорация.

Съвместимост на зодия Близнаци с останалите зодии:

Близнаци - Близнаци - хармонични отношения

Близнаци - Рак - хармонични отношения

Близнаци - Лъв - хармонични отношения

Близнаци - Дева - трудни отношения

Близнаци - Везни - хармонични отношения

Близнаци - Скорпион - бурни отношения

Близнаци - Стрелец - трудни отношения

Близнаци - Козирог - бурни отношения

Близнаци -Водолей - хармонични отношения

Близнаци - Риби - трудни отношения

Близнаци - Овен - хармонични отношения

Близнаци - Телец - хармонични отношения

 

 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 13:58ч.
Още в тази категория: « ТЕЛЕЦ РАК »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...