РАК

Оценете статията
(8 гласа)

Рак

(22 юни - 22 юли)

Управляваща планета и характеристика:

Луна, женски знак, първичност, воден знак

Типични черти:

Защитната природа на Раците е първото им основно ка­чество, но то е донякъде приглушено от леката склонност към твърдоглавие и унилост. Раците притежават удивително доб­ра интуиция, а на техните инстинктивни реакции и решения обикновено може да се разчита. Хората от тази зодия обаче се свързват с непостоянство, което се проявява по няколко начина. Те могат бързо да се приспособяват и да черпят ин­формация, навици и т. н. от другите. Това означава, че могат да бъдат докачливи и подобно на морския рак да крият под твърдата черупка добродушен, лесно раним човек.

Символът на зодията е морският рак - създание, чийто начин на живот определя типа на плахия, колеблив, но и твърд нрав на родените под неговото влияние. Според астролозите Ракът е воден знак и е подвластен на негативната, свързана с водата Луна. Ето защо не е изненадващо, че тази отрица­телна характеристика{е основна за хората, родени под този знак. Тя може да се забележи във всичките им начинания и в начина им на живот, като ги прави срамежливи, плахи и сдържани, непрестанно тревожещи се за дребни неща, дъл­боко чувствителни, колебливи, романтични, замечтани, но резервирани. Тяхната твърдост и издържливост обаче почти удивляват. След като вече са се посветили, обикновено след много колебания, на някаква цел, те твърдо ще я преследват, докато я постигнат или докато загинат. Малко хора са чувс­твителни колкото Раците. И най-малкото неодобрение, кри­тика или липса на разбиране биват взети присърце. Въпреки

това те не допускат намеса в личните си дела или в който и да е проект, с който се занимават, като предпочитат да се справят сами с цялата работа и отговорност, отколкото да позволят каквато и да е чужда намеса. Когато се сблъскват с обстановка, която не им е по вкуса, или когато са уморени от противене или липса на успех; Раците стават мрачни и

самонаблюдаващи се. Последното, което биха направили в такъв момент, е да си излеят душата на някого - те ревниво пазят тревогите и тъгата само за себе си.

Хората от зодия Рак често са обзети от страха за бъде­щето и остаряването. Това може да ги накара да натрупат пари и да се превърнат в егоистични и стиснати хора. И въпреки че понякога работите им могат да преминат през период на изпитание, те рядко се нуждаят от пари. Обикновено не са добри в хазарта, но тяхното богатство, което често е в излишък, е плод на упорит и тежък труд, съчетан с хитрост, ико­номия и предвидливо.

Подвластните на зодия Рак притежават много силна па­мет и този дар често им служи в работата, каквато и да е тя. Те също така уважават традициите и живо се интересуват от всяко старо, свещено или исторически ценно нещо. В същото време свежестта и непорочността на природата силно ги привличат и те никъде не се чувстват по-щастливи, отколкото когато се разхождат в гора или на полето, особено ако наблизо има вода.

Деградиралите хора от тази зодия обикновено са мързеливи, лакоми, подли, безкрайно егоистични, подозрителни, болезнено чувствителни и крайно злопаметни. Елитът от тази зодия обаче, т. е. хората, които са работливи, обичащи спокойствието и посве­тили се на своето семейство, са уважавани от обществото.

Раците са дълбоко свързани с Луната. Техните настроения се сменят според това в коя фаза се намира Луната. Те са хора на настроението и човек никога не може да знае дали ще срещне щастлив и весел Рак, или той ще бъде в лошо настроение.

Раците са крайно чувствителни към всякакъв вид крити­ка тъй като притежават изключителна памет, човек трябва да внимава да не ги обиди, защото ще помнят това с години. Раците обичат тайните, но не очаквайте да ви кажат своите. Те определено не обичат да се обсъжда личният им живот, въп­реки че се интересуват от вашия.

Взаимоотношения и любов:

Привързаността е присъща на Раците, въпреки че рядко успяват да скрият чувствата си, така че липсата на откритост често се възприема като липса на чувствителност. Те са най­-щастливи сред хората от семейството си, на които безрезервно са се посветили. Но ако, както често се случва, останат нераз­брани от най-близките си, се чувстват нещастни и отхвърлени се затварят в собствената си черупка. Любовта и семейният живот често са изпълнени с трудности и тревоги, които обаче те преодоляват с голяма упоритост и търпение.

Раците възприемат любовта наистина твърде сериозно и тъй като са силно привързани към майките си, те търсят ня­кого, към когото да се привържат със същата сила. Някои хopa могат да ги възприемат като прекалено собственически войнствено настроени към това, което смятат за свое.

От друга страна, ако имате приятел от зодия Рак, можете да бъдете сигурни в неговата лоялност: той няма да избяга при някой друг при най-малкия повод.

Хората, родени под знака на Рака, са добродушни, чув­ствителни и лесно раними.

Грижовната природа на Раците им помага в сътворява­нето на свой дом и в поддържането на дълготрайни връзки.

По принцип обичат да поглеждат назад, преди да тръгнат напред, и като цяло са склонни да останат в една и съща къща много дълго време. Това си има своята негативна страна - тяхната закрилническа природа може да се окаже прекалено силна и да ги превърне в докачливи и от време на време резки, без да има видима причина за това.

Чувствителната, почти стеснителна страна от характера на Раците може да се забележи още от ранна детска възраст и да продължи своето влияние, като направи детето много стес­нително в училище; то може би просто се крие в своята черуп­ка. Често се случва Раците да се държат някак резервирано при ново запознанство, да стоят на разстояние. В случай обаче, че се опознаят отблизо с новите лица, могат да се развият стабил­ни приятелства.

Раците обикновено обичат само най-близките си роднини и са готови винаги да им оказват помощ или подкрепа.

Те са домошари и нямат приятели извън семейството. И тъй като са изключително докачливи, приятелите им трябва да се отнасят с тях внимателно.

Няма да видите човек от зодия Рак да се кара със свой приятел и на следващата минута отново да го смята за най-добър приятел.

Ако се чувствате нещастни, приятелите Раци ще ви помогнат. Те умеят да изслушват. И поради факта, че са много чувствителни, веднага разбират какъв е проблемът. В действителност са способни да отгатнат за какво става дума дори и преди да започнете да им говорите.

Родените под знака на Рака ще открият най-близките си приятели сред хора, родени между 21 февруари и 21 март.

както и в периода между 21 октомври и 21 ноември.

Кариера:

Хората, подвластни на зодия Рак, като цяло жънат успехи в занимания от обществен характер или в такива, чрез които могат да бъдат полезни на хората. В тази връзка от тях излизат добри държавни чиновници, политици, управители и

собственици на хотели. Често те, следвайки своя инстинкт, се залавят с професии, свързани с течности - като например кръчмарство, търговия с вино, бармани, собственици на центрове за химическо чистене или хидроинженери.

Раците спокойно могат да се пробват в повечето занаяти и с помощта на внимателния им, интуитивен подход имат

възможността да жънат успехи. Те имат склонност да работят добре с хора и често приемат ролята на посредник в случай,

че се изисква дипломатичност. Очевидно професиите, в които е необходимо грижовно отношение (като например медицината), подхождат на характера на Раците, а и преподавателската дейност е подходяща за тях.

Раците са щастливи, когато плават, затова от тях стават добри моряци и навигатори. Успехът във финансите и "големия бизнес" е често възнаграждение за тях, стига да не са свързани с хазарт и спекулации. Литературната и музикалната

професия също подхождат на романтичния и с богато въображение темперамент, характерен за подвластните на тази зодия, особено ако осъществят срещи с публика.

Препоръка:

Вече изтъкнахме крайната чувствителност на Раците. Обаче трябва да знаят, че не всички неприятни неща имат за цел да

ги атакуват.Те самите трябва да се замислят за това, как и какво говорят, защото невинаги са достатъчно внимателни, когато става дума за чувствата на други хора.

Здраве:

Зодия Рак има власт над гърдите, стомаха и главните

Органи, свързани с храносмилането. Най-често срещаните случаи на нараняване при Раците са свързани с областта на гърдите и със счупени ребра, а що се отнася до болестите, те най-често страдат от бронхити, белодробна туберколоза, пневмония, плеврит, воднянка, ревматизъм и всички болести, свързани със стомаха. Що се отнася до храната, която избират,трябва винаги да са благоразумни и да се ограничават, защото за тях е нормално да се изкушават от удоволствията на масата и впоследствие да получат стомашно разстройство и проблеми с жлъчката. Раците трябва да се пазят от прекалената употреба на алкохол, защото имат склонност да се превърнат в алкохолици. И накрая, те трябва да впрегнат всички сили, за да избягват тревогите, които са техните най-силни врагове.

За привличане на положителни вибрации:

Смарагдово зелено и ослепително бяло са цветовете, хармонизиращи със зодия Рак. За хората от тази зодия е препоръчително да използват тези цветове в облеклото си, както и в обзавеждането на своя дом.

Съвместимост на зодия Рак с останалите зодии:

Рак - Рак - хармонични отношения

Рак - Лъв - хармонични отношения

Рак - Дева - хармонични отношения

Рак - Везни - трудни отношения

Рак - Скорпион - хармонични отношения

Рак - Стрелец - бурни отношения

Рак - Козирог - трудни отношения

Рак - Водолей - бурни отношения

Рак - Риби - хармонични отношения

Рак - Овен - трудни отношения

Рак - Телец - хармонични отношения

Рак - Близнаци - хармонични отношения

 

 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:07ч.

Последните от

Подобни статии (по етикети)

Обратно в началото