Реклама


ЛЪВ

Оценете статията
(11 гласа)

Лъв

(23 юли - 23 август)

Управляваща планета и характеристика

Слънце, мъжки знак, целенасоченост, огнен знак.

Типични черти

Лъвовете са склонни да бъдат щедри, изобретателни и също така горди индивиди, които имат нужда да се контролират,

за да не станат надменни. Изобретателната им природа се нуждае от отдушник, без значение какъв точно, затова често

от Лъвовете излизат добри организатори, изпълнени със сигурност и енергия, въпреки че в действителност те може да са доста изнервени. Вероятният риск при Лъвовете е свързан с това, че когато получат власт, започват да се чувстват така,сякаш са най-вещите по въпроса.

Лъвът е позитивен и огнен знак, който се управлява от страстта, мъжката сила и голямата магнетичност на Слънцето.

Символизира се от животното лъв и родените под този знак притежават доста "лъвски" черти в характера си, като например голям кураж, лоялност, енергия, гордост, както и всеприз­натото господство над останалите. На хората от зодия Лъв често им личи, че са представители на този знак - те са високи,яки, с широк гръб и рамена, с добре развити мускули, изправена стойка, с руса, златиста или светлокафява гъста коса, с гордо и смело присъствие.

Хората, родени под този знак, се характеризират с привързаност, съчувствие и топлота. Те сякаш обичат цялото човечество, а лоялността им е толкова голяма, че са способни да защитават своите приятели, дори когато е в техен ущърб. Никога няма да изоставят човека, който подкрепят, освен ако той не се окаже предател и измамник. По същество природата им е толкова чиста и благородна, че дори и най-беглото споменаване за коварство или двойна игра им се струва по-ом­разно от всичко друго и е единственото нещо, което би могло да сложи край на тяхната привързаност. Страхът, както физически, така и морален, им е напълно непознат. Същевременно е необходимо да са наистина раздразнени, за да покажат каквито и да е признаци на гняв .. Независимо колко са разярени,те винаги се борят по правилата и са великодушни към побе­дените си врагове.

Хората от зодия Лъв са директни и не се затрудняват да говорят и да изразяват мнение, но често са нетактични - за тях деликатността крие измама, а измамата е омразна. Те са склонни да бъдат строги, сурови и с недодялани обноски към тези, които дълбоко обичат, и при най-малкото колебание за тяхната чест или лично достойнство стават сприхави.

Лъвовете обичат да се изявяват и да бъдат център на внимание през цялото време. Ако на детската площадка види­те момче да се опитва да впечатли всички момичета, като запазва равновесие, докато се катери по стена, или да прави нещо друго, за да привлече вниманието на околните, то мо­жете да бъдете напълно сигурни, че той е зодия Лъв.

Лъвовете обичат ласкателството. Подобно на котка, на която са дали купичка сметана, те жадно поглъщат всяка похвала. Това е така, защото никога не се съмняват, че хората говорят от сърце,както и че напълно заслужават да бъдат похвалени.

Лъвовете не са от хората, които обичат да размишля­ват върху нещата. Можете да се обзаложите, че галантното

момче, с което можете да стоите с часове и да приказвате, не е зодия Лъв. От друга страна, Лъвовете са много щедри и топли хора.

Помолете Лъва за съвет и можете да бъдете сигурни в помощта му. И не се страхувайте да последвате съвета му. Но не се опитвайте да върнете услугата, защото добрият съвет е нещо, което се дава на подчинените, а както знаете, царят не е подчинен на никого.

Лъвовете превръщат всичко в крайност. Когато бързат, можете да забележите енергичността, която лъха от тях. Но

когато се спрат, могат да станат толкова учудващо лениви, че да не си помръднат пръста за каквото и да било и да карат

всички останали да ги чакат.

Убежденията им, които често са догматични, дори матема­тически точни, обикновено се формират още в ранна възраст и

много рядко биват сменяни или променяни впоследствие. Край­но подвластните на зодията често са тесногръди и предубедени Лъвовете притежават голяма амбиция и значителна сила, така че не е учудващо, че преодоляват всички трудности по пътя за постигане на поставената си цел. За да получат това, което желаят, те често изглеждат груби, но това рядко е резул­тат от преднамерено лошо отношение. То по-скоро произлиза от убеждението, че малцинството трябва да се пожертва за все­ общото благо на мнозинството. Лъвовете са родени за водачи, те притежават дарбата да убеждават другите да се посветят на дадена кауза.

Що се отнася до парите, хората от зодия Лъв са облагодетелствани от съдбата и могат да се издигнат до финансови магнати. Ако това стане, то ще е резултат от личната им енергия и природни дарби. Те обичат да делят богатството си с другите и да правят дарения за благотворителност. В същото време ще обградят себе си с лукс и удобства, купени с много пари. На практика Лъвовете обичат показността и са особено пристраст­ни към всичко, което блести, особено злато, месинг и ярки ме­тални предмети, както и към силната светлина и ярките цветове. Недотам успелите Лъвове могат да бъдат вулгарни, са­мохвални, арогантни, тиранични, обсебени от манията да бъ­дат известни. Обикновено са много чувствителни на тема дос­тойнство и може да станат разточителни и безразсъдно екстравагантни.

Взаимоотношения и любов:

Тъй като Лъвовете са изключително обичливи, те се ръ­ководят от това чувство и сред тях са едни от най-добрите съпрузи, родители и приятели - лоялни, загрижени. Чрез уме­ла игра с чувствата им те могат да бъдат управлявани (макар че това е единственият начин), да бъдат мамени или дори да бъдат заставени да вършат нередни неща. В брака и любовта правят много грешки и дълбоко страдат от това. Склонни са да възприемат съжалението и състраданието като любов и е възможно да разберат своята грешка, когато вече е твърде късно. За щастие вродените им великодушие и търпение често спасяват брачния им живот от разпадане.

Лъвовете са любвеобилни към своите партньори, но силното им желание и стремеж да управляват ги прави доминиращата част от двойката. Въпреки това могат да бъдат много чувст­вителни и дълбоко раними при критика. Като родители Лъво­вете се разбират и поддържат своите деца. Готови са да нап­равят всичко, за да осигурят тяхното щастие. Те обаче не са достатъчно отстъпчиви и често, когато става дума за държа­ние и образование, се опират на традиционните ценности.

Ако сте се влюбили в мъж Лъв и искате да привлечете вниманието му, просто трябва да започнете да го ласкаете и

да се превърнете в добра публика. В замяна ще получите един истински кавалер, който ще ви защитава като вежлив рицар и би направил големи неща заради вас.

Но трябва да знаете, че той е невероятно сантиментален, и ако започнете да го обиждате, ще се отдръпне от вас.

Лъвовете са най-влюбчивите сред всички знаци от Зодиака.

Но не всичко върви по мед и масло, защото те или летят високо в небето, или са "забили нос в земята". Тяхното настроение може да се мени по сто пъти само за един ден.

Ако сте мъж, влюбен в жена Лъв, трябва да се приготвите да се борите за нея. Жените Лъв са известни, така че ако страдате от комплекс за малоценност, ще трябва да напуснете работа, за да я спечелите. Жената Лъв знае точно какво иска и няма да се спре на първия мъж, който се върти около нея.

А пък ако сте от мъжете, които биха искали любимите им да са в краката им и да слушат в захлас поредната велика идея, която им е хрумнала, би било добре да ви предупредя да си изберете жена, родена под знака на друга зодия.

Лъвовете, обичат да са в центъра на събитията и посто­янно да привличат вниманието. Така че невинаги е лесно да

имаш приятел от тази зодия, тъй като от вас ще се очаква да стоите настрана. Много момичета от зодия Лъв предпочитат

да имат приятелки, които са по-малко красиви или чаровни от тях. Само тогава те могат да бъдат спокойни, че приятелката няма да им краде от всеобщото внимание.

От друга страна, човек не може да се отегчи в компани­ята на Лъва. Понякога те изглеждат така, сякаш никога няма

да пораснат.

Хората от тази зодия са особено грижовни, най-вече към по-слабите хора от обществото. Може да се оплакват, че им

натрапват всичко, но на практика това не им пречи. В действи­телност те доста се забавляват, нагърбвайки се с голям товар.

Те са много щедри. Ако не ви достигат парите, можете да разчитате на приятеля си Лъв, който ще е насреща със заем.

Родените под знак Лъв имат най-силна връзка с хора,родени между 21 март и 21 април, както и между 21 ноември

и 21 декември.

Кариера:

С каквото и да се занимават хората от зодия Лъв, те ще работят здраво. За много от тях луксът и блясъкът изглеж­дат привлекателни и ако могат да го постигнат чрез работа­та си, то още по-добре. Ето защо се насочват към актьорс­тво, спорт или към бижутерския занаят. Те често избират високо платена работа, която е подходяща за тях. Добри работодатели са, които очакват най-доброто oт подчинените си, а в замяна са щедри. От Лъвовете стават управители, войници, далновидни политически дейци, църковни служи­тели, държавници, водачи и мениджъри от всякакъв вид: Финансисти, банкери, бижутери и златари са също подходящи за Лъва професии. Що се отнася до изкуствата, хората, роде­ни под влиянието на тази зодия, обичат цветя, действието и показността, затова те са талантливи на сцената, в литературата и в изобразителното изкуство. Лъвовете не са щастливи, когато са подчинени на някого, и не понасят да бъдат управлявани или да им се дават заповеди. Но от тях излизат добри работодатели или управители.

Препоръка:

Въпреки че може да им е трудно, хората от зодия Лъв трябва да положат усилие и да обръщат по-малко внимание на себе си.Те са склонни да свършат всичко, което са си наумили. Понякога би било по-добре за тях и за близките им, ако се поуспокоят малко.

Здраве:

Подвластните на тази зодия имат способността изцяло да поглъщат животворната сила на Слънцето, а слънчевата светлина в съчетание с чистия въздух е най-доброто ободри­телно и възстановително средство за тях. Но те трябва да внимават да не се претоварват със силови упражнения, защо­то сърцето им е застрашено. Сърцето, гръбначният стълб, гърбът и очите са частите на тялото, които са най-податливи на болест или нараняване. Проблеми със сърцето, сърцебиене, ангина, болести по гръбначния стълб, лумбаго, менингит и проблеми с очите са сред най-честите оплаквания на Лъвовете. Но те мразят да се оставят на болестта и са способни геройски да се борят, преди да легнат изтощени. За хората от тази зодия е фатално да останат без работа, а ако им се нало­жи, те стават мрачни и навъсени. А при добро здраве за тях е задължително да се занимават с нещо интересно.

За привличане на положителни вибрации:

Лъвовете трябва да носят дрехи във всички нюанси на златното, жълтото и оранжевото, светлозеленото и бялото съ­що са подходящи. Злато, както и всички ярки, блестящи пред­мети - като например лакирани месингови или метални, но­сят късмет и е хубаво да се държат в дома.

Съвместимост на зодия Лъв с останалите зодии:

Лъв - Лъв - хармонични отношения

Лъв - Дева - хармонични отношения

Лъв - Везни - хармонични отношения

Лъв - Скорпион - трудни отношения

Лъв - Стрелец - хармонични отношения

Лъв - Козирог - бурни отношения

Лъв - Водолей - трудни отношения

Лъв - Риби - бурни отношения

Лъв - Овен - хармонични отношения

Лъв - Телец - трудни отношения

Лъв - Близнаци - хармонични отношения

Лъв - Рак - хармонични отношения

 

Последна промяна на Вторник, 11 Октомври 2016г. 10:14ч.
Още в тази категория: « РАК ДЕВА »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...