Реклама


ДЕВА

Оценете статията
(9 гласа)

Дева

(24 август - 22 септември)

Управляваща планета и характеристика:

Меркурий, женски знак, непостоянство, земен знак.

Типични черти:

По принцип Девите са срамежливи и сдържани, работливи, практични и може би доста скучни. Притежават добре развита склонност да, критикуват както себе си, така и другите и често допускат да стигнат твърде далеч. Ако трябва да се изредят по­ложителните черти на Девите, те са работливост. чувствител­ност и интелект, както и много добър усет към детайлите.

Тъй като в същността си са работници, Девите не се интересуват от лидерското място, а предпочитат да се справят със задачите си колкото се може по-добре. Имат склон­ност да се тревожат, но обикновено го правят за незначителни неща, които вероятно са изтълкували погрешно. Техните лич­ни положителни качества обаче са най-добрият инструмент, с помощта на който се справят с проблемите си.

Девите почти винаги се тревожат за нещо. Те искат всич­ко да е в ред, затова прекарват много време в размишления за това как да осигурят най-добрите резултати всеки път. Не­вероятно съвестни са и непрекъснато проверяват нещата така

прецизно, че например пари никога не им липсват.

Не е лесно да критикуваш Дева, защото те остават жес­токо наранени. За тях нещата по принцип са достатъчно спожни и чувстват, че на практика никога не живеят според виж­дането си за висок стандарт.

Девите не се спогаждат с хора, на които изведнъж, им хрумват налудничави прищевки. Не очаквайте от партньора

Дева да стане посред нощ, за да приготви една лазаня, само защото вие сте гладни и не можете да заспите. Те вярват, че за всичко в този живот си има време и място.

Негативният и земен знак Дева се свързва с интелектуал­ната мощ, затова подвластните на зодията се отличават с го­лямо остроумие и здрава мисъл. Те са може би най-спокойните, уравновесени и практични от всичките дванадесет зодии защото рядко допускат и следа от чувство или привличане или някакво пристрастие да повлияе на преценката или на поведе­нието им. Наистина много е вероятно чувствата при хората

Деви да са доста повърхностни, защото дори най-възвишените представители на зодията проявяват егоизъм. В същото време тези характеристики имат една полезна функция - те са нещо като благоразумна проверка за хората, подвластни на остана­лите зодии. Чрез способността си да съдят трезво и разумно Девите помагат да се избягнат много грешки и катастрофи, които не биха могли да се забележат от по-забързани и емоци­онални хора, преди да е станало твърде късно.

Девите са гъвкави и лесно приспособими хора. Те с готов­ност могат да променят отношението и държанието си, за да допаднат на компанията, в която се намират. В същото време тактичността им често се превръща в раболепие. Но това не е резултат от страх. Обикновено е част от нарочен план или схе­ма, внимателно подготвена отрано, с определен край.

Девите не са алчни, но ако роден под този знак си науми нещо, то няма да се спре пред нищо, за да го постигне. В случай, че е изпаднал тип, възможно е хладнокръвно да прояви коварство. Дори цената на човешкия живот не може да му попречи, след като решението за постигане на дадена цел вече е взето. Такъв тип хора са способни да проявяват по-голяма злина от който и да било друг. Те могат да извършат и най­-потресаващите несправедливости и варварства съвсем хлад­нокръвно и нищо не би било в състояние да ги трогне или да ги накара да се смилят, ако са водени от омраза или интерес.

Подвластните на зодия Дева много обичат да задават въпроси. Те никога не са готови да приемат нещо на доверие, а задължително трябва сами да го открият.

Като цяло Девите са скромни и резервирани хора. Те се крият от публичността и не са готови да обсъждат личните си дела, а предпочитат да критикуват чуждите действия и да ана­лизират мотивите им. Липсва им ентусиазъм и не са съгласни да приемат нечии чужди планове, нито да помагат по какъвто и да е начин в тяхното осъществяване. Те са изцяло самосто­ятелни и са лишени от другарско отношение и колективизъм­.

Когато преследват собствените си цели, които формират по един твърдоглав, практически и основан на факти начин, те могат да изслушат съветите на другите, но рядко ги следват.

Поради липсата на чувства трудно се афектират, но и трудно прощават, както и рядко са сдържани в спор. Но ако решат, че ще им бъде от полза, те могат да преглътнат своята омраза и да скрият гордостта си.

Подвластните на зодия Дева са точни и системни във всич­ко, което правят, и дълбоко уважават закона, реда, установеното по-рано, а също и постиженията от миналото. Обичат хармония­та и елегантността, а вкусът им е сдържан и пуритански. Пред­почитат да ограничават въображението си за сметка на мислов­ния потенциал. Много обичат да четат и са способни добре да запомнят всеки детайл от това, което четат или виждат.

По-слабо влияещите се от този знак са хитри, капризни и жестоки до крайност. Те са цинични, прекомерно критични,

заядливи и непрестанно обвиняващи. Също така са превзети, раболепни и крайно егоистични.

Взаимоотношения и любов:

Тъй като Девите са предани, верни и горди със семейс­твото си, те са родени за семеен живот, нищо, че са доста резервирани. Щастието на брака им може да зависи от способността им да контролират своята склонност към критикуване и неодобрение.

Девите са много лоялни във връзките си и обичтат своите семейства, въпреки че не демонстрират любовта си пред всички,

а предпочитат да я изразят в по-интимен момент. Те могат да бъдат прекалено скромни или дори да се подценяват. По-често срещаната лошо качество е да са прекалено критични към себе си, но като цяло са грижовни, сигурни партньори.

Те отделят много време за дома, за да е винаги хубав, но трябва да внимават, защото стандартът може да се окаже прекалено висок.

Девите са много загрижени хора и затова от тях излизат добри приятели, особено ако имате проблеми и се нуждаете

от утеха. Също така са доста възприемчиви и би било добре да се вслушвате в съветите, които ви дават. Те най-вероятно

са доста разумни.

Въпреки всичко понякога може да е малко уморително да имаш приятели от тази зодия, тъй като са много критични.

Биха се заяждали за най-смелите ви планове, за да ви убедят, че не са добри, и дори да ви откажат от тях.

Една позитивна черта на Девите е чувството им за хумор.

Ако вие сте жена, влюбена в мъж Дева, не очаквайте от него да ви прави серенада под прозореца всяка вечер.

От друга страна, можете да бъдете сигурна, че няма да забрави рождения ви ден, нито да ви накара да го чакате половин

час, защото трябва да догледа футболния мач по телевизията. Ако той е обещал, че ще дойде на срещата, в уречения час ще бъде там .

Девите са много докачливи, така че ако вашият избраник ви покани на гости и ви помоли да останете на вечеря, то би

било добре да си припомните най-добрите си маниери за маса.

Девите педантично се придържат към такъв тип неща. А ако и майка му се окаже Дева, тя веднага ще ви хареса и ще ви възприеме като идеалния партньор за сина си, ако изядете всичко,което ви сервира, така, сякаш кучето е излизало чинията. Само не я излизвайте вие!

Мъжете, които се опитват да впечатлят жена Дева, не трябва да се подвеждат и да бъркат чувството и за хумор с

интерес към състезания по оригване! Всеки опит в тази насока ще се сблъска с моментално отхвърляне. Резултатът ще е същият, ако опитате с разказване на неприлични вицове.

Мъжът Дева не би се поддал на обаянието на най-привлекателното момиче на плажа. За него е по-вероятно да и

предложи своята блуза, защото е решил, че на нея и е студено.

Много Деви обаче обичат да флиртуват. И са добри във флирта. Но това не означава, че сте обречени на дълготрайна

връзка. Всъщност доказано е, че от всички зодии Девите са тези, които остават необвързани.

Но ако успеете да закачите Дева на въдицата си, което може да е много трудно, защото те са прекалено критични, вие

можете да разчитате на наистина верен и стабилен партньор в живота.

Най-често Девите се женят и завързват приятелства с родените между 21 април и 21 май, както и между 21 декември

и 21 януари.

Кариера:

Критичните и аналитичните способности, с които родените под знака на Дева са надарени, ги правят подходящи за

адвокатската професия или за политиката. Те също така са подходящи за литератори, музиканти, театрални критици, редактори, доктори, полицаи и детективи. Меркурий, планетата, която покровителства Дева, влияе върху чиновническата работа, затова Девите са добри секретари, счетоводители, преподаватели, машинописци, книжари. Точността и прецизността им ги прави добри химици, инженери, часовникари и майстори

на различни инструменти, както и механици, Други пък стават доктори, компютърни експерти или психолози. Каквато и да

е работата им, със сигурност ще карат най- добрата кола. Важното е всичко да е тип-топ.

Девите не са особено амбициозни и затова са по-щастливи, ако някой ги контролира в работата. Ако е необходимо да

се отдели внимание на детайлите, Девите са много способни и опитни в тази област, затова са подходящи за научни работници или медици. Въпреки че обичат да бъдат оценявани, те са

по-щастливи, като работят в екип. Притежават рязък стил, подходящ за работа в медиите или за преподавателската професия.

Препоръка:

Девите могат да изкарат човека от равновесие със страстта си към чистенето и перфектността във всичко. Те наистина трябва да запомнят, че в живота има и по-важни неща от това дали всяко ъгълче и скрито местенце са чисти. Също

така трябва да престанат да се притесняват толкова много. Някои дори се поболяват от тревоги.

Здраве:

Девата управлява стомаха и червата, затова подвластните нa тази зодия най-често страдат от дизентерия, колики, диария,запек, проблеми при храносмилането и отпадналост. По правило те имат добро здраве, въпреки че са склонни безпричинно

Да се тревожат и да прибягват до всякакви видове успокоителни или бабешки лекове. Възможно е да се появи болезнено желaние за алкохол или наркотици, което трябва да се изкорени.

За привличане на положителни вибрации:

За да привличат правилен вид магнетични полета, родените под знака Дева трябва да носят и да бъдат заобиколени от

бледосиньо. бледозлатисто и жълто. Нефритено зелено също е в хармония с този знак, защото това е цветът на Меркурий.

Съвместимост на зодия Дева с останалите зодии:

Дева - Дева - хармонични отношения

Дева - Везни - хармонични отношения

Дева - Скорпион - хармонични, отношения

Дева - Стрелец - трудни отношения

Дева - Козирог - хармонични отношения

Дева - Водолей - бурни отношения

Дева - Риби - трудни отношения

Дева - Овен - бурни отношения

Дева - Телец - хармонични отношения

Дева - Близнаци - трудни отношения

Дева - Рак - хармонични отношения

Дева - Лъв - хармонични отношения.

 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:16ч.
Още в тази категория: « ЛЪВ ВЕЗНИ »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...