Реклама


ВЕЗНИ

Оценете статията
(6 гласа)

Везни

(23 септември - 23 октомври)

Управляваща планета и характеристика:

Венера, мъжки знак, първичност, въздушен знак.

Типични черти:

Везните са верни на своя произход - те винаги се опитват да балансират, независимо дали между различни гледни точки, спорещи страни или собствената им заобикаляща среда.

В много случаи, тъй като предпочитат да не вземат страна по даден въпрос, те остават по средата и точно тази тяхна нерешителност може да се окаже най-голямата им грешка.

Ако погледнем от положителната страна, като слеят нерешителността си с чара си при колебание, Везните се превръщат в добри "дипломати" и за радост на всички често слагат край на противоречията. С тях е лесно да се общува, а те

самите предпочитат спокойна домашна или работна атмосфера. Въпреки че изглеждат лесно нараними, на практика са

доста жилави и правят всичко по силите си, за да следват собствените си планове.

Началната стихия на Везните е въздухът, а самият знак е управляван от Венера. Символът на зодията са везните, изобразяващи баланса, правосъдието и хармонията. Това са ключовите думички, бележещи основните качества на родените

под знака Везни. Такива хора притежават вродена дарба да претеглят, сравняват и оценяват фактите, както и да вземат

непредубедени решения. Същевременно забележителен факт е, че те умеят да преценяват теглото на предмети и да напасват различните нюанси на даден цвят по-прецизно от хората, от която и да е друга зодия. Въпреки че са изпълнени с чувства, рядко позволяват на собствените си емоции да се намесват в решението им за това, кое е правдиво. Те са с отворен ум, толерантни, снизходителни към грешките на другите, защото осъзнават, че за хората е нормално да допускат грешки

и неуспехи. Мразят несправедливостта, жестокостта и неправилното отношение и са винаги готови да се застъпят за все¬

ки, към когото са се отнесли зле.

Що се отнася до житейската сфера, то те са склонни да поемат по един среден път и да избягват всякакъв вид крайности. Под влиянието на Венера, планетата на съзвучието и хармонията, те постоянно мечтаят за спокойствие в щастлива обстановка. Ужасът им от всеки спор, тревога и неприятност ги прави неизменно отстъпчиви, поддаващи се на влияние,

сговорчиви. Тази черта може лесно да се прероди в недостатък, но и да им помогне да създадат някои от най-строгите

Морални закони, които биха ги отличили например от роден под знака Водолей или Дева.

Подвластните на тази зодия са любезни, галантни и обичливи. Те не могат да поддържат кавга дълго време и рядко

съжаляват след това. Що се отнася до религиозни въпроси, те са толерантни, отвеждащи духа и съответната морална ценност

На каквото и да е учение отвъд простото изпълнение на ритуали обичаи. Не обичат еднообразието и са привърженици на промяната, пътуването и възможността да съзерцават интересни и красиви гледки, но ако обстоятелствата ги приковават към едно място или занимание, тяхното безпогрешно чувство за хумор им помага да извлекат най-доброто от ситуацията.

Ако пред човек от тази зодия изразиш мнението, че е по-добре да живееш в града, отколкото в провинцията, той моментално ще започне да възхвалява чистия въздух и здравословния начин на живот. А после ще отбележи безконечните

проблеми, свързани с живота в големия град, с уличното движение, шума и замърсяването.

След това можете да предложите да живеете на село и той ще ви изнесе дълга лекция за това колко скучно се живее

в провинцията, където всеки одумва останалите. Напротив, големият град е градът на действието - с дискотеки, кина и концерти, - мястото, където нямаш време да се отегчиш.

Една от най-типичните черти на Везните е, че те виждат и двете страни на всяко нещо. Точно това ги прави добри

посредници в спор, защото въпреки че обичат добрите дискусии, те не понасят споровете.

Друга типична за зодията черта е умението им да говорят непрекъснато или докато някой не ги помоли да престанат. За да бъдем честни, трябва да отбележим, че те са добри в изслушването.Не мислите ли, че всичко това звучи някак объркващо?

Е, така е. Везните могат да бъдат много объркващи хора. Защото те винаги се опитват да балансират, да претеглят, докато изравнят стрелката на везните. Така че са способни да се превърнат от сладки, очарователни и спокойни в раздразнителни

и твърдоглави. Везните често имат проблеми с теглото. Те обичат сладките неща и им е трудно да устоят на изкушението, когато наоколо има шоколад, бонбони или сладкиши.

Понякога може да бъде трудно на хората да разберат какво точно е мнението на Везните по даден въпрос, което не

е учудващо, защото те самите често ,не знаят. Може би това се дължи на факта, че постоянно се опитват да угодят на останалите. Склонни са да пожертват личните си нужди и да

потиснат своите чувства, за да направят другите щастливи.Везните са домошари по природа и могат да се настанят

навсякъде, стига да им харесват обкръжаващите. Те бързат да съберат толкова хубави украшения, мебели и други неща, доставящи удоволствие, колкото им позволяват средствата.

Везните са добре развити интелектуално, често са академично настроени, с безспорна любов към историята, която

богатото им въображение потапя в цветове и живот. Склонността им да отбягват всякакъв вид неприятности обаче може

да ги тласне към избора на лесния път в живота, което означава, че те стават лениви и прекалено небрежни, като по този

начин занемаряват и не развиват своите таланти.Везните често са обвиняван и, че са мързеливи, но това не

е справедливо. Ако са достатъчно заинтересовани, те с радост ще работят и до късно вечер. После обаче ще изпаднат в нещо като унес и човек с нищо не може да ги накара да се раздвижат отново, особено ако става дума да помогнат в домакинството.

Просто ще се довлекат до телевизора или може би ще зачетат списание. Но след това изведнъж се съвземат и стават енергични както преди.

Силното въображение на Везните ги прави хора с интуиция, изобретателност и находчивост; ако се добави и добре

балансираната им мисловна сила, може да се получи голям учен или философ.

Взаимоотношения и любов:

От подвластните на Везни излизат лоялни, забавни и привързани приятели, които винаги са готови да поставят личните си интереси най-накрая. По правило те са може би най-щастливите и доволни в брака хора, защото дълбоката им любов триумфира над трудностите и конфликтите, които биха разбили повечето от браковете.

Добрите приятели обикновено са родени под един и същи знак или поне началната им стихия е един и същи елемент.

Везни е знак на въздуха, което означава, че те се разбират добре с другите въздушни знаци, Водолей и Близнаци.

Везните винаги обичат да правят на хората услуги и постoянно се тревожат за мнението на околните. Затова рискуват

да се съберат с приятели, които просто искат да използват добрината им. За Везните е трудно да различат истинските от

фалшивите приятели, затова понякога преживяват ужасни разочарования от връзките си.

Склонни са да търсят приятели сред най-умните и най-известни хора именно защото са толкова несигурни в чувствата си. Тези приятелства обикновено са повърхностни, но успеят ли да намерят добри приятели, Везните са верни, загрижени и ревностно пазещи приятелството си.

В отношенията си с партньора Везните могат да бъдат пълни романтици, да гледат на своята връзка като на нещо

много важно, дотолкова, че дори типичната за зодията нерешителност да бъде преодоляна. Добре им пасва домашната

атмосфера, тъй като са способни да организират домакинството с помощта на обичайния им уравновесяващ подход към всичко, включително към парите.

Ако сте момиче, влюбено в момче Везни, не очаквайте от него да се втурне да ви води на кино. За сметка на това можете да вземете нещата в свои ръце и вие да го поканите.

И не бива да се притеснявате, че сте го обидили, като сте поели инициативата. Напротив, той просто ще ви е благодарен, че сте му спестили усилието да вземе решение.

Везните и от двата пола са много романтични и полагат големи усилия всичко да е перфектно. Затова първия път, когато поканите приятеля си на чай, не му предлагайте мляко от картонена кутия или бутилка, а извадете чаения сервиз с подходящите за него кана и захарница.

Везните не обичат да остават сами и обожават да се грижат за някого. Но често им е трудно да разберат собствените

си чувства и е възможно да объркат приятелството с любовта.

Те са ревниви и искат партньора си само за себе си. Внимавайте, иначе можете да изгубите всичките си останали приятели.

Може да се окаже трудно да имате любим Везни, защото са прекалено романтични и ще очакват от вас да живеете според идеалите им.

Когато се влюбят истински, Везните са готови да направят всичко за своя възлюбен. Биха се жертвали до такава степен,

че накрая да накарат партньора си да се задушава. Така че е необходимо да се подчертае, че хората от тази зодия трябва да се, научат да задоволяват и собствените си нужди.

Везните са добри партньори, въпреки че искат да наложат силната си воля и настояват децата да изпълняват, каквото

им се казва.

Най-подходящите партньори за Везните са родените между 21 януари и 21 февруари, както и между 21 май и 21 юни.

Кариера:

Както вече споменах, тактът и безпристрастието на Везните ги правят идеални за дипломати, в международните отношения или в каквато и да е професия, изискваща тези качества. Тъй като ценят изкуствата и красотата, те са подходящи за кариера, свързана с изкуството, литературата, модата, както и за професиите, свързани с усета за красивото. Въпреки че обичат да работят с хора, особено с такива, с които си приличат, те са достатъчно амбициозни, за да стигнат върха, но евентуалната изолация, която може да последва, е нежелана.

Тъй като обичат да се учат, да се приспособяват, да бъдат уравновесени и способни да взимат разумни решения, Везните могат да успеят в почти всяка кариера. За препоръчване обаче е да следват път, който би им предложил възможност за развитие на силните им артистични вкусове и доброто им чувство за мярка. Така от тях биха излезли добри артисти, музиканти, писатели, поети, скулптори, ландшафтни архнтекти, цветари и дизайнери на дрехи. Везните, развили интереса си към хората, се реализират като добри здравни работници или психотерапевти. По правило работят по-добре, когато са наети,

Или с партньори, отколкото-когато са сами. Често се оказват талантливи при боравене със законите, а големите им способвости да съдят могат да ги издигнат в йерархията.

Препоръка:

Везните са склонни да потиснат собствените си нужди, за да задоволят тези на другите хора. Понякога всичко това им

Идва в повече и те се разгневяват може би не на този, на когото трябва. Ако сте зодия Везни, трябва да се научите да казвате "не", когато е необходимо. Вие самите ще сте по-щастливи и в крайна сметка ще започнете да се разбирате по-добре с останалите, защото те ще ви уважават повече.

Здраве

Зодия Везни управлява бъбреците, лумбалните прешлени и кожата. Затова хората от тази зодия са податливи на

проблеми с тези органи - например болест на Брайт, нефрит, диабет, екземи, кожни обриви. Нервната им система също е

податлива на преумора, затова трябва да избягват тревогите и депресиите.

За привличане на положителни вибрации:

Синьо и виолетово са цветовете, които са в хармония със звездните вибрации.

Съвместимост на зодия Везни с останалите зодии:

Везни - Везни - хармонични отношения

Везни - Скорпион - хармонични отношения

Везни - Стрелец - хармонични отношения

Везни - Козирог - трудни отношения

Везни - Водолей - хармонични отношения

Везни - Риби - бурни отношения

Везни - Овен - трудни отношения

Везни - Телец - бурни отношения

Везни - Близнаци - хармонични отношения

Везни - Рак - трудни отношения

Везни - Лъв - хармонични отношения

Везни - Дева - хармонични отношения.

 


Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:21ч.
Още в тази категория: « ДЕВА СКОРПИОН »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...