Реклама


СКОРПИОН

Оценете статията
(10 гласа)

Скорпион

(24 октомври - 22 ноември)

Управляваща планета и характеристика:

Плутон, женски знак, целенасоченост, воден знак.

Типични черти:

Хората, подвластни на зодия Скорпион, могат да показват доста смесен тип държание и характер, От една страна, те

са целенасочени и със силна воля, а от друга, са изпълнени с натрапчиви идеи, непохватни и арогантни. Веднъж посветилсе на нещо, било то на човек или на идея, могат да бъдат много верни, въпреки че лесно се поддават на мелодраматични чувства, и когато емоциите се намесят, логичното мислене може да пострада. Скорпионите обикновено са енергични, изискващи най-доброто от живота, както в работата, така и в иг­рите, и не биха се отказали лесно от своята цел. Въпреки че са способни да пожертват останалите, те се придържат към това,което е правилно, и показват силно чувство за честната игра и разумното.

Скорпионът, чийто символ е жилещият скорпион, е негативен, воден знак, но е ръководен от огнената планета Марс.

Подвластните и са смесица от крайности и противоречия и са много трудни за описване и класифициране. Величествено магнетични, изпълнени с енергия, със силни емоции, прецизни и загрижени за своите действия и начин на мислене, те притежа­ват може би най-силната личност от всички зодиакални типове.

Силната воля, която демонстрират над останалите, е огромна. Не само чрез дарбата си да говорят, с която превъзхождат ос­таналите, но и с нещо далеч по-дълбоко, с някаква психологич­на сила, могат да манипулират другите хора (било то един чо­век или много хора) според собственото си желание.

Повечето хора не обичат да губят в игрите, но срещнете ли някой, който смята всяка загуба за тотална катастрофа, този човек най-вероятно е Скорпион. Скорпионите мразят да губят. Те мразят и лъжливата скромност, така че ако попитате някои Скорпиони дали са добри в нещо, а те наистина са добри, то веднага ще ви дадат положителен отговор. И ако искате мнението им за последната ви прическа или за приятеля ви, ще получите еднакво честен отговор. Скорпионите не биха

прибягнали до ласкателство само за да получат нещо. Това е под тяхното достойнство.

Някои хора се смущават да признаят, че са зодия Скорпи­он, защото той е създание, което атакува своята жертва и я убива,като и инжектира отрова с помощта на опашката си. А в случай, че е заплашен, Скорпионът е способен да се самоотрови.

Но на практика няма причина да се срамувате, че сте Скорпион. Тези Скорпиони, които са се радвали на любящ дом, се превръщат в приятелски настроени, загрижени хора. Те са невероятно любопитни. Например искат да знаят какво си мислят останалите и ще продължат да разпитват, докато получат отговор. И няма смисъл да се опитвате да ги заблудите, защото откриват измамата начаса.

Скорпионите са надменни, високомерни и надути. Те често завиждат на познатите си и не се колебаят да го показват с

груби и хапливи забележки. Често изглеждат обсебени от де­мона на перверзността и обичат да впечатляват и "Да шокират" хората с някое драматично и неочаквано действие, което обикновено е от неприятен характер.

Скорпионите притежават удивителна сила и издръж­ливост и рядко се разколебават, когато плановете им за­почнат да се провалят и успехът изглежда твърде далеч. Те ще посрещнат и най-тежките удари, без да се свият или да

станат раболепни. На практика винаги знаят кога и как да скрият емоциите си, въпреки че малко хора изживяват емо­

циите си така, както Скорпионите.

Идеалисти и добри по душа, родените под този знак ви­наги защитават по-слабите и потиснатите. Те обаче често обиждат

тези, които подкрепят и защитават. Създават илюзията, че мразят благотворителността и благородните действия! Игриви

и своенравни по природа, те напълно объркват представата, която околните имат за техния характер и темперамент. Рядко следват обичаите и често нарочно предизвикват установените норми - това очевидно им доставя удоволствие.

Скорпионите имат добра памет и ще запомнят както доб­рините ви, така и вашите злини. За щедростта ви ще бъдете

богато възнаградени, но можете да очаквате ужасно отмъщение,

ако сте били лоши. Ако се опитате да се подиграете на Скор­пиона, веднага ще получите доза от собствената си отрова.

Скорпионите са добри работници и никога не си спестя­ват работата. Ако имат някаква амбиция, както често се случва,

нищо не може да застане на пътя за осъществяването и. Тегледат на плановете си със спокойна предпазливост, хладнокръвно

и остроумно посрещат и преодоляват препятствията и често гледат отвисоко на хората, които жертват в името на собстве­ния си успех. Родените под знака на Скорпиона често притежа­ват дарбата на медиуми и имат влечение към свръхестествено­то. Много от тях имат склонност към религията и мистицизма.

Човекът, роден под знака на Скорпиона, обикновено се отличава с много качества, талантлив е и има всестранни дар­би. Той е от типа хора, които са родени, за да останат запом­нени от света, без значение какво точно ще направят.

Взаимоотношения и любов:

Родените под знака на Скорпиона са изключително обич­ливи, но ако ценят своето щастие, не трябва да изпускат нещата от контрол. Препоръчително е да се пазят от внезапни и импулсивни привързвания,базирани на фалшиви чувства.

Скорпионите са критични и не се задоволяват лесно. Склонни са да станат яростно ревниви по незначителен повод или дори без повод, но същевременно могат успешно да бъдат озапте­ни от тактичен партньор, който знае и взема предвид всичките прищевки на силната им личност.

Желанието на Скорпионите да поддържат връзка е бла­гоприятно за партньорства, въпреки че понякога енергията им трябва да бъде насочвана в правилна посока. Те предпо­читат партньори, които са също толкова волеви, а те самите могат да са по-слаби, отколкото изглеждат на пръв поглед.

Определено са склонни към депресии, от които им е трудно да излязат, и това може да допринесе за очевидните крайнос­ти в техните бракове - някои са сполучливи, а други - никак.

Ако сте мъж, привлякъл жена Скорпион, трябва да сте наистина специален. Тя не би се спряла на кой да е и ако  решите да прекъснете връзката си, следващата ви приятелка ще трябва доста да се поизпоти, за да не ви отегчи. Скорпи­оните са много емоционални. Когато се влюбят, могат да ви оставят без дъх от страст.

Но има и обратна страна на нещата. Скорпионите се поддават на ревността много бързо и ядът им изригва като вулкан, ако имат дори и най-малкото подозрение, че сте флир­тували с някой друг. И дори да сте напълно невинни, силата на подозрението може да разруши връзката ви.

Хората от зодия Скорпион обичат да ръководят живота си. Те искат с всичко да се занимават сами, дори когато се отнася за любовния им живот. Можете да очаквате от люби­мия Скорпион да задоволи първо своите нужди и после да обърне внимание на вашите. Но след като ви се посвети, той става много мил и любящ.

Добрите приятели обикновено се раждат под един знак или поне имат една и съща стихия. Скорпионът е воден знак и като цяло добре се разбира с останалите водни знаци - Риби и Рак.

Често се случва Скорпионите да нямат много прияте­ли, защото са придирчиви и лесно виждат истинската същност

на хората. От друга страна, след като веднъж сте приет за негов приятел, той ще ви остане много верен.

Ако дружите със Скорпион, не очаквайте да имате тайни от него. Например, ако си падате по новия ученик в класа, скоро

приятелят ви от зодия Скорпион ще разбере това. Той не само че може да отгатне чувствата ви, но е и безкрайно любопитен.

Ала не се опитвайте да си врете носа в личните му работи.

Скорпионите въобще не допускат това. Защото колкото обичат да отгатват вашите тайни, толкова обичат да пазят своите.

Като родители Скорпионите биха дали всичко от себе си за своите деца, но може да са малко по-взискателни от необходимото, затова трябва да уравновесят родителския си под­ход и да дават на децата си повече свобода.

Най-близки на Скорпиона са родените между 21 февру­ари и 21 март, както и между 21 юни и 21 юли.

Кариера:

И Скорпионът, и управляващата го планета Марс бла­гоприятстват за успеха в армията и флота. Подходящи про­фесии са държавни чиновници, надзиратели, магистрати,месари, железари, казанджии, пивовари, химици, фотогра­фи, зъболекари, от тях стават и едни от най-сръчните хи­рурзи. За Скорпионите е присъщо да се интересуват от тайн­ственото и интригуващото, затова от тях излизат добри де­тективи, шпиони и тайни агенти, както и прочути франкма­сони и членове на тайни общества.

Те невинаги са подходящи за най-важната работа в служ­бата. Но обичат да владеят нещата, предпочитат да дърпат конците и да ръководят.

Изпълнената с опасности работа също привлича Скорпионите. Много от тях правят опит за реализация на детските си мечти и стават войници, полицаи или пожарникари, но най-големият им интерес е насочен към емоционалния жи­вот на хората и той ги тласка към психологията и психоанализата.

Когато се занимават с нещо, Скорпионите не полагат усилия да ограничат рисковете и донякъде обичат да се спра­вят с трудности и проблеми. Ако е необходимо, могат и да сапчаровни, но могат да бъдат и твърди и взискателни. Те също

обичат да бъдат финансово стабилни и са готови да работят за това. Медицинската или която и да е професия, изискваща

анализиране и проучване, им приляга.

Препоръка:

Скорпионите биха направили една добра услуга както на себе си, така и на околните, ако се научат да контролират

своя темперамент. Това важи както за игрите, които са на път да загубят, така и за прецененото неправилно отношение

към останалите.

Здраве:

Скорпионите рядко боледуват. Но когато са болни, обикновено е нещо сериозно, но те притежават воля да се

оправят без много мрънкане. Те могат сами да си разрушат здравето, като се отдадат на депресивни състояния или пък

прекалят с работата. Важно е в моменти, когато не са в кондиция, да останат малко вкъщи, да почиват и да изчакат подобрението.

За привличане на положителни вибрации:

Топлите нюанси на червеното, както и червеникаво-ка­фявото са най-подходящи за Скорпиона. Тези цветове трябва

да бъдат избирани за дрехите и за обзавеждането в дома, с цел максимално да привлекат добрата си съдба.

Съвместимост на зодия Скорпион с останалите зодии:

Скорпион - Скорпион - хармонични отношения

Скорпион - Стрелец - хармонични отношения

Скорпион - Козирог - хармонични отношения

Скорпион - Водолей - трудни отношения

Скорпион - Риби - хармонични отношения

Скорпион - Овен - бурни отношения

Скорпион -Телец - трудни отношения

Скорпион - Близнаци - бурни отношения

Скорпион - Рак - хармонични отношения

Скорпион - Лъв - трудни отношения

Скорпион - Дева - хармонични отношения


Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:31ч.
Още в тази категория: « ВЕЗНИ СТРЕЛЕЦ »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...