Реклама


СТРЕЛЕЦ

Оценете статията
(9 гласа)

Стрелец

(23 ноември - 21 декември)

 

Управляваща планета и характеристика:

Юпитер, мъжки знак, непостоянство, огнен знак.

Типични черти:

Поначало Стрелците са общителни, приятелски настроени и ентусиазирани, с желание да постигнат всички свои цели.

Рядко ги обземат депресии, но вроденият им ентусиазъм поня­кога може да ги отведе твърде далеч и да ги изложи на рискове.

Въпреки че са многостранни и интелигентни, тяхното желание

да прескачат от задача на задача може да ги накара да оставят много неща незавършени. Тъй като са в повече, положителните им качества могат да доведат до неблагоразумие, водещо до нетактични, остри коментари (без лошо намерение) и шеги, ко­ито отиват отвъд границата на допустимото.

Зодия Стрелец е третият от огнените знаци и е символизи­ран от Стрелец или кентавър, който опъва своя лък. Това е поло­жителен знак и е под влиянието на добрата и просторна планета Юпитер. Родените под този знак са обречени да бъдат честни, прями и оптимистично настроени. Те притежават силно развито чувство за правосъдие, толерантни са, филантропи и хуманисти.

Показват симпатия към положителните човешки черти, щедри са и до известна степен благородни. Обичат да им се доверяват за чужди проблеми и да дават съвети. Склонни са обаче да стават моралистични и снизходителни, което често намалява оценяване­ то на добрината им. Те са наистина добри работници, въпреки че при преследването на своите цели са склонни да бързат, в резул­тат на което много неща, които биха им били от полза, им у6ягват.

Стрелците са много контактни и са известни в приятел­ски и празнични събирания, макар че се случва да нагрубят

приятелите си с крайната си откритост. По природа са честни и мразят всякаква измама. Обикновено водят живот, достоен за уважение, и безпогрешно се целят във вече утвърденото.

Винаги готови и дори нетърпеливи да се справят с отговор­ностите, те са разумни в отношението си към благосъстоянието на подопечните им или на работещите за тях.

Надарени с доста силна воля, те са независими и насто­яват сами да се оправят в живота. Импулсивни са и затова често вземат внезапни решения или променят мнението или интересите си по неочакван начин.

Много хора, родени под знака на Стрелец, са дълбоко религиозни. Вярата им в моралните и духовните аспекти ряд­ко им изневерява. Други пък са привлечени от философства­нето и често показват задълбоченост на мисълта.

Стрелците са учудващо склонни към теоритизиране и остроумни предположения за изхода на нещата. Наистина ин­туицията и проницателността им са забележителни Ц уповава­нето ви на тях е оправдано от успехите, които са постигнали,

осланя щи се на собствените си импулси. Много Стрелци лесно променят заниманията и обичаите си, сменят местоживеенето си, без да се влияят от възрастта и без да имат очевидна при­чина за това. И, те са точно толкова прями и жънещи успехи с новото си занимание, колкото и с предишното.

Стрелците често са с атлетични фигури, с дълги и добре развити крака, а и много обичат спорта. Най-щастливи се чув­стват на открито и в компанията на кучета или коне. Те са нес­ покойни. Мразят да седят или да стоят неподвижно. Обичат бър­зите коли, работата, свързана с опасности, и силовите спортове.

Има една поговорка, че истината излиза само от устата на малки бебета. Това може да се каже и за Стрелците. Не защото обичат да говорят по същество, а по-скоро, защото са леко наивни и просто не могат да си представят, че някой

може да бъде наранен или обиден от забележките им. Често са нетактични, но на практика се имат за големи дипломати.Ако сте жена, влюбена в Стрелец, и той ви покани на пикник, нито за минута не мислете, че е бой скаут.

За Стрелците е трудно да разкриват и говорят за чув­ствата си, затова, ако сте влюбен в един Стрелец, не разчи­

тайте да прекарвате вечерите си заедно, държейки ръцете си и обсъждайки красивото си бъдеще заедно. Но със сигурност няма да се отегчите.

Добрите приятели обикновено са родени под един и същ зодиакален знак или поне делят една и съща изначална сти­хия. Стрелец е огнен знак, което означава, че хората, които са му подвластни, се разбират добре с хора от другите огнени знаци - Овен и Лъв.

Стрелците обикновено имат много приятели, защото са честни, що се отнася до чувствата и мненията им. И макар че някои хора може да се отдръпнат от красноречивите им забе­лежки, те скоро разбират, че забележките никога не са злона­мерени.

Стрелците не се обиждат лесно, може бй защото са и оптимистично настроени, и някак наивни. Ако приятел се опита да си направи шега с тях, като например им изпрати чипс от стиропор, те няма да се обидят.

Стрелците са вълнуващи приятели, защото обикновено около тях винаги се случва нещо. Те винаги измислят нещо ново и с риск да прозвучи глупаво, късметът ги съпътства и те винаги успяват там, където другите се провалят. Това може би се дължи на абсолютната им вяра в собствените им идеи.

Стрелците обичат да говорят и да обсъждат нещата с останалите. Но ако разговорът се доближи прекалено много

темата за емоциите, особено за собствените им емоции, те моментално я сменят.

Като родители окуражават децата си да бъдат друже­любни и това е добре, стига децата да не са нервни или срамежливи.

Родените под знака Стрелец имат най-хармонични връз­ки с хора, чиято рождена дата е в периода между 21 март и 21 април, както и в периода между 21 юли и 21 август.

Стрелците са склонни към непостоянство. Първоначал­но могат да летят в небето и да се чувстват господари на

всичко. В следващия момент, ако им се дадат много скучни задачи, те изведнъж се отегчават. И ако могат да прехвърлят

работата си на някой друг, с готовност ще го направят.

Често имат проблеми с парите. Те се държат така, сякаш парите растат по дърветата, и много се дразнят, когато установят, че не е така.

Пропадналите хора от зодия Стрелец са претенциозни, суетни и снизходителни. Те обичат да се хвалят с всяка щедрост от своя страна и са изпълнени с лицемерна набожност и само­доволство. Не се колебаят и от най-долните постъпки, доста безскрупулни са в преследването на своите амбиции. Но те съ­умяват да скрият неприятната страна на своя характер, пълен с лицемерие и лъжи, защото държат на мнението на околните.

Взаимоотношения и любов:

Стрелците лесно се сприятеляват, но за жалост лесно губят приятелите си заради липсата на такт. От тях излизат

добри съпрузи и родители, които никога не се отказват от своите отговорности, въпреки че често браковете им са нес­получливи. На своя горд и независим дух обаче те могат да разчитат, за да скрият нещастието си от очите на света, и са готови да направят всичко по силите си, за да запазят доброто си име и да оправят нещата. Обичат семейния живот и много се гордеят от удобствата и украшенията в дома си.

Свободата е важна за Стрелците дотолкова, че тя може да развали дълготрайни връзки. След като се установят обаче, те си остават добри членове на семейството; а ентусиазмът им може да им помогне да премахнат скуката или депресията.

Стрелците повече се радват на приятелства или партньорст­ва, ако са им отпуснати юздите и им се разрешава да правят

каквото си поискат. Често най-голямата им цел в живота не е материална, а е свързана с духа.

Стрелците имат силно развито чувство за независимост, затова не е лесно да завоюваш един от тях. Това не означава,  че мъжете-Стрелци не харесват жените. Напротив, само че не обичат да бъдат с вързани ръце и крака.

Здраве:

Хълбоците, бедрата, нервите и артериите са подвластни на Стрелеца. Родените под този знак може да страдат от ревматизъм в долните крайници, ишиас, подагра и проблеми с нервите. Дробовете и гърлото могат да се окажат проблематични и подвластните на зодията да боледуват от бронхит и други белодробни болести. Най-често Стрелците нараняват долните си крайници, като например изкълчвания, разместваве на тазобедрената става или фрактура на бедрената кост.

Кариера:

Стрелците притежават природна дарба да бъдат в авторитетна позиция и да бъдат търсени за съвет, помощ или оценка. Затова те са ненадминати в медицината, правото и църко­вните дела, както и като работодатели, морски и военни офи­

цери, технически експерти, политици, мисионери, инспектори, санитари, икономи, модисти и ръководители на благотворителни организации. Много ветеринари и хора, които се занимават с търговия на кучета и коне, са от тази зодия.

Стрелците често обичат музиката и от тях стават добри музиканти. Те обаче имат и много други интереси, които с

удоволствие развиват, Не се спират и опитват късмета си в приключения като планинарство и парашутизъм.

Стрелците може да предпочетат кариера, която да задо­воли любопитството им. Но понеже са индивидуалисти, те

предпочитат да работят самостоятелно. Законът и образова­нието са сфери, обичани от подвластните на тази зодия. Но

дълбоко в душата си те мечтаят да станат астронавти.

Стрелците не се интересуват много от материалните об­лаги, а са преди всичко насочени към образованието и пъту­ването, затова именно там те харчат пари. Предпочитани са и служби от друго естество, но е добре да се внимава, за да

не се пропуснат някои детайли в бързината да се смени работата. При Стрелците съществува вродено желание да помагат на другите, което може да се тълкува като подходящо качество за преподавател, съветник, лектор, църковен служител, правист, издател.

Препоръка:

Заради склонността си да изоставят по-скучните, всекидневни задачи Стрелците често са обвинявани. че са мързеливи и егоцентрични. Ето защо добър съвет за тях би бил да се научат да приемат нещата такива, каквито са.

Тъй като им липсва чувство за икономия, по- добре е Стрeлците да оставят справянето с парите на своите партньори  или

направят усилие да се променят.

За привличане на положителни вибрации:

Оранжевото е цветът, който е най-подходящ за Стрелеца. докато бледолилавото и лилавото са в хармония с Юпитер. Предпочитането на тези цветове води до успех.

Съвместимост на зодия. Стрелец с останалите зодии:

Стрелец - Стрелец - хармонични отношения

Стрелец - Козирог - хармонични отношения

Стрелец - Водолей - хармонични отношения

Стрелец - Риби - трудни отношения

Стрелец - Овен - хармонични отношения

Стрелец - Телец - бурни отношения

Стрелец - Близнаци - трудни отношения

Стрелец - Рак - бурни отношения

Стрелец - Лъв - хармонични отношения

Стрелец - Дева - трудни отношения

Стрелец - Везни - хармонични отношения

Стрелец - Скорпион - хармонични отношения

 

 

 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:36ч.
Още в тази категория: « СКОРПИОН КОЗИРОГ »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...