Реклама


КОЗИРОГ

Оценете статията
(9 гласа)

 

Козирог

(22 декември - 20 януари)

Управляваща планета и характеристика:

Сатурн, женски знак, първичност, земен знак.

Типични черти:

 

Твърди се, че съществуват два типа хора; подвластни на зодия Козирог, единият от които има по-възвишени надежди за

живота. По принцип са спокойни, практични и могат да бъдат много срамежливи, като предпочитат да останат на заден план.

Но те са и волеви и могат да отстояват позициите си. Родените под този знак са известни с това, че са подли, амбициозни и

доста трудни хора. Една неприятна черта винаги може, смесена с реализъм и хумор, да се превърне в позитивна, Обикновено характерът е подсилен и от други качества, за да се получи топла личност.

Козирогът е земен знак, който се управлява от потайната и затворена планета Сатурн. Символът на зодията е козелът, ЖИВОТНО, чието най-голямо удоволствие е катеренето по ппани­ни и много стръмни скали. Дори спокойните, упорити и нас­тойчиви хора, подвластни на тази зодия, прекарват живота си в търсене на най-трудните пътища за постигане на материалните си амбиции и духовно спасение. Те не признават тежката работа, умората и самоотрицанието, а енергията си насочватсамо към една цел. Практични, твърдоглави и пресметливи, със сериозно и резервирано държание, те ненавиждат всички форми на екстравагантност, показност и напразно хабене на енергия. Те са студени, въздържани и необщителни, както и много резервирани по отношение на това дали да гласуват доверие на някого, или да споделят своите мисли и гледни точки.

Козирозите презират прочувствените слова и не се трог­ват от ласкателство. Те рядко изразяват учудване или изненада, но са добре запознати с всяка област на познанието. По-специално се интересуват от науките и философията и са привлечени от изучаването на всичко, свързано с древността, като например: археология, история, фолклор. Те са усърдни и старателни във всичко, с което се занимават, и въпреки че работата им е пропита с ентусиазъм, рядко го показват и предпочитат да ос­танат незабележими. Родените под знака на Козирога бързо заемат ръководното място в избраната сфера на действие и правото им на тази стъпка обикновено не се оспорва, защото те съумяват да убедят околните в собствените си сили.

Ако обаче останат в подчинена позиция, принудени да работят под чужд контрол, стават мрачни, навъсени и хапли­во критични. Макар че по-голямата част от тях са материалисти по душа, сред тях има и такива, които са идеалисти.

Любовта им към моралната и интелектуалната свобода често ги заставя да подкрепят някоя очевидно ценна, но обречена или непопулярна кауза, въпреки че е ясно, че личните им ин­тереси може значително да пострадат.

Образът на планинския козел, който изкачва най-висо­ките върхове, пасва на характера на хората от тази зодия. Те поставят целите си на високо и се подготвят за дългото из­качване до върха.

С други думи, Козирозите са амбициозни хора. Те са сдържани и търпеливи и нямат нищо против да чакат, преди да постигнат своите цели. Възхищават се на компетентните и преуспели хора. Зато­ва понякога ги мислят за сноби. В замяна на това те често смятат, че останалите са леко повърхностни и глупави, но не биха изразили мнението си открито. За тях няма смисъл да си създават врагове.

Хората от тази зодия са склонни да бъдат песимистично настроени и никога не поемат рисковани или опасни действия. Мръщят се на хората, които поемат рискове, и отказват да планират всеки един детайл от живота си. Също така са склонни да завиждат, когато установят, че някои хора са късметлии.

Родените под знака на Козирога не се афектират лесно, от друга страна, бавно прощават. Често пъти крият чувст­та си с години, преди да решат, че моментът за отмъщение е назрял и не биха се поколебали да го използват, защото са крайно отмъстителни. Те са подозрителни и мрачни. Може би нaй-големите врагове на Козирозите са меланхолията и депре­сията, които могат да повлияят на всичките им дела и мисли.

Ако попаднат в лоша среда, могат да се превърнат в най­-омразните членове на обществото - боязливи, коравосърдеч­ ни, тиранични, крайно егоистични, стиснати, мрачни, похотливи и изпълнени с долна хитрост и двуличие. Добрите хора от тази зодия обаче са сред най-почтените човешки индивиди.

Взаимоотношения и любов:

Подвластните на зодия Козирог се реализират като доб­ри и верни приятели, макар че същевременно могат да бъдат

и нечии зли и непреклонни врагове. В любовта и брака те са способни да се привържат истински и страстно, но не им харесва показността. За тях е препоръчително да не се женят млади. Такива бракове често се оказват несполучливи. Много домашни недоразумения могат да бъдат избягнати, ако направят опит да преодолеят егоистичността си и развият чувс­твото си за хумор.

От Козирозите стават добри партньори, въпреки че мо­же да стъпят в брак по-късно, с цел преди това да установят своя кариера и да се уверят в избора си. След като веднъж се установят, те са склонни да бъдат щастливи и добре да се

грижат за семейството.

Хората, подвластни на зодия Козирог, винаги премислят нещата добре, преди да предприемат някакво действие, и това

правило важи и в любовта. Както всичко останало, любовта е сериозен проблем, с който не бива да си играеш, като просто

отдадеш сърцето си на някого.

Ако се влюбите в човек от зодия Козирог, не очаквайте от него да бъде  романтичен. Той няма да ви покани на скъп обяд или да ви обсипе с рози по някакъв повод. Ако поемете инициативата и поканите своя Козирог у дома на романтична вечеря на свещи, не се учудвайте, ако той запали лампите, преди да седне да се храни. В крайна сметка трябва да виждате какво ядете, нали?

От друга страна, след като Козирогът открие своята любов, той й остава верен.

Ако приятелят ви е зодия Козирог, не се опитвайте да привличате всички погледи по плажа. Той мрази шумотевицата.Ако пък приятелката ви е Козирог, само ще си навредите, ако започнете да и се подигравате. Най-вероятно е да не оцени

шегата ви и тя определено няма да и се стори забавна. Нито пък ще хареса човека, който се прави на типичен донжуан, омайващ всички момичета.

По принцип те предпочитат по-уравновесените мъже, които внимават както с годениците си, така и с любовния си живот.

Добрите приятели обикновено са родени под един зодиакален знак или поне са подвластни на една стихия. Тъй като

Козирогът е земен знак, хората от тази зодия се разбират добре с другите земни знаци - Дева и Телец.

Козирозите често са от типа хора, които не разчитат на останалите. През своето детство са склонни да бъдат много

сериозни и да мислят връстниците си за прекалено детински настроени и безотговорни. Смятат, че останалите трябва да

мислят за бъдещето, вместо да бездействат. И не могат да устоят на най-смелите си идеи и планове. С напредването на

възрастта Козирозите стават по-спокойни и когато остареят, започват да мислят връстниците си за прекалено стари за тях!

Не бъдете пренебрежителни към семейството на Козирозите. Това направо ги влудява и моментално ги кара да се чувстват обидени. Ако се сприятелите с някой Козирог, той ще ви бъда верен приятел и винаги ще е готов да ви помогне.

Като родители могат да бъдат прекалено строги. Те обаче насърчават децата си и са готови да се жертват за техния успех.

Хората, които са в хармония с Козирозите. са родени в интервала между 21 април и 21 май, както и между 21 август

21 септември.

Кариера:

Благоприличието, тактът и крайната предпазливост са черти от характера на Козирозите.

Козирозите подходящи за дипломати и посредници за деликатни проблеми. Като чиновници, особено държавни, те са продуктивни и целенасочени и обикновено се издигат в професията. Други професии и занимания, които биха им донесли печалби, са редактори, актьори, детективи, архитекти, фермери, ковачи, миньори или ръководители в мина, металурзи, търговци.

Козирозите влагат много усилия в работата си. Те не са родени да бъдат водачи, но благодарение на тежкия си труд

и способността да не се раздвояват в работата си често стават такива. Те не биха се облагодетелствали за сметка на някой

друг. Не биха избутал и другите настрана с цел да излязат напред. Те предпочитат да си останат крайно необходими, но в

сянка.

Много Козирози търсят работа в образователната или бизнес-сфера. Някои от тях избират света на изкуствата.

Козирозите дават всичко от себе си в работата, затова не им остават много сили за удоволствия. Въпреки това много

от тях обичат да се наслаждават на музиката и като слушатели, и като изпълнители.

Макар че са добри учени, много от тях успешно ръководят собствен бизнес. Много от Козирозите имат афинитет към

научната работа и умеят да обръщат внимание на детайлите. Добре работят с хора, но са склонни да се изолират и да

се вслушват в съветите доста неохотно. За тях е подходяща работата в местните управи, в издателства, в строителството

и в  политиката.

Препоръка:

Козирозите винаги искат да планират нещата до наймалкия детайл. И макар да е добре нещата да се планират, би

било хубаво от време на време да следват сърцето си. Иначе могат лесно да пропуснат вълнуващите неща в живота.

Здраве:

Хората, подвластни на Козирога, са склонни да бъдат слаби и болнави като деца, но когато пораснат, се радват на добро

здраве. Най-честите болести или наранявания засягат колената (подвластни на Козирог) и кожата. Възможни са настинки.

ревматизъм, запек, зъбобол и възпаление на ухото. Трябва да се пазят от тревоги и депресии, защото оплакванията им често са предизвикани от притеснения и самоанализ.

За привличане на положителни вибрации:

Цветовете, носещи най-хармонични вибрации за Козирозите, са черен; сив, виолетов, както и всичките им нюанси.

Съвместимост на зодия Козирог с останалите зодии:

Козирог - Козирог - хармонични отношения

Козирог - Водолей - хармонични отношения

Козирог - Риби - хармонични отношения

Козирог - Овен - трудни отношения

Козирог - Телец - хармонични отношения

Козирог ~ Близнаци - бурни отношения

Козирог - Рак - трудни отношения

Козирог - Лъв - бурни отношения

Козирог - Дева - хармонични отношения

Козирог - Везни - трудни отношения

Козирог  - Скорпион - хармонични отношения

Козирог - Стрелец - хармонични отношения

 

 

 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:41ч.
Още в тази категория: « СТРЕЛЕЦ ВОДОЛЕЙ »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...