Реклама


ВОДОЛЕЙ

Оценете статията
(11 гласа)

Водолей

(21 януари - 18 февруари)

Управляваща планета и характеристика:

Уран, мъжки знак, целенасоченост, въздушен знак.

Типични черти:

Хората, родени под знака Водолей, са известни със своя независим дух и с факта, че обичат да следват своите собствени

правила. Това може да предизвика тяхното голямо упорство, но могат да вдъхновяват околните, защото никога не губят надежда.

Водолеите са приятелски настроени, въпреки че в труден момент невинаги може да се разчита на тях. Те са изключително изобре­тателни, но не са достатъчно практични, за да довършат докрай идеите си. Като цяло може да са малко своенравни, но под всич­ко това се крият общителни и отзивчиви хора.

Водолеят е последният от въздушните знаци. Притежава положителен магнетизъм и е ръководен от планетите Сатурн

и Уран. Символизира се с образа на човек, носещ стомна с вода, която излива на земята.

Родените под знака на Водолея по принцип са идеалисти, щедри и хуманни хора. Те бързо облекчават болките и нуждите на останалите. Могат да бъдат много строги съдии на човешките качества. Чувствителни са към чуждите впечатления и притежават вроден дар да усещат на часа магнетична­та аура на хората или на местата, които посещават.Търсещи вечната истина и красота, те горещо поддър­жат прогреса. Мечтаят да изкоренят корупцията и проблемите и да ги заменят с нещо по-полезно за нуждите и благосъстоянието на хората.Макар и надарени с голяма прозорливост и интуиция, способността им да разсъждават също е развита и не разчитат изцяло на чувствата, за да формират впечатленията или мненията си. Те обмислят всичко логически. След като веднъж нап­равят своите заключения, не променят становището си.

Водолеите са весели приятели, на които може да се раз­чита. Обикновено са известни със силно развитите си социал­ни дарби. Те оценяват привързаността на другите и с желание отвръщат и на най-малкия знак за приятелство. Лесно се обиждат,а после дълго обмислят и с години се лекуват от раните и оскърбленията, които много хора не биха забелязали.

Водолеите обикновено са със силен ум и въпреки че с готов­ност приемат новите и свежи идеи, те отказват да се доверяват лесно и настояват, преди да приемат нещо, то да им бъде показано предварително. Науката и всяко откритие или нова линия на ми­сълта, която обещава да увеличи хармоничното щастие, ги при­вличат неимоверно много. Двойното влияние над този знак - от Сатурн и от Уран - прави Водолеите противоречиви по много начини от влиянието на Сатурн те стават колебливи, лениви, ог­раничени в страстта си, доста бавни и скучни. Но от друга страна, когато се ръководят от Уран, същите хора могат да изненадат приятелите си с непрестанна смяна на характера. Готови са да спорят, да прекъсват старите си връзки и навици, да проявяват ексцентричност или странни изблици на гениалност.

Водолеите често притежават ярки таланти и зараждаща се гениалност, оставащи скрити и неразвити в подсъзнаниeто им. За жалост много рядко им обръщат внимание, обикнове­но при необходимост. Тогава много от тези незабележими досега хора се издигат на по-високо стъпало.

Не е изненадващо, че Водолеите обичат свободата да вършат каквото си поискат и не обръщат внимание на всеки, който се опита да ги командва. Те са доста изобретателни и се справят с всичко, което е от техническо естество. Също така са компетентни по практическите въпроси. Това е полез­но за значителен брой професии в областта на науката, кому­никациите, преподаването, социалната работа и администра­цията.

Срещали ли сте момиче, което е дошло на парти, обле­чено в старата рокля на баба си? Или момче, което обича да се фука с новата си, при това доста ужасна прическа? Ако отговорът е "да", то вие със сигурност сте срещнали Водолей.

Но може би трябва да знаете, че тази дива прическа или странната идея за бабин ата рокля могат да се превърнат в хит след две години. Защото Водолеите имат склонността да изпреварват времето. Човек дори може да реши, че идват от бъдещето.

Те мразят всичко нормално и необходимостта да правят едно и също всеки ден. Обожават да шокират и да пре­дизвикват скандали.

Водолеите са непредсказуеми. Човек никога не може да бъде сигурен в това какво ще направи някой подвластен на зодията. Ако момиче Водолей реши да изплете пуловер, то не би се тормозило с избора на модел. И дори ако го направи, със сигурност ще го "подобри" по някакъв начин. Нито пък ще и потрябва готварска книга, защото тя предпочита да измисля нови ястия, като опитва различни комбинации.

Хората смятат Водолеите за малко ексцентрични. Но факт е, че много повече гении са се родили под влиянието на този знак, отколкото на който и да било друг.

Пропадналите хора, подвластни на Водолей, са мързеливи, страхливи, невротични, отмъстителни, нечестни, безскру­пулни, лъжовни. По финансовите въпроси Водолеите обикно­вено са облагодетелствани, но без значение дали са бедни или богати, парите им носят лош късмет.

Водолеите жънат успехи във всеки вид научна дейност, но най-вече в областта на електротехниката. Родените под то­зи знак могат да бъдат талантливи музиканти, актьори, поети, психолози, пилоти, електротехници, стюард и и санитари в пси­хиатрична клиника.

Взаимоотношения и любов:

Подвластните на зодия Водолей са романтични и идеа­листични. Склонни са да поставят обекта на своята любов на пиедестал и затова горчиво страдат и са разочаровани, когато слабостите на възлюбената им излязат наяве. Последвалото разочарование е причина за недоразумения и затова с времето партньорите трябва да се нагодят един към друг. Обикновено Водолеите са верни и лоялни в брачните отношения, но е възможно и точно обратното. В най-добрия случай внезапни­ те им настроения и капризи са склонни да причинят обърква­не и болка на приятелите и брачните им партньори.

Добрите приятели обикновено се раждат под влиянието на един знак или поне имат една и съща стихия. Водолеят е въздушен знак, затова хората, подвластни на тази зодия, се разбират добре с хората от останалите зодии, чиито стихия е въздухът - Везни и Близнаци.

Водолеите се нуждаят от сигурност, която се опитват да добият чрез обкръжението на други хора. Истинският Водолей често има много приятели, но не е задължително да е обвързан емоционално с всички тях.

Ако помолите приятел Водолей за съвет или мнение, ще получите директен, прям отговор. И ако това ви разстрои, той не ще поплаче с вас в знак на съчувствие. Нито ще се опита да ви промени. Водолеите са на мнение, че това са си ваши проблеми и отговорности и никой не бива да се намесва.

Ако се сприятелите с Водолей, ще откриете, че е много лоялен човек. Той не би се повлиял от клюките. Може да слуша враговете ви да ви обсъждат само от любопитство. Но спокойно можете да вярвате, че той ще се осланя на собствената си преценка, а не на чуждата. Заради своя свободолюбив дух на Водолеите им е трудно да установят емоционална връзка. Но в случай, че намерят подходящия човек, който да не е слабохарактерен, а способен и разумен, те се сближават с него доста успешно и обикновено са напълно верни.

Водолеите не са изявени романтици, които мечтаят за голямата любов на живота си. Ако се влюбите във Водолей, шансовете ви биха били по-големи, ако сте и добри приятели.

А в случай че по някаква случайност решите да прекарате с него живота си на някой самотен остров, най-вероятно ще се намерите там сами. От друга страна, Водолеите с радост ви оставят да имате собствени приятели и интереси, без да ви се

месят. Те въобще не са склонни към завист.

За тях е доста трудно да показват чувствата си. Например ако не сте виждали партньора си от много време и очаквате

rоляма любовна сцена, като се срещнете отново, със сигурност ще останете разочаровани. Старото клише "далеч от очите, далеч от сърцето" точно пасва на Водолеите. Партньорът ви може да ви се стори доста студен, дори и наистина да ви харесва.

Ако искате да запазите своя Водолей, не трябва да сте ревниви или със силно собственическа чувство. Никога не казвайте: "Не можеш да направиш това, какво ще си помислят хората?" Ако го направите, можете веднага да започнете да си търсите някой друг.

Водолеите подкрепят децата си, но им е трудно да се справят с емоционалните им проблеми.

Хубаво е да си избират партньори, родени между 21 май и 21 юни или между 21 септември и 21 октомври.

Кариера:

Водолеите често остават обезсърчени, когато се опитат да се помирят с детските си мечти за подвизи или с амбициите си за работа като гмуркачи и астронавти. Момичетата пък жадуват да се превърнат в големи политици или прима балерини. Това никак не помага при избора на професия.

Водолеите имат различни интереси, но се уморяват лесно.

Но от тях. Те винаги се интересуват от най-новите идеи и увлечения и обичат научнофантастичните романи и филми. Идеални професии за Водолеите са тези, които се занимават с хора -

като преподаването например. Но подвластните на зодията предпочитат необикновени призвания като изобретател, научен работник или писател.

Не е изненадващо, че водолеите са свободолюбиви и не обръщат внимание на тези, които се опитват да ги командват.

Те са изключително изобретателни и като цяло се оправят добре с всякаква техника. Също така са компетентни по практическите въпроси. Това благоприятства значителен брой професии.

Препоръка:

Водолеите обичат работата с други хора, но все пак мислят как да започнат да ги управляват. Не би било лошо Водолеите да направят опит да се вслушват в това, което другите ги съветват, вместо да мислят, че единствено те са прави. Не

е добре да се захласват по всичко ново, което се появи, като вярват, че всичко ново е добро, а всичко старо е непотребно.

Здраве:

Водолеят оказва влияние върху краката и глезените. Подвластните на зодията са по-склонни към нараняване на тези

части от тялото  чрез изкълчвания, фрактури и др., отколкото на която и да е друга част от тялото. Циркулацията на кръвта също се контролира от водолея и може да създава проблеми. Уран допринася за вероятност от електроудари и удар от светкавица. водолеите често се интересуват от хигиена, подобряване на храната, различни диети и други подобни неща. Чрез практикуването им те съумяват да запазят доброто си здраве.

За привличане на положителни вибрации:

Електриковосиньо и електриковозелено са цветове в най-голяма хармония със зодията. Ако са носени и свободни използвани на други места, може да се окаже, че привличат благоприятни звездни вибрации.

Съвместимост на зодия Водолей с останалите зодии:

Водолей - Водолей - хармонични отношения

Водолей - Риби - хармонични отношения

Водолей - Овен - хармонични отношения

Водолей - Телец - трудни отношения

Водолей - Близнаци - хармонични отношения

Водолей - Рак - бурни отношения

Водолей - Лъв - трудни отношения

Водолей - Дева - бурни отношения

Водолей - Везни - хармонични отношения

Водолей - Скорпион - трудни отношения

Водолей - Стрелец - хармонични отношения

Водолей - Козирог - хармонични отношения

 

 

Последна промяна на Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:45ч.
Още в тази категория: « КОЗИРОГ РИБИ »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...