Реклама


РИБИ

Оценете статията
(7 гласа)

Риби

(19 февруари - 20 март)

Управляваща планета и характеристика:

Нептун, женски знак, непостоянство воден знак.

Типични черти:

Не е лесно да разпознаеш родените под знака на зодия Риби, защото тази зодия представлява комбинация от всич­ки останали. С други думи, понякога Рибите ще се държат като подвластни на Лъв, а понякога като родени под знака на Овен или Близнаци. Но има черти, като чувствителността например, които са типични за зодия Риби. Рибите лесно се впечатляват и са готови да изразят съчувствие към другите.

През март времето бързо се сменя от топло и слънчево към снежно, студено, дъждовно и мъгливо. Настроението на

Рибите се мени по същия начин- Те могат да се къпят в сълзи.когато се чувстват наранени, и да потъват в самосъжаление, когато са в беда. Но за щастие, точно както слънцето скоро се показва пак, настроението на Рибите отново се подобрява.

Ако са на път да постигнат успех в нещо, Рибите имат нужда от много окуражаване. Но там, където лъвовете и Ов­ните ще се подмамят, една Риба ще знае дали похвалата е искрена и заслужена.

Рибите са наистина доста чувствителни, но преди всичко са много съпричастни и загрижени хора, които винаги поста­вят другите на първо място, особено ако са членове на семейството. Те притежават интуиция и разбират от какво се нуждаят останалите. От тях стават добри, мили приятели. По­някога прекаляват с идеалистичните си и прекалено скромни позиции, в резултат на което се появява нежелание да вземат решения и стремеж да се опрат на някой друг с по-силен ха­рактер. Обикновено са тактични, но трябва да се пазят, защо­то да се обвържеш емоционално с някого, невинаги е добре.

Риби е воден знак с негативна енергия, който е ръководен от две планети - Юпитер и Нептун. Символизира се от две риб­ки, които са свързани, макар че са обърнати обратно една на друга. Те показват двойствената природа на родените под този знак, които често възнамеряват едно, а вършат съвсем друго.

Надарени с голяма прозорливост и богато въображение, те са способни да замислят благородни и грандиозни схеми,' но когато се наложи да ги изпълнят, стават плахи и губят своята сигурност.

Родените под знака Риби са извънредно романтични, доб­родушни и емоционални, но им липсват воля и стабилност. Склонни са да се оттеглят, двоумят се, нуждаят се от амбиция.

И все пак, ако постоянно ги бутат напред, като ги окуражават те лесно могат да достигнат успеха и славата, защото са талантливи и способни да се учат бързо и да попиват знания. Хората от зодия Риби с готовност приемат всякакви впе­чатления и обръщат внимание на душевната аура на хората, с които общуват. По този начин преценката им често е замъгле­на, а мненията - неоснователни. Поради' тази причина, когато им се налага да вземат важно решение, те трябва да обмислят нещата внимателно и насаме и да действат решително, след­вайки собствената си интуиция, без да допускат чужди влияния.

Подвластните на зодия Риби обичат комфорта и спокой­ния живот. Те винаги избират по-лесния път за постигане на някоя цел. Силните представители на тази зодия обаче, а и някои от по-слабохарактерните, са способни на големи жертви, когато обстоятелствата го изискват. Понасят страданията и лишенията, без да се оплакват. Любов към обществените нрави и условности характе­ризира родените под този знак. И все пак винаги са готови да намерят извинение за прегрешенията на останалите, защото, след като в самите тях няма злоба, просто не могат да я раз­познаят сред заобикалящите ги.

Рибите обикновено обичат животните и децата и умеят да оказват значително влияние върху тях, като ги направляват с доброта вместо със строгост. Възможно е да бъдат силно привлечени от учение за свръхестественото и в случай, че са с по-слаб характер, да станат напълно подвластни на суевери­ето. Техните телепатични и интуитивни сили са силно разви­ти. Затова от тях излизат добри медиуми.

Много известни хора са родени под знака на Рибите и голяма част от тях постигат всеобщо признание, висок чин, почести и богатства. Но по-голямата част от подвластните на този зодиакален знак са обречени да страдат от комплекс за малоценност и непрестанно имат нужда от стимул.

Взаимоотношения и любов:

Рибите обичат да бъдат галени и хората да се суетят око­ло тях. Те са много привлекателни за другия пол. Но на клет­вите, обещанията и привързаността им не бива да се разчита и е добре партньорите им да вземат мерки за сигурност в брака. Добрите приятели обикновено се раждат под един зоди­акален знак или поне притежават една и съща природна стихия.

Риби е воден знак, което означава, че хората, подвластни на зодията, се разбират с хората от другите водни знаци - Рак и Скорпион. Ако се нуждаете от рамо, на което да поплачете, би било добре да имате приятел Риби. Възможно е обаче да установите, че той толкова се впечатлява от проблемите ви, че накрая плаче два пъти повече от вас. От друга страна, няма да бъдете кри­тикyвани за нищо. Рибите са много разбрани хора, които не бихa се шокирали или разочаровали от вас. Хората от зодия Риби често се застъпват за най-слабите, кoeтo също означава, че понякога ги използват, защото им е трудно да отказват. Рибите не могат да се справят с разочарованията, когато са прекалено свързани с благополучието на останали­тe. Много от подвластните на зодията имат склонност да се прекаляват  с храна. Това е един омагьосан кръг: те се само­наказват, защото са прекалено дебели и имат нужда от утexa, затова ядат повече.

Като партньори Рибите са малко трудни, но намерят ли подходящия партньор, създават приветливи домове. Обичат да посрещат гости и също обичат да гостуват. Саможертвеното им отношение е способно да отиде твърде далеч, за да направи другите щастливи. Важно е да не допускат мекуша­востта им да бъде използвана от хората с по-силни характери. Рибите са крайно емоционални и когато наистина се влюбят, направо си губят ума. Но и тук им е трудно да различат фантазията от действителността, затова момичетата Риби прежи­ вяват големи разочарования, когато техните рицари на бели коне се окажат просто обикновени момчета на своите велоси­педи. Хората, подвластни на Риби, искат да вярват в доброто в останалите толкова много, че старата поговорка "любовта е сляпа" им приляга повече, отколкото на всеки друг. Ако подвластен на Риби установи, че любимият му човек не отговаря на очакванията му, то той се оттегля в света на мечтите точно като дете, останало без приятели. Ако излизате с Риби, вие не можете да си позволите да бъдете ревнив, защото Рибите имат склонност да слушат и да бъдат състрадателни към хората, които ги привличат. Но не позволявайте това да ви обърка, защото Рибите са верни по душа. В замяна от вас се очаква да бъдете лоялни и такива, на които може да се разчита. След като веднъж разберете това, ще стигнете до извода, че няма по-обичливи от Рибите.Ако имате приятелка Риби, ще видите, че тя не би искала да бъде доминиращата във връзката, нито пък да ви променя. Тя ще ви приеме такъв, какъвто сте. Рибите обичат децата и са много добри партньори, стига да не са мекушави. Те притежават вътрешна сила и в случай на нужда или необходимост да посрещат предизвикателства могат да бъдат много силни и находчиви. Децата Риби може да са винаги втори и да се нуждаят от помощ при формиране на сигурността в себе си. Въпреки това те могат да бъдат много добри в науките и с подкрепата на своите родители да постигат големи успехи.

Родените под знака на Риби са в най-голяма хармония с хора, родени между 21 юни и 21 юли, както и между 21 октомври и 21 ноември. Изпълнени са с чувства и човек може лесно да спечели симпатията им.

Кариера:

Пътуването, особено по вода, изглежда, е доста пленително за родените под знака на Рибите. Този факт, в съчетание с характерната им обич към задълбаването в мистериите и неизвестността, може да направи от Рибите страстни изследователи. Те са талантливи музиканти, литератори и философи - все професии, в които голямото им въображение може да се развихри. Не е изненадващо, че Рибите, с тяхната грижовност, се реализират като добри учители и здравни работници. Те не са особено амбициозни, но притежават изключително добър бизнес-интелект. Успехът им е по-вероятен, ако работят с подкрепата на бизнес-партньор. Други области, които привличат Рибите са актьорството, духовенството, както и всяка професия, свързана с морето. Рибите обичат да посвещават свободното си време на действия, изискващи изобретателност, на децата и животните. Те обичат да слушат музика или да ходят на театър. Също така обичат водата - както за пиене, така и за плуване.Сред най-скучните занимания. обичани от Риби. са търговски агенти, моряци, пивовари, продавачи на риба, преподаватели, санитари. кожари.

Препоръка:

Рибите лесно се поддават на влияние, защото са прекалено несигурни в себе си. Най-добрият съвет за тях би бил да се придържат повече към своите чувства и мнения.

Здраве:

Зодиакалният знак Риби владее стъпалата и пръстите на краката, затова тези части са особено склонни към болести и -ранявания. Други често срещани болести са настинките, подагра, воднянка, болен черен дроб и инфекциозните заболявания. Рибите трябва да се пазят също от преяждане.

За привличане на положителни вибрации:

Най-магнетичните цветове за Рибите са лилаво, бледолилаво и зелено. Тези цветове трябва свободно да се използват в облеклото и при домакинското обзавеждане.

Съвместимост на зодия Риби с останалите зодии:

Риби - Риби - хармонични отношения

Риби - Овен - хармонични отношения

Риби - Телец - хармонични отношения

Риби - Близнаци - трудни отношения

Риби - Рак - хармонични отношения

Риби - Лъв - бурни отношения

Риби - Дева - трудни отношения

Риби - Везни - бурни отношения

Риби - Скорпион - хармонични отношения

Риби - Стрелец - трудни отношения

Риби - Козирог - хармонични отношения

Риби - Водолей - хармонични отношения.

 

 

 

Последна промяна на Вторник, 25 Ноември 2014г. 12:08ч.
Още в тази категория: « ВОДОЛЕЙ
Login to post comments
 

Рекламни

loading...