Реклама


ЛЕЧЕНИЕ НА ХЕМОРОИДИ
(0 votes, average 0 out of 5)
Здраве - Храносмилатена система
Хемороиди. Какво представляват хемороиди?
Хемороидите  можем да  определим като подутини, пълни с кръв, образувани от  разширени вени. Първоначално те се намират в ануса, наричат ги още вътрешни хемороиди. Но впоследствие преминават във външни хемороиди.
Хемороидите не са опасни.
Какви са симптомите на хемороиди?
Хемороидите могат да присъстват с години без да дават никакъв сигнал за себе си. Но те могат да имат и твърде изразени симптоми:
  • Кървене от ануса
  • Анален сърбеж
  • Болка и дискомфорт във ануса
Обикновено кървенето се ограничава до петна кръв по тоалетната хартия.Но са възможни и по-големи по количество кръвоизливи, непосредствено след изхвърляне на изпражненията.
Големите хемороиди в ануса създават симптом, че  той не е напълно изпразнен от изпражнения.
Ако имате на лице от споменатите симптоми е добре да посетите лекар, който да направи изследване за възможните причини, довеждащи до кървенето. Той ще преглед аналния канал, ще се запознае с лигавицата на ректума, и долната част на дебелото черво, използвайки специална тръба.
Как се лекуват хемороиди?
Някои хемороиди могат да се  повлияят добре и без лечение. Това става в случаите когато имаме  на лице запек.
Тук лекарят може да ви препоръча смяна на диетата като добави повече зеленчуци, пресни плодове, зърнени ястия, трици и течности. Препоръчително е да изпивате около 10 чаши вода дневно.
  • специални техники за лекуване на хемороиди
Лекарят може да препоръча и специални техники  при изхождането. Например, пациентът не трябва  да се напъва при изхождането. По време на изхождането е добре краката да се поставят на ниско столче. Добре се повлияват и от 15 минутна топла вана.Това ще доведе и до снижаване на болката.Процедурата с ваната е необходимо да се извърши няколко пъти дневно.
Когато имаме външни хемороиди е добре да се остане един ден на легло.Поставя се  под ануса пакет с лед  за 20 минути. Важно е да се знае, че ледът не трябва да влиза в директен контакт  с кожата. Общото времетраене на процедурата за деня не трябва да надвишава 3 часа.
Някои хемороиди се повлияват добре и от определени пасти. От тях хемороидите изчезват.
  • гумена лента за лекуване на хемороиди
По тежките случай се лекуват само под контрола на специалист. Използва се гумена лента за лечение на хемороиди.Процедурата включва поставянето на малка гумена лента в  основата на хемороидите със специален апликатор.Тя прекъсва захранването им с кръв.
  • лекуване с инжекции на хемороиди
Съществуват и инжекции, които превръщат кръвта в хемороида в съсирек.
Оперативно премахване на хемороиди
Премахването на хемороидите по оперативен път е също решение. Но е възможно тяхното възстановяване в някои случаи, особено, когато пациентът продължава да води същия начин на живот и има запек и напрежение.  Тогава е възможно пациентът да очаква възстановяването на хемороидите.
 
 

Рекламни

loading...