Реклама


Как да изберем диета?
КОЯ Е ДИЕТАТА ЗА ВАС? ТЪНКОСТИ ПРИ ХРАНЕНЕ
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Здравословно хранене - Диети

хранене без глад

Как храненето ви кара  да чувствате глад?

 

Не сте ли имали винаги впечатлението, че храненето задоволява глада?

И е така, и не е. Храненето незабавно слага край на глада. Но някои храни създават нови влечения, като ви правят по-­гладни, отколкото ако не сте ги консумирали.

Това не е прocro теория или въпрос на възприятие. Д-р Дейвид Луд­виг, преподавател в Харвардския медицински университет, ръководи прог­рама за справяне със затлъcтяването в Детската болница в Бостън. Нас­коро той проведе изследване за влиянието на закуската върху чувството за глад няколко часа по-късно при някои тийнейджъри със затлъcтяване.

Учаcтниците били разделени на три групи, които получили за­куска с еднаква калорийна cтойноcт. Закуската на първата група съ­държала 20% мазнини, 16% протеини и оcтаналите две трети - доб­ри въглехидрати - пълнозърнеcта овесена каша (люспите и зароди­ша на овеса не са преработени, поради това фибрите остават непо­кътнати). Втората група също получили две трети въглехидрати, но им сервирали овесена каша от разтворимо брашно, при което фиб­рите са отстранени, за да се съкрати процесът на готвене.

Закуската на тpeтaтa група била идентична с типичната закускa за диетата "Саут Бийч" - зеленчуков омлет.

След закуската членовете на трите групи били инструктирани да ядат каквото поискат през следващите 5 часа.

Учаcтниците от втората група, които приели закуска от лоши въглехидрати - разтворимата овесена каша, - консумирали най-мно­го храна през петчасовия период. Те също така съобщили, че чувcr­вали много силен глад.

Тийнейджърите от първата група, които получили пълнозърнеcта овесена каша, изпитвали по-малко глад и приемали по-малко храна от групата с разтворимата овесена каша през периода след закуската.

Участниците в третата група, които закусили със зеленчуков ом­лет - храна с ниско съдържание на въглехидрати, - съобщили за най-­слабо чувcтво за глад и консумирали най-малко количеcтво храна за същия период.

Това е едно от последните изследвания за потвърждаване на тео­рията, че приемането на лоши въглехидрати възбужда глада, а при хранене с добри въглехидрати и добри мазнини (зеленчуковият ом­лет съдържа и двете) води до желание за по-малко храна по-късно. Ще обясня точно защо това се случва, но за момента искам да под­чертая какво показват всички изследвания. Приемът на лоши въгле­хидрати - особено силно преработени - създава влечение към още лоши въглехидрати, което в крайна сметка води до епидемията от затлъcтяване. Едва ли може да се преувеличи връзката между лошите въглехидрати, затлъcтяването и влошеното съcтояние на сърцето.

В друго изследване на начина на хранене и глада учаcтниците, които приемали цели плодове, изпитвали по-малък глад от тези, кои­то изяждали същите плодове на пюре. А консумиращите пюре имали по-слабо влечение към въглехидрати, отколкото изследваните, които пиели само сок. В различни други изследвания учените уcтановили, че консумирането на фасул предизвиква по-слабо чувcтво на глад, отколкото яденето на картофи; суровите моркови причиняват по-­малко усещане на глад, отколкото варените; храни, които съдържат пълнозърнеcrи продукти, водят до по-намалено чувcтво за глад, отколкото тези, които са бързо разтворими.

Същеcтвува термин за основната физиологична реакция към хра­ната-релативна  хипогликемия. Ще обясня какво точно означава това.

Всеки ден от години насам около 15 или 16 ч. следобед уcтановя­вам, че изпадам в съcтояние на отпадналоcr - чувcrвам се отпуснат, сънлив, а понякога дори замаян. Без да се замислям, отивам в лекар­ската cтая за почивка, където изяждам една кифла от трици и изпи­вам чаша кафе. Наиcтина си мислех, че тъй като кифлата е с ниско съдържание на мазнини, тя е здравословна. Всъщноcт думата трици присъства на етикета, за да накара хората да не разглеждат внимателно използваните продукти и да разберат, че това е обикновена кифла. Бях в състояние на измамно чувство на сигурност - мазнини. Те в кифлата сигурно са малко, но въглехидратите, които тя съдържа, имат голям принос за тлъстините около талията ми.

След закуската мигновено се чувствах по-добре. Доверявам се на тялото си, че знае точно от какво има нужда. Въглехидрати. Захар. Тялото знае, защото то долавя, че нивото на глюкозата (формата, в която захарта преминава в кръвообращението) е паднало твърде ниско. Глюкозата е форма на химическа енергия, от която мозъкът се нуждае постоянно, за да функционира правилно. Без достатъчно глюкоза може да почувствате замаяност, да припаднете и накрая да из­паднете в кома и да умрете. Дuaбеmът е състояние, при което тялото не може да превръща храната в употребяема форма на енергия; затова страдащите от диабет тип 1 не могат да живеят дълго, без да приемат синтетичен инсулин.

Поради тази причина мозъкът ми долавя хипогликемия - ниско ниво на кръвната захар - и тялото ми реагира (оттам името реактив на хипогликемия), като създава силно желание, което ме отвежда, а може би и вас, до най-близкия източник на въглехидрати.

Kak действат въглехидратите

Както винаги сме казвали, въглехидратите се съдържат в обши­рен и разнообразен набор от храни - всичко от най-полезните зе­ленчуци до най-вредния деликатес. Всички въглехидрати съдържат захари. Тези захари обаче съществуват в различни форми и са с  различни имена: малтоза (в бирата), захароза (трапезната захар),  лаптоза (в млечните продукти) и Фруптоза (в плодовете).

Въпреки това подобие никой, който е изпитвал силно желание за поничка със захар, не е бил удовлетворяван от броколи. Обратното също може да е вярно, въпреки че е трудно да се намерят хора, които изпитват неутолимо желание за зелени зеленчуци.

Лесно е да се разбере по вкуса кои въглехидрати имат най-голямо съдържание на захари и кои от тях ги отделят най-лесно. Не е изненада, че парче млечен шоколад освобождава захарите си по-леснно, отколкото тъмния шоколад; ананасът освобождава сладостта си по-бързо, отколкото грейпфрутът; филия бял хляб произвежда кръвна захар по-бързо от здравословната бисквита от пълнозърнесто брашно. Колкото повече захар се съдържа в определена храна, толкова по-остро усещаме "нахлуването" на захарта - облекчението, кое­то настъпва в кръвообращението, като задоволим желанието за въг­лехидрати. Вътрешно обаче тялото реагира еднакво на всички въг­лехидрати - до голяма степен храносмилането е процесът, чрез кой­то телата ни извличат захарите от въглехидратите и ги превръщат в гориво, което или изгаряме, или се натрупва. Добре е горивото да fiзгаря - това означава, че ние сме достатъчно активни, за да изпол­зваме ефективно храната, която приемаме. Не е лошо да се запази чаCТ от горивото, но повече от това не е толкова добре. Излишното натрупано гориво е познато като телесни мазнини.

Смилането на въглехидратите започва още в устата, когато сдъв­кваме храната на парченца и слюнката започва химическия процес на разделяне на всяка хапка храна на съставните и части. В стомаха храната допълнително се раздробява от движението на мускулите и действието на стомашните киселини. Телата ни искат да получат за­харите, които се съдържат във въглехидратите, но това се осъщест­вява с различна скорост в зависимост от определени фактори. В об­щИ линии, колкото по-малко се възпрепятства освобождаването на захарите, толкова по-бързо те проникват в кръвообращението.

Фактори, забавящи усвояването на въглехидратите

Кои вещества пречат на функционирането на тялото? Фибрumе са главният фактор, който забавя абсорбирането на захарта. По тази причина силно преработеното овесено брашно е по-лошо за диета­та, отколкото пълнозърнестото, при което фибрите са непокътнати, и затова преди стомахът да успее да получи захарите в овесената каша, той трябва да ги отдели от фибрите. След като бъдат отделе­ни, фибрите преминават през храносмилателния тракт, без да са смлени - тяхното значение произтича от способността им да забавят Храносмилателния процес. Те са полезно препятствие за храносми­лането.

Това беше доказано в едно научно изследване, проведено неотдав­на, като на половината участници са давани фибри от семена на индийски живовлек (прах "Хуск") 15 минути преди обяд. Другата половина от участниците не приемали от фибрите. При първата група се установява по-слабо чувство на глад в часовете след обяда. Те приема­ли По-малко храна и в останалата част от деня. Причината е проста: фибрите се смесват с храната в стомаха и забавят храносмилането. При бавното смилане на въглехидратите се отделя по-малко ИНСУЛИН. Колкото по-малко е инсулинът, толкова по-малко е рязкото спадане на кръвната захар. Колкото по-малко е повишаването на захарта и пони­жаването и, толкова по-малко ще чувствате глад по-късно.

Фибрите не са единственото нещо, което забавя усвояването на въглехидратите.мазнините също забавят скоростта, с която тънките черва получават захарите, които сте приели. Поради тази причина в изследването на тийнейджъри с наднормено тегло закуската с омлет води до най-слабо изразено желание да се яде още храна по-късно. Открихме и други фактори, които забавят смилането на въглехидра­тите и са благотворни за спазващите диетата. Киселите храхи като лимони и оцет забавят скоростта, с която стомахът се изпразва и по такъв начин се спира повишаването на кръвната захар. Можете да подправяте салатите и зеленчуците с тях и да изпитате полезното въздействие. Дори хлябът от кисело тесто, който не е богат на фиб­ри, е кисел; той забавя придвижването на храната от стомаха и по такъв начин се забавя храносмилането.

Това е важно указание за правилно хранене и отслабване при диетата "Саут Бийч". Затова наричаме въглехидратите, които съдър­жат фибри, добри, а също така определяме и някои мазнини като добри. Всичко, което забавя процеса на усвояване на захарите във въглехидратите, е добро.

Реакцията на тялото при хранене

След като храната се втечни в стомаха, тя се придвижва надолу към тънките черва, където милиони капиляри абсорбират хранител­ните вещества и ги прехвърлят в кръвообращението. Когато попад­нат там, те се отправят към черния дроб, а после навсякъде в тялото, за да бъдат използвани, натрупани или отстранени.

Но да насочим отново вниманието си върху въглехидратите. както казахме, всички те съдържат захар в една или друга форма. дори скорбялата е просто верига от захари; при храносмилането се разру­шават връзките, за да станат достъпни молекулите на захарта. това, което ни интересува тук, е скоростта, с която тялото получава заха­рите. Всичко не става с едно и също темпо.

След като захарите навлязат в кръвообращението, панкреасът има задачата да започне да работи, като отделя хормона инсулин  в достатъчно количество, за да се изведат захарите от кръвта и да се насочат към органите, където са необходими, или да се складират за бъдеща употреба. Точно тук е проблемът при диабетиците. Те приемат същи­те захари, както всички останали, но без действието на инсулина тези захари остават да циркулират в кръвообращението. Инсулинът отк­лючва тъканите и позволява захарите да достигнат до тях.

За щастие панкреасът знае колко инсулин е необходим за извър­шването на тази работа. Ако в тялото бързо постъпят захари, необходимо е голямо количество инсулин. Ако захарите се усвояват по­-бавно, инсулинът се отделя постепенно.

Тази разлика е огромна, що се отнася до затлъстяването. Бързото абсорбиране на захарта е лошо за вас, по-бавното е за предпочитане.

Ето защо: когато захарите се усвояват бавно, повишаването на кръв­ната захар е постепенно, а същото се отнася и за спадането и, след като инсулинът започне да действа. Бавното спадане на кръвната захар води до по-слабо изразено желание за още въглехидрати по-късно. Спомня­те си как обясних реактивната хипогликемия - усещането за глад, при­чинено от ниската кръвна захар. Когато спадът на кръвната захар става постепенно, влечението към въглехидрати намалява.

Но когато панкреасът долови бързо покачване на кръвната захар, той съответно произвежда голямо количество инсулин, за да се справи със задачата си. Това води до бърз спад на нивото на кръвната захар. Инсулинът завършва работата си, а нивото на кръвната захар пада толкова ниско, че се създава ново желание за въглехидрати, което на­лага бързото им приемане. За да задоволим тези желания, ние прие­маме повече, отколкото изисква правилното хранене. Преяждаме, а това води до повече мазнини, по-голяма инсулинова резистентност, по-силен глад и увеличаване на теглото - един порочен кръг.

Затова най-лесно можем да спрем да преяждаме чрез две стратегии. 1. Можем да консумираме храните (и хранителните комбинации), които предизвикват постепенно, а не рязко повишаване и понижава­не на нивата на кръвната захар.

2. Можем да се научим да очакваме проявите на хипогликемия и да ги избегнем, като приемем закуска навреме. Особено важно е да Помните, че е необходима много по-малко храна, за да се предотвра­ти Хипогликемията, отколкото да се справим с нея.

Третото нещо, което трябва да направим, е да научим кои храни причиняват най-бързо покачване на кръвната захар. През 1980 го­дина екип от канадски учени, под ръководството на д-р Дейвид Джен­кинс, изобретиха скала за измерване на бързината и степента, с които се повишава кръвната захар след изяждането на фиксирано количество храна. Нарекоха я гликемичен индекс Включени са повечето въглехидрати като захарта, бирата и белия хляб в единия край, а спанака и лещата в другия. Всичко, приготвено от бяло брашно, е начело на списъка. Това включва повечето десерти, хлябове и пече­ни сладкиши, но също и макаронените изделия. Рафинираният ориз също е в началото на списъка. Някои тропически плодове са сье сравнително висок гликемичен индекс, както и някои скорбялни зе­ленчуци, особено картофите и кореноплодните зеленчуци. Царица­та на всички захари, която повишава кръвната захар по-бързо от всичко друго, е малтозата - съдържа се в бирата. Сега разбирате какво се крие зад "биреното коремче" - бързото повишаване на кръв­ната захар, причинявано от поглъщането на тази напитка, стимули­ра съответно увеличаване производството на инсулин, което благоп­риятства натрупването на мазнини в областта на корема и талията.

Познаването и използването на гликемичния индекс на храните става все по-популярно, но има едно важно предупреждение, което е в основата на разбирането на връзката между въглехидратите и зат­лъстяването. Трябва да имате предвид, че степента на повишаване на кръвната захар зависи не само от гликемичния индекс на храна­та, но и от нейното количество. Например морковите са с висок гли­кемичен индекс, но те са със сравнително ниско въглехидратно съ­държание. Затова трябва да изядете няколко шепи с моркови, за да постигнете повишаване на кръвната захар приблизително колкото от изяждането на една филия бял хляб.

Разполагам с една лесно разбираема аналогия, която използвам, за да обясня понятието на моите пациенти.Да разгледаме алкохола. Когато пием, нивото на алкохола в кръвта ни се повишава и като премине определена граница, ние се чувства­ме замаяни. Когато се повиши още повече, се чувстваме пияни. Знаем, че ако пием на празен стомах, се напиваме по-бързо. От друга cтра на, ако пием алкохол по време на хранене, ще е необходимо по-­голямо количество, за да се постигне същият ефект. Така е, защото при смесването на напитките с храната в стомаха се забавя абсорбирането на алкохола в кръвообращението. След като попадне в кръвообращението, той се придвижва към мозъка, създавайки чувството на опиянение. Принципът е следният: колкото по-бавно се абсорбира алкохолът, толкова по-слабо ни влияе.

Да разгледаме какво се случва, когато приемаме въглехидрати - хляб, например. Ако ядем бял хляб, не получаваме фибри с въглехид­ратите. Все едно да пием на празен стомах. Стомахът получава скор­бялата, без да е необходимо да я отделя от фибрите. В резултат на това хлябът бързо се превръща в глюкоза - кръвна захар - и причи­нява еднакво бързо покачване на инсулина, което допринася за пла­шещото ни рязко покачване и спадане на нивата на кръвната захар, създаващи желание за приемане на още въглехидрати по-късно. Кон­сумирането на бял хляб е аналогично на пиенето на алкохол на пра­зен стомах; приемането на пълнозърнест хляб наподобява пиене на алкохол заедно с храненето.

Фибрите са тази част от зърнените храни, която не преминава в кръвообращението от червата, а се изхвърля като отпадъци. Въпре­ки че не се абсорбират, фибрите подпомагат храносмилането по друг разбираем начин. Те подобряват работата на дебелото черво. Липса­та на фибри в храната е една от причините запекът да се превърне в обичаен проблем.

Фибрите се свързват с мазнините, протеините и киселините от списъка на продуктите, които забавят абсорбирането на захарите и скорбялата. Необходимо е да включим една или повече от изброени­те храни на всяко хранене, за да се предпазим от "напиване" - с въглехидрати. Избирайки правилните храни, хранителни комбина­ции и подходящи по време междинни закуски, можете да предотвра­тите хипогликемията и така да контролирате теглото си, без да е необходимо да се справяте с влечението към храната.

И един анекдот накрая за илюстриране на този принцип. Мой Приятел и пациент, който беше в първата седмица на диетата, се отправи един следобед да играе голф. Беше забравил да планира обяда си и реши да наруши правилата, като изяде един сандвич. Докато играел голф няколко часа по-късно, започнал да чувства слабост и нес­табилност и разпознал признаците на реактивната хипогликемия. Нямало на разположение от разрешените закуски и той намерил няколко nакетчета захар и ги погълнал. Захарта облекчила острия му глад, а имала и чудесен вкус. Прибрал се вкъщи и изял една опаковка чипс и парче шоколад. Това отклонение се дължало не на липсата на самоконтрол, а на лошото планиране. След като се прояви хипогликемията, последствията са предопределени. Ако моят приятел беше обядвал салата от риба тон вместо сандвич, а за закуска беше изял малко нискоомаслено сирене или ядки, първоначалната хипогликемия и последващото преяждане е можело да се избегнат.

Д-р Артър Агатстън, създателят на диетата "Южен бряг"

 

Диети и отслабване, доказали ефективността си

 

1

ОТСЛАБВАНЕ С КАЛАНЕТИКА

2

КАК СЕ ОТСЛАБВА С ГОДЖИ БЕРИ

3

ДИЕТА С ИЗВАРА СВАЛЯ ЗА ДЕН 2 КГ

4

ДИЕТА ЗА 1 СЕДМИЦА СВАЛЯ 3 КГ ТРАЙНО

5

СВЕТКАВИЧНО ОТСЛАБВАНЕ С 3 КГ ЗА 5 ДНИ. ТРАЕН РЕЗУЛТАТ

6

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 8 КГ

7

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ ТРАЙНО НА 10 КГ. РЕЗУЛТАТЪТ СЕ ЗАПАЗВА 2-3 ГОДИНИ

8

ДИЕТА СВАЛЯ ДО 30 КГ ЗА 6 МЕСЕЦА

9

КАК ДА СВАЛИМ 15 КГ СЪС СПЕЦИАЛЕН КОКТЕЙЛ

10

ДИЕТА СВАЛЯ 4 КГ БЕЗ ЧУВСТВОТО НА ГЛАД

11

ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ В МЕНЮТО И СТЕ ПО-СЛАБИ С 5 КГ САМО ЗА СЕДМИЦА

12

КАК ДА ОПРЕДЕЛИМ КОИ ХРАНИ ДА ХАПВАМЕ, ИЗПОЛЗВАЙКИ ТЕХНИЯ ЦВЯТ

13

КАК СЕ ПРАВИ ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

14

КАК ДА СВАЛЯ 7 КГ?

15

ДИЕТА БЕЗ ГЛАДУВАНЕ СВАЛЯ 10 КГ ЗА МЕСЕЦ

16

МЛЕЧНО -ЗЕЛЕНЧУКОВА ДИЕТА СВАЛЯ 5-9 КГ ЗА 5 СЕДМИЦИ

17

ЕФИКАСНА ДИЕТА СВАЛЯ 8 КГ ЗА 14 ДНИ

18

ДИЕТА С ГРЕЙПФРУТ МОЖЕ ДА СТОПИ ДО 5 КГ ЗА 10 ДНИ

19

ПРИ МАСИВНИ ОТОЦИ - ОРИЗОВО КОМПОТЕНА ДИЕТА

20

СТРОГ ВАРИАНТ НА ЛУННАТА ДИЕТА

21

КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

22

24-ЧАСОВА ЛУННА ДИЕТА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ТЯЛОТО С ПИЕНЕ НА ЧАЙ,СОКОВЕ,ФРЕШ И ВОДА С МЕД

23

МЕЖДИННИ ЗАКУСКИ

24

ДИЕТА ЗА 7 ДНИ СВАЛЯ 6 КГ

25

ДИЕТА ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА АПЕТИТА СВАЛЯ 6 КГ

26

ДИЕТА ПРИ ЯЗВЕНА БОЛЕСТ В ПЕРИОД НА СТИХВАНЕ И ХРОНИЧЕН ГАСТРИТ

27

ДОМАТЕН СОК ИЗЧИСТВА ОРГАНИЗМА И СВАЛЯ 6 КГ

28

ДИЕТА ЗА ЖЕНИ, КОИТО КЪРМЯТ

29

ДИЕТИ ЗА СВАЛЯНЕ НА КРЪВНО НАЙ-СИГУРНИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

30

ИЗВАРАТА НАЙ-ПРЕПОРЪЧВАНИЯ ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ ПРЕЗ 2015

31

ДИЕТАТА НА ОРНИШ

32

КАК ДА ОТСЛАБНЕМ БЕЗ НАПРЕЖЕНИЕ?

33

ЛУННА ДИЕТА 2015

34

8 ЧАШИ ВОДА НА ДЕН, 5 СМ ПО-МАЛКА ТАЛИЯ В КРАЯ НА МЕСЕЦА

35

КОГА НАСТЪПВА НАПЪЛНЯВАНЕТО?

36

ЗАСИЩАЩА ДИЕТА СВАЛЯ 10 КГ

37

ДИЕТА СЪС ЗЕЛЕВА СУПА СВАЛЯ СВЕТКАВИЧНО 5-8 КГ

38

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 7-12 КГ

39

ДИЕТА " ИСКАМ ТЪНКА ТАЛИЯ"

40

ДИЕТА ЗА СТЕГНАТО СЕДАЛИЩЕ

41

ДИЕТА С ЛЕНЕНО СЕМЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ НА КОРЕМА

42

СВЕТКАВИЧНО СВАЛЯНЕ НА 7 КИЛОГРАМА

43

БЪРЗИ ДИЕТИ - ПОЛЗИ И ВРЕДИ

44

КАК ДА СПРЕМ ДА ПУШИМ БЕЗ ДА НАПЪЛНЯВАМЕ?

45

ДИЕТА НА Д-Р ЕМИЛОВА: ГЛАД И СЕКС

46

ЗАЩО ПЪЛНЕЕМ,ВСЕ ПАК?

47

ЗАЩО БЪРЗОТО ОТСЛАБВАНЕ Е ВРЕДНО?

48

ДИЕТА С ЕЛДА

49

ДИЕТА С ПЛОДОВЕ СВАЛЯ 6 КГ

50

ОТСЛАБВАНЕ С 5 КГ ЗА 3 ДНИ

51

ЛУНЕН КАЛЕНДАР 2012

52

КАНЕЛА И ДЖИНДЖИФИЛ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

53

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ЙО-ЙО ЕФЕКТА?

54

ЕФЕКТ НА ЛУННАТА ДИЕТА

55

МЛЯКО И КАНЕЛА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

56

ОТСЛАБВАНЕ БЕЗ ДИЕТИ

57

КАК ДА ОТСЛАБНЕМ С КЛЕНОВ СИРОП?

58

ДИЕТАТА НА Д-Р ЖАН-МИШЕЛ КОЕН

59

ИГЛОТЕРАПИЯ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

60

КАК ДА СЕ ВТАЛИМ?

61

ДИЕТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА СВАЛЯ 5 КГ

62

EЛДА

63

90 ДНЕВНА ДИЕТА - 2016 ГОДИНА

64

ДИЕТАТА НА ЕНДЖИ КАСАБИЕ

65

ДИЕТАТА НА АЗИС

66

РЕЦЕПТА ОТ ДИЕТАТА НА ЕНДЖИ КАСАБИЕ

67

ДИЕТА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ

68

ДИЕТА С ЧЕРЕШИ

69

ДИЕТИ С ЯЙЦА

70

ЖОКЕЙСКА ДИЕТА

71

ДИЕТА С РИБА, БАНАНИ И МЛЯКО

72

ЛУННА РАЗТОВАРВАЩА ДИЕТА ЗА 12 ДНИ

73

ДИЕТА ЗА СЕДЕМ ДНИ

74

ДИЕТА ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА МЕТАБОЛИЗМА

75

ДИЕТА ПРИ ПЪЛНОЛУНИЕ

76

МИРИЗМАТА НА ГРЕЙПФРУТ ПОМАГА ДА ОТСЛАБНЕТЕ

77

ЛУННА ДИЕТА 2012

78

ДИЕТА, ПРЕДПАЗВАЩА ОТ НАПЪЛНЯВАНЕ

79

ЯБЪЛКОВИЯТ ОЦЕТ ЩЕ ВИ НАПРАВИ СЛАБИ

80

ДИЕТА СЛЕД ПРАЗНИЦИ

81

ПОПУЛЯРНИ ДИЕТИ

82

ДИЕТА ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБИЧАТ ДА СИ ПОХАПВАТ

83

КАК ДА ЗАПАЗИМ ИДЕАЛНОТО ТЕГЛО?

84

ЕЛДА В ДИЕТИТЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

85

ДИЕТА ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ

86

СЕЗОННА ДИЕТА

87

ЕКСПРЕСНА ДИЕТА ЗА ШЕСТ ДНИ

88

ИСКАТЕ ЛИ ДА ОТСЛАБНЕТЕ?

89

ДИЕТА ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ

90

КОФЕИН

91

ДИЕТА С ГРЕЧКА

92

ДИЕТА ЗА ДОБРО ЛИБИДО

93

БЪРЗА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С ВОДА

94

ДИЕТА ЗА 4 ДНИ СВАЛЯ 4 КГ

95

ВОДА С МЕНТА СВАЛЯ 3 КГ ЗА 4 ДНИ

96

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С КИСЕЛО МЛЯКО

97

СВЕТКАВИЧНА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С ВОДА

98

ДИЕТА С ЕЛДА

99

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С МЕД И КАНЕЛА

100

ЗАСИЛВАНЕ НА ОТСЛАБВАНЕТО

101

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ "ЯПОНСКО ЧУДО"

102

ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ С ЯЙЦА

103

ДИЕТА ЗА ЕСЕНТА

104

МОРКОВЕНА ДИЕТА

105

ДИЕТА ЗА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

106

ПО-МАЛКО СЪН, ПОВЕЧЕ КИЛОГРАМИ

107

ДИЕТА БЕЗ ГЛАДУВАНЕ

108

ЛЕЧЕНИЕ С ГРОЗДЕ ПРИ ЯЗВА

109

ЯЙЦАТА В ДИЕТИТЕ

110

МЕСОТО. МЕСОТО В ДИЕТИТЕ ПРИ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА

111

ЛЕДЕНО КАФЕ ЗА ЛЯТНАТА ЖЕГА

112

КРЪВОИЗЛИВ ОТ ЯЗВА, ДИЕТА СЛЕД КРЪВОИЗЛИВ

113

ДИЕТАТА НА ПРИТКИН

114

ДИЕТА НА МОНАСИТЕ ОТ МАНАСТИРА ШАО ЛИН

115

РАЗТОВАРВАЩИ ДНИ

116

МОНОДИЕТА С ДИНЯ

117

ДИЕТА БЕЗ СКОРБЯЛА

118

БАНИ СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ДИЕТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

119

ДИЕТАТА НА Д-Р ПЕРИКОНЕ ИЗГЛАЖДА БРЪЧКИ

120

ЛЯТНА ДИЕТА

121

ДИЕТА ЗА ДЕВЕТ ДНИ

122

КИТАЙСКА ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 15 КГ

123

ВЪГЛЕХИДРАТНИ БЛОКОВЕ ОТ ДИЕТА "ЗОНАТА"

124

ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ ОТ ДИЕТА "ЗОНАТА"

125

ДИЕТА "ЗОНАТА"

126

ДИЕТА С ХРЯН ПРИ СТЕНОКАРДИЯ

127

ДИЕТА С ГИМНАСТИКА

128

ДИЕТА ЗА ДОБЪР СЕКС

129

ДИЕТА ЗА ТЪНКА ТАЛИЯ

130

ДИЕТА ЗА СВАЛЯНЕ НА 25 КИЛОГРАМА

131

РАЗТОВАВАЩА ДИЕТА С РИБА

132

ОВЕСЕНА ДИЕТА

133

КАК ДА ПОВЛИЯЕМ НА ХИПЕРТОНИЯТА?

134

КИНО ДИЕТА

135

ПРИМЕРНО МЕНЮ ЗА ДЕНЯ ПРИ ЯЗВА НА СТОМАХА

136

ДИЕТА С КРАСТАВИЦИ ПРИ БЪБРЕЧНОКАМЕННА БОЛЕСТ

137

КАРТОФЕНА ДИЕТА

138

РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ ПРИ СЪРДЕЧНО СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

139

НИСКОКАЛОРИЧНА ДИЕТА

140

ПЕТДНЕВНА ДИЕТА

141

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ЦЕЛУЛИТА?

142

ХОЛИВУДСКА ДИЕТА

143

ЕКСПРЕСНО ОТСЛАБВАНЕ С НСА

144

СЪВЕТИ ПРИ ХИПЕРТОНИЯ

145

ДИЕТА ПРИ ИСХЕМИЧНА БОЛЕСТ НА СЪРЦЕТО

146

ДИЕТА ЗА ПРОЛЕТТА

147

ФРЕНСКА ДИЕТА

 

Диети, от които се отслабва

 
 

Рекламни

loading...