Реклама


НАРОДНИ РЕЦЕПТИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА БРАДАВИЦИ
(4 votes, average 3.00 out of 5)
Здраве - Кожни болести

 

 

 

 

Независимо от съществуването на съвременни и достъпни методи за лечение на брадавиците в клиниките, все пак често първо се опитваме да изпробваме домашни средства. Те могат напълно да помогнат, ако болестта не е отишла твърде далече и ако използваме подходящи рецепти, насочени към обеззаразяване на вируса, старателно премахване на вроговения слой и засилване на имунитета.

Ето някои "бабини" рецепти, които може да се препоръчат:

1.         Маточина. За лечение на брадавиците се изпол зва настойка: 2 супени лъжици от листата на 400 мл вода. Пие се по половин чаша 3 пъти дневно преди ядене.

2.         Змийско мляко. Брадавиците се намазват добре с пресен сок от листа на змийско мляко 1 път на ден, докато изчезнат.

3. Росянка кръглолистна. За премахване на брадавиците трябва да се мажат 1 седмица със сок, получен от намачкани стъбла и листа.

4. Бръшлян обикновен. За премахване и лечение на брадавиците се прави запарка от листа на бръшлян в продължение на 5-7 дни.

5.         Хвойна (смрика) обикновена (плодчета, клончета). За премахване и лечение на брадавиците се използва настойка: 20-30 г киснат в 100 мл водка в продължение на 20 дни, след това брадавиците се мажат 1 път дневно до пълното им изчезване.

6. Пелин горчив (стеблата, листата). От пелина се прави запарка 1 път дневно в течение на 4-5 дни до пълното изчезване на брадавиците.

7. Див високопланински лук (черемша). За лечението и премахването на брадавици по стъпалата се използва каша от смачкани луковици, която се налага върху брадавиците за през нощта с компрес; кожата наоколо се предпазва с подхранващ крем или вазелин. Лечението може да се прилага всеки ден в продължение на една седмица. След това се прави гореща вана за краката и брадавиците се отстраняват с пемза.

8. Гъшеница (пипериче). Използва се настойка: 2 чаени лъжички от раздробени корени на 1 чаша вода. Приема се на равни дози 4 пъти дневно.

А ето и няколко рецепти от народната медицина:

1.         В сок от хрян да се размачка сол и със сместа да се маже брадавицата 2 пъти дневно. Тя ще започне да потъмнява, да се смалява и постепенно след 10 дни ще изчезне.

2.         Смачкани свежи листа от стайното растение каланхое бързо премахват брадавиците. Те се употребяват във вид на превръзка. Достатъчни са 3-5

пъти, за да изчезнат брадавиците.           .

3.         Добър метод е да се мажат брадавиците сутрин и вечер със собствена урина. Изчезват за една седмица.

4.         В някои случаи помага нишадърът - след натриване на брадавиците те бързо изчезват.

5.         Брадавиците могат да се натрият и със сок от кисели ябълки - 2 пъти дневно. Сокът трябва да е прясно изстискан. В продължение на 10 дни брадавиците изчезват.

6.         Брадавиците по ходилата се лекуват добре и с кашица от суров картоф. Суровият картоф се настъргва на пластмасово ренде, после картофената кашица се разстила върху хартия за компреси и с нея се прави компрес на ходилото, а за през нощта бинтовайте с еластичен бинт. Процедурата се повтаря 3-5 пъти.

7.         Срязва се змийско мляко (чистотел) близо до корена. С отделилия се сок се намазва няколко пъти повърхността на брадавицата. Когато тя почернее, трябва внимателно да се изреже с ножица и да продължи да се маже, докато напълно изчезне. Обикновено това става след 4-7 намазвания.

 

 

Коментари  

 
-1 #3 Тодор Христов 2015-05-17 05:18
100% сигурен начин за отстраняване на кокоши трън.
Преди 60 години, когато бях млад ми се появиха няколко кокоши тръна на петата на крака. Станаха болезнени при ходене. Отидох в Александрова болница, сложиха ме на една маса и с електрически искри ми ги обгориха. След няколко дена обгорялата коричка падна, а отдолу кокошия трън си остана невредим. След като си направих извода, че лека е изгаряне направих следното. Нажежих един гвоздей до бяло в печката и го притиснах за части от секундата в средата на най-големия кокоши трън. Просто натискаш докато болката стигне по нервната система до мозъка.и веднага махаш гвоздея. Замириса на опърлено. Опарването малко боли след това, но не е болка за умиране. След няколко дена изгорената коричка падна, а коренчетата на кокошия трън, които обикновено са червени, пълни с кръв, бяха станали кафяви, почерняли и лесно се отскубнаха. Не се наложи да премахвам другите кокоши тръни. Те сами изчезнаха. От тогава до сега не са ми се появявали.
 
 
+1 #2 hth 2014-05-10 21:04
Tova samo za bradavici po tqloto li sa ili I za kondilomi
 
 
-3 #1 велина 2013-03-25 08:27
Колко време трябва да се пие маточина при лечение на брадавици?
 
 

Рекламни

loading...