Реклама


КАЛМАЦИН ФОРТЕ

Оценете статията
(0 гласа)

КАЛМАЦИН ФОРТЕ

Калмацин Форте

По-мощна формула – обогатена с витамин Д

  • Поддържа здрави кости, зъби, коса и нокти
  • Оказва благотворен ефект върху нервната система
  • Подобрява състоянието на кожата, стимулира заздравяването на рани
  • Подпомага дейността на сърцето и кръвоносната система
  • Подходящ по време на бременност и кърмене, за по-бързо възстановяване след боледуване и при усилено физическо натоварване
  • Препоръчва се за хора с висок риск от остеопороза – възрастни, жени в менопауза или след гинекологични операции

Калмацин Форте представлява комплекс от калций,магнезий и цинк, в комбинация с витамин Д. Предимството на продукта е увеличеното съдържание на калций (400 мг) и добавеният витамин Д.

Калцият изгражда костите и зъбите и има определяща роля за тяхната здравина. Той е важен елемент във всеки етап от живота на човека. Нуждата от калций се увеличава по време на усилен растеж, бременност, кърмене. Недостатъчното му количество води до чупливост на ноктите, влошаване състоянието на костите и зъбите, изтъняване и цъфтеж на косата. Установено е, че продължителният недостиг на калций може да доведе до намалена костна плътност и развитие на остеопороза.

Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и се изхвърля неизползвана от организма. За пълноценното усвояване на калций в организма е необходим витамин Д.

Витамин Д е мастноразтворим витамин, който се образува в кожата под влияние на слънчевите лъчи. Когато количеството на витамин Д в организма е недостатъчно, въпреки редовният прием на калций, костите постепенно губят плътност и може да се развие рахит (при децата) или остеопороза (при възрастните).

Магнезият се среща във всяка клетка на човешкото тяло и е изключително важен за правилното функциониране на мускулите и нервната дейност, както и за образуването на енергия. Помага при напрежение и стрес, хронична умора, умствено и психическо натоварване.

Цинкът регулира омазняването на кожата и косата и подпомага лечението на акне. Недостатъчното количество цинк може да доведе до косопад, чупливост на ноктите, кожни заболявания (акне, екземи), умора, проблеми с паметта и зрението.

Състав

Всяка таблетка съдържа
Калций 400 mg Магнезий 150 mg
Цинк 8,5 mg Витамин Д 2 mcg

Дозировка

1 таблетка дневно след хранене.

 

Източник:walmark.eu

Подобни статии (по етикети)

Още в тази категория: « МИГ 400 ГИНКО ВИН »
Login to post comments
 

Рекламни

loading...