Вторник, 30 Март 2010г. 12:27ч.

НЕ ХАПВАЙТЕ, КОГАТО ВИ СЕ СПИ

написана от Administrator
Оценете статията
(0 гласа)

 

Повечето хора започват да изпитват умора късно следобед, и това е свързано с епи­зоди на ниска кръвна захар. Освен че причинява нездравос­ловни пристъпи на глад, ниската кръвна захар води и до чувство за пълна умора. Ако е възможно, подремнете десет-­петнайсет минутки. Това може невероятно да помогне за разрешаване на проблема ви с наднорменото тег­ло. Така има по-малка вероятност да ядете мазни и сладки храни следобед или късно вечер. Стресът ще намалее и ще подхраните тялото си с един особено важен елемент: съня.


Мнозина наричат тези следобедни дремки "почивка за сила". Това е хубава дума. защото някак не звучи толкова обидно като "следобеден сън". Вие не мързелувате - вие си правите "почивка за сила'" Дори не е нужно да бъдете у дома си, за да го сторите. Просто се качете в колата, отидете до някой паркинг, където никой не ви познава, облегнете се назад. затворете очи и поспете. Вземете си будилник или настроите мобилния си телефон да ви събуди.

Колкото до по-късно стоите вечер, толкова е по-голяма вероятността да започнете да ядете от изтощение. Най-добрият вариант, когато отслабвате, е да си легнете преди да достигнете това състояние на пълна умора.

 

Последна промяна на Вторник, 30 Март 2010г. 12:31ч.

Последните от Administrator

Свързано видео

Галерия със снимки

Обратно в началото