Реклама


ПРИЕМАНЕ НА ПАНИКАТА И СТРАХА

Оценете статията
(1 vote)

 

 

 

Помагате много на вашата психика, ако успеете да приемем паниката такава, каквато е - с усещанията и мислите, които тя предизвиква във вас.

 

Нуждаете се от това признаете пред себе си. Признанието, че страдате от това заболяване и сте готови да започнете да се справяте с него ще ви даде сила на човек, който е поел своята отговорност. Вие се нуждаете да бъдете искрен със себе си, без това да предизвиква срам. Нуждаете се да споделяте не само със себе си, но и с вашите близки за онова, което изживявате. Ако се криете и подтискате всичко това, този факт, само ще ви изолира от останалите. Говорейки с другите, вие може да изхвърлите част от усещането си за другост, което изпитвате, поради паническите кризи.

Дълбоко в сърцето си, осъзнавате, че няма да умрете или да полудеете, докато изживявате поредната криза. Когато това осъзнаване може да осъществите по средата на поредната атака, ще успеете да прекратите по нататъшното й ескалиране.

Веднъж приели, че паническите кризи са нещо, което няма да ви убие, ще дадете начало на разгадаването на корените на останалите симптоми и причини, които стартират състоянието.

Паническите атаки не ви унищожават, затова опитайте да не изпадате в ужас, когато те започнат. Не се депресирайте, когато не успявате да ги овладеете. Атаката утихва и идва време, когато ще си дадете отговор, какво я е предизвикало.

Следващите думи може да ви се сторят не съвсем в ред, но се опитайте да ги анализирате.

Започнете да приемате факта, че страха е нещо нормално, както и паническите кризи.Мислете по следния начин, днес имах криза, но следващата ще бъде много по-слаба от настоящата

Веднъж приели своето страхово разстройство, ще спрете ожесточено да отхвърляте съществуване му и търсенето на всевъзможни други причини за появата на набезите на страха. А, някои дори са категорични, че страхът започва  да намалява по интезитет и продължителност, точно от този момент.

 

 


 

Последна промяна на Сряда, 14 Април 2010г. 14:27ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...