Реклама


МОМИЧЕТАТА, ЖЕРТВИ НА ТРАФИК, ПЕЧЕЛЯТ ПО 12 000-16 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ

Оценете статията
(0 гласа)

 

От 12 000 до 16 000 евро на месец печелят момичета - жертви на трафик в чужбина. Те са част от доходоносен бизнес с престъпен елемент и трябва да вложим максимални усилия за пресичането му. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на конференция по повод официалното представяне на Национален механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик, предаде  Агенция „Фокус”. Министър Цветанов е председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към МС. На последното заседание на комисията механизмът е официално приет.
Има 261 наблюдавани от Прокуратурата производства, 108 от тях са новообразувани, 157 имат решени досъдебни производства. 77 са осъдените лица, 72 с влязла в сила присъда. 561 са жертвите на трафик, 523 жени, 79 деца, по данни на Прокуратурата. 
25 ноември е Световният ден за борба с насилието над жени. Голям е процентът на жените и момичетата, обект на трафика на хора с цел сексуална експлоатация, посочи министър Цветанов.
Основен акцент в механизма е повишаване доверието в местните комисии.Според министъра - освен подкрепата от държавата, трябва да се засили ангажиментът на местната власт, която да даде възможност да се създават нови комисии. Изключително важно е да се правят много информационни кампании. 
Една от последните операции, реализирана в Разград, е насочена срещу сводничеството и сексуалната експлоатация на момичета, посочи министърът и допълни, че непълнолетните стават лесна плячка на трафик с цел сексуална експлоатация.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...