Реклама


ЗАРАЗАТА С ЕШЕРИХИЯ КОЛИ МОЖЕ ДА Е ТРЪГНАЛА ОТ ЕГИПЕТ

Оценете статията
(0 гласа)

Европейските здравни служби проучват дали заразата с опасната бактерия Ешерихия коли в Германия и Франция не може да бъде проследена до семена от сминдух, внесени от Египет или през 2009, или през 2010 г., предаде Асошиейтед прес, цитиран от Дарик нюз.

Европейският център за предотвратяване и контрол на заболяванията и Европейската служба за безопасност на храните обявиха в съвместен доклад, че "все още съществува голяма несигурност относно това дали (сминдуховите семена) са причината за всички случаи на разболели се хора".

Според доклада е възможно доставка от сминдухово семе от 2009 г. да е свързана със заразата във Франция, а друга доставка от 2010 г. - с огнището в Германия, предаде БТА. В текста се признава, че теорията за сминдуховото семе не обяснява смъртния случай вШвеция, където вследствие на зараза с бактерията почина жена, която не е консумирала заразени кълнове.

Световната здравна организация (СЗО) счита заразата във Франция за отделна от тази в Германия, но признава, че от осемте случая във Франция в три е регистриран същият щам, като в Германия.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...