Реклама


ХЕРЦОГИНЯ АЛБА СЕ ОМЪЖИ

Оценете статията
(0 гласа)
Богатата испанска херцогиня Алба се омъжи на 85-годишна възраст за държавен служител, който е с 25 години по-млад от нея, коментира събитието Агенция БЛИЦ..
Шумна тълпа от стотици привърженици се беше събрала пред нейния дворец Дуенас днес, докато два пъти овдовялата херцогиня се вречаше във вечна вярност на Алфонсо Диес в параклиса на замъка от 15 век, разположен в стария квартал на Севиля.

Малко преди венчавката, вярна на традицията, младоженката закуси с пържени чурос. Женихът напусна хотела си по обяд в елегантен сив костюм и бе откаран в лимузина до параклиса. Предишната нощ младоженците прекарали отделно, както си му е редът.

"Аз съм дълбоко вярваща католичка, затова се омъжвам за трети път", заяви преди брачната церемония херцогинята пред агенция EФЕ. Тя запази докрай тайната около булчинската си рокля, поръчана на испанските дизайнери Victorio&Lucchino. Моделиерите си тръгнали видимо доволни във вторник от дома й в замъка Дуенас, след като направили последните проби. Отказвайки да дадат допълнителни детайли за мистериозния тоалет, дизайнерите все пак споделиха, че цветята за церемонията ще са розови и бели.

Колоритната испанка, известна с бухналата си бяла коса и с пискливия си глас, е сред най-известните иберийски знаменитости. Според Книгата на рекордите на Гинес дамата има повече знатни титли, от която и да е друга благородничка в света. Алба е със 7 херцогски, 22 графски и 24 маркизки титли.

Никак не е лесно да се произнесе и цялото й име – Мария дел Росарио Каетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фиц-Джеймс Стюарт и Силва. Историята на дома Алба, който тя оглавява, е 539-годишна. Херцогиня Алба има шест деца. Всички те са разведени, подчертава майката. Родени са по време на първия брак на херцогинята със сина на херцога на Сотомайор Педро Луи Мартинес, който умира през 1972 г.

През 1978 г. херцогиня Алба се омъжва за йезуита Хесус Агире и Ортис де Сарате. Нарушаването на установените традиции в испанското общество предизвиква огромен скандал, но съпрузите живеят щастливо до смъртта на Хесус де Сарате през 2001 г.

 

 

Login to post comments
 

Рекламни

loading...