Реклама


ВЗРИВИХА КОЛАТА НА САШО ДИКОВ

Оценете статията
(0 гласа)

Противниците на сегашната власт имат интерес от инцидента с взривения автомобил на журналиста Сашо Диков. Хипотезата изрази потърпевшият пред бТВ.

Той се определи като втори заек, който само е трябвало да бъде сплашен. Диков описа случилото се като неслучайно и във връзка с посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу в София, а също и на шефа на европарламента Йежи Бузек и представителите на ЕНП.

Журналистът използва случая, за да накара гражданите на страната да гласуват.

„Дайте да идем да гласуваме - това са най-важните избори в историята на България за последните 20 години и не трябва да позволяваме гласът ни да бъде изтъргуван", призова той.

Автомобилът на Диков беше взривен около 22 часа снощи пред блока в столичния квартал „Гоце Делчев", в който живее. Пострадали няма.

Диков отхвърли възможността случилото се да има връзка с работата му като журналист и с разследванията му. „Аз не мога да спра да говоря, как мога да спра да говоря за очевадни неща", коментира той.

Сашо Диков критикува сегашното управление. Той каза, че премиерът бил изгубил всякакво усещане, случващото се в парламента било недоразумение, а "Октоподът" бил фарс.

По думите му снощи, Диков не е бил заплашван, но се плаши от факта, че извършителите на подобни престъпления обикновено не се разкриват.

„Плашат ме шефовете на службите, министърът ме плаши", обясни още Сашо Диков пред БНТ. Пред телевизията той заяви, че няма да иска охрана.

„Снощи давах обяснения до 3 часа, две патрулки стоят тук цяла нощ", добави той.

Първите заключения на полицаите са, че целта е била сплашване.

Полицията издирва свидетели на случилото се. Веднага на мястото е била изпратена дежурно-оперативна група при СДВР, служители на ДОТО-МВР и ГДБОП. Извършен е оглед. Предстои да бъде извършен нов оглед в района, където беше взривен автомобилът, заяви пред агенция "Фокус" директорът на СДВР Валери Йорданов.

Установява се вида на взривното вещество и неговото количество. Към момента специалистите от ДОТИ не са се произнесли какъв е методът на взривяване.

Взривът е бил поставен до предната лява гума, от мястото на шофьора. Автомобилът е марка "Форд Фокус". От взрива са се разхвърчали части от леката кола, която е силно повредена. Счупени са стъкла на жилищната сграда.

"Малко след 22:00 часа се чу адски гръм, видях пушек около моята кола, насъбраха се съседи. Дойде полиция." , разказва Сашо Диков.

В материал по случая АФП отбелязва, че експлозията съвпада с времето, в което председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу посети страната.

Експлозията беше само няколко часа, след като Барозу пристигна на двудневна визита в България. В петък се очаква посещението на още трима европейски комисари.

 

 

 

 

24chasa.bg

Последна промяна на Петък, 14 Октомври 2011г. 08:18ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...