Реклама


ВАСИЛ НАЙДЕНОВ СЕ ИЗДЪЛЖИ НАПЪЛНО ПРЕД НАП

Оценете статията
(0 гласа)

Популярният певец Васил Найденов е платил данъците си до стотинка. "Сумата не е малка за нашите стандарти, но той изплати всичко, с лихвите", обяви шефът на НАП Красимир Стефанов пред TV7, цитиран от trud.bg.

„Само от тримата най-големи неизрядни родни изпълнители държавата е успяла да с печели 1 милион лева", добави шефът на приходната агенция. Предполага се, че това са Лили Иванова, Васил Найденов и Азис.

Според Красимир Стефанов тази година е много успешна за НАП. Събрани са 11 млрд. 400 млн. лева, което е със 715 млн. повече спрямо същия период за миналата година. "Като отчетем факта, че сме в период на криза, приходите са повече от добри", отбеляза шефът на НАП.

След акцията "Хеликоптер", която засегна владетели на големи имоти, прекият фискален ефект е над 20 млн. - събраните данъци и коригираното ДДС. "Най-важното от тази акция е, че започнахме да обръщаме мисленето на българина в посока плащане на данъци. Обществото разбра, че ако иска да живее спокойно в една европейска държава, трябва да плаща данъци", допълни Стефанов.

По празниците данъчни инспектори ще инспектират курортите, ще следят собствениците и хотелиерите дали издават фискални документи, ще се наблюдават получените хонорари от изпълнителите в заведенията.

"Всички акции, които направихме дори малко показно, включително и безкомпромисната борба с ДДС измамите, направиха така, че в една кризисна година да реализираме повече приходи, отколкото очаквахме", заключи той.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...