Реклама


ЕВРОПА НАСТОЯВА ЗА БЪЛГАРСКИ ЗАПЛАТИ ЗА ГЪРЦИТЕ

Оценете статията
(0 гласа)
“Български заплати“ за гърците иска тройката международни кредитори от Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.
Това коментира в днешния си брой гръцкият вестник "Етнос"., цитиран от БЛИЦ.
Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише вестникът.

Тройката кредитори иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, Македония, Хърватия и Албания. Решението им е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите, пише вестникът.

Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката. Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва "Етнос", изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на Евросъюза Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

Вестник  "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос са представили в парламента за одобрение специална сметка, която Европейския съюз поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Изданието припомня, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и че от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания.

 

 

 

Последна промяна на Понеделник, 02 Април 2012г. 08:02ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...