Реклама


330 ХИЛ. ЛЕВА НАЙ-ВИСОКАТА ЗАПЛАТА ЗА 2011

Оценете статията
(0 гласа)

 

 

Най-голямата годишна заплата у нас през м.г. е била 4 млн. лв., което прави по 330 000 лв. средно на месец. На такава сума възлиза най-големият годишен доход по трудови или приравнени на тях правоотношения за 2011 г. според подадените до този момент данъчни декларации за личните доходи, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). От агенцията не успяха да представят сравними данни за предходни години.

Топ 20 на най-богатите българи са декларирали общо 16 млн. лв. доход от трудови договори през м.г., сочат още данните на данъчните. Всичките 20 души са милионери, но не всичките им приходи са заработени на трудов договор. Част от тях са по граждански, консултантски или други контракти. Не е ясно обаче колко са всички българи, декларирали доход над 1 млн. лв. по трудови договори и дали те са се увеличили спрямо м. г. В началото на март от НАП съобщиха, че 40-те най-богати българи са заработили през м.г. 140 млн. лв., но в тази сума влизат и доходите им по извънтрудови правоотношения. Рекордьор е бургазлия, декларирал 11,7 млн. лв. приходи.

В НАП досега са декларирани близо 600 млн. лв. доходи от наеми и хонорари. До момента данъчните са получили едва половината от очакваните данъчни декларации за 2011 г.

 

 

 

trud.bg

Последна промяна на Сряда, 25 Април 2012г. 08:43ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...