Реклама


ДНЕС ИЗТИЧА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ

Оценете статията
(0 гласа)

Днес е крайният срок за подаване на декларации и за заплащане на дължимите суми към хазната, напомнят от Националната агенция по приходите (НАП).

От тази година плащането на данъка за довнасяне, посочен в декларациите за облагане на доходите, може да стане и в последния ден. Условието е сумата да постъпи по сметката на НАП до края на следващия работен ден. През миналите години се следеше дали декларираният данък е постъпил по сметките на НАП до края на деня, в който изтича срокът. На практика това означаваше, че сумите към бюджета в повечето случаи трябваше да са преведени предишния ден.

Гражданите могат да намерят информация за банковите сметки на териториалните дирекции и офиси на интернет страницата на приходната агенция www.nap.bg. Изплащането на дължимите суми към бюджета става по сметката на съответната териториална дирекция по постоянен им адрес. Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да напишат точната сума, кодът за вид плащане (например 111213, когато се плаща по данъчна декларация на физическо лице),входящия номер на документа, по който се плаща (декларация, наказателно постановление, ревизионен акт), като задължително се посочва и периодът, за който се отнася плащането.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП се намират в рубриката "Плащане" на интернет страницата на агенцията www.nap.bg. За улеснение на клиентите на НАП в повечето офиси на агенцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.

Плащането на данъчните вноски може да стане и по пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета. От агенцията предупреждават, че преводът на средства към бюджета може да отнеме повече от един ден, ако е направен през интернет.

 

 

 

 

24chasa.bg

 

 

Login to post comments
 

Рекламни

loading...