Реклама


КРЕСНА НАЙ-ЗАСТРАШЕНА ОТ СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

Оценете статията
(0 гласа)

 

 

Предсказания за земетресение от 7,5 по Рихтер хвърлиха в паника страната.

Земетресение от 7,5 по Рихтер в България е в сферата на научната фантастика. Това обяви доцент Бойко Рангелов, цитиран от АСН.

"Изкараха ме професор, но още не съм. На 24 май прокуратурата се е самосезирала за написаните в медиите информации, че ни чака земетресение с магнитуд 7,5 по Рихтер. Това ме плаши, такова нещо не съм казал", заяви сеизмологът по Нова тв.

Той класира петте най-страшни земетръсни огнища.На първо място е Кресненското дефиле, където на 4 април 1904 г. удря 7,8 по Рихтер. Следва Шабла, районът Пловдив-Чирпан, където през 1928 г. последователно са регистрирани две земетресения с магнитуд 6,8 и 7 по Рихтер. На четвърто място е Горнооряховската зона. През 1913 г. там земята се луля със 7 по Рихтер. На пето място е София.

"Божа работа, надяваме се на божията милост", отсече доцент Рангелов на въпрос дали може да се предвиди голям трус. "Абсурд е вулканът на Витоша да се събуди. На територията на България вулканична дейност не може да се очаква", добави ученият.

Доц. Рангелов обясни още, че в последните 24 часа на Балканите са станали над 100 земетресения, но това не е необичайно. "По-лошо от паниката и страха няма", призна сеизмологът.

 

 

Източник: Дарикнюз

Login to post comments
 

Рекламни

loading...