РЕШЕНО: ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯТ САМОЛЕТ НЕ ВОЗИ ФУТБОЛИСТИ

Оценете статията
(0 гласа)

 

Повече от 2 седмици, след като гръмна скандалът, че правителственият самолет е возил футболистите от отбора на премиера Бойко Борисов "Витоша" (Бистрица) и "Чавдар" (Етрополе) от София до Варна, бе официално признато, че Авиоотряд 28 няма лиценз за търговска дейност.

По тази причина той не може да вози футболни отбори, а само да изпълнява специални полети. Това става ясно от отговор на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" на запитване от седмичника "Капитал"  и цитирано от trud.bg.

От отговора се разбира, че общо четири летателни средства на правителството имат разрешение за опериране: Airbus А319 има разрешение за въздушни превози - полети със специално предназначение, Falcon 2000 - разрешение за облитане на радио и светотехнически средства и въздушни превози - полети със специално предназначение, а хеликоптерите Mи-8 и Augusta A 109 E имат разрешение за патрулиране и наблюдение, както и за въздушни превози - полети със специално предназначение.

Темата стана актуална, след като се разбра, че правителственият Airbus е превозил футболните отбори на "Витоша" (Бистрица) и "Чавдар" (Етрополе) за среща, играна във Варна през юли. Тогава за отбора на Бистришките тигри е играл премиерът Бойко Борисов, а за тима от Етрополе ритал депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е и негов собственик и който, по думите му, платил полета.

 

Обратно в началото