Реклама


НОВИ ПАЛЕЖИ НА КОЛИ В СОФИЯ

Оценете статията
(0 гласа)

Нова вълна от палежи на автомобили започна в София. За по-малко от седмица са изгорели девет коли, съобщи БТВ, позовавайки се на информация от столичната дирекция на полицията.

Последният палеж е бил извършен в нощта на четвъртък срещу петък в жк „Младост". За пет дни в жилищния комплекс за извършени четири палежа.

Засега обаче разследващите не смятат, че случаите са свързани, тъй като методите на подпалване са различни - от коктейл „Молотов" до подпалване на гума. Поне за един от инцидентите се предполага, че става въпрос за отмъщение.

От „Младост" тръгна и предишният бум на опожарени коли в края на миналата година. Полицията арестува трима души - Владислав Николов-Куката, който бе обвинен за палежа на три коли в квартал „Западен парк", Юлиян Ковачки - за палежа на коли в „Младост" и „Хаджи Димитър" и Радослав Стоянов, пуснат под парична гаранция от 1700 лева, който беше обвинен за палеж на кола на ул. „Кукуш" в жк „Захарна фабрика". Владислав Николов също бе пуснат на свобода.

Единствено Ковачки остана в ареста. Той бе заподозрян за палежа на 13 автомобила в столичния квартал „Младост" и „Хаджи Димитър" и задържан в нощта срещу 16 декември 2011 г. Тогава беше подложен на детектор на лъжата, на който се провали. На 18 декември съдът остави в ареста Юлиян, но на 27 декември САС измени мярката на Юлиян с най-леката „подписка".

Ковачки е криминално проявен, има регистрации за кражби, условни присъди за употреба на алкохол и хулиганско поведение. На 3 февруари 2012 г. той бе арестуван отново, но този път за хулиганство, след като агресивно потроши килията си в Седмо РПУ и заплаши полицаи, че ще ги запали.

Login to post comments
 

Рекламни

loading...