Реклама


ПЕТИМА ДУШИ УБИТИ СЛЕД СЕМЕЙНА ДРАМА

Оценете статията
(0 гласа)

 

Семейство от петима души са открити убити снощи в дома им столичния квартал „Гоце Делчев", предава Дарик, цитирайки старши комисар Валери Йорданов.

Късно снощи е получен сигнал в СДВР за починала възрастна жена в апартамент в блок 254 в столичния кв. „Гоце Делчев". Сигналът е получен от съседи, които са съобщили, че не са я виждали от няколко дни. Пристигналият на място патрул открил тяло на възрастна жена - Здравка Савова на 79 г., в коридора на апартамента с кръв около нея и гилза. В съседни стаи са намерени още четири трупа - на зет й Васил (на 55 г.), дъщеря й Наталия (на 54 г.) и двамата им синове Владимир и Георги - на 27 и 21 г. Нараняванията на петте тела са прободни и огнестрелни. Намерен е и нож, и законно притежаваното оръжие на зетя. Предполага се, че убийствата са извършени в началото на седмицата.

Жанет Борисова, която първа е влязла в апартамента на убитите, разказа пред Дарик за видяното: „Малко след 19.30 часа позвъни съседката под нас да пита знаем ли къде са семейство Савови, защото в апартамента под тях имало теч. Сетих се, че от много години имам ключ от апартамента им. Аз от три дни съм вкъщи болнични, от понеделник вечерта съм си у дома. Нито е имало скандали, не съм чула нищо, а обикновено се чува. Мъжът ми отключи вратата. Заключена бе само външната, а обикновено у тях се заключват и двете. Вътре светеше и видяхме свито човешко тяло, което разпознах, че е на леля Здравка. Мъжът ми извика доктора, живеещ на първия етаж. Двамата влязоха и видяха, че има нож и гилза и се обадиха в полицията. От дошлите полицаи чух, че има пет трупа. Имаше миризма и според полицаите това не е само от кръвта, а от разложеното. Една съседка си спомни, че в магазин на гише за плащане е видяла съседа, който е чакал да си плати сметките в понеделник сутринта. След това никой не си спомни да ги е видял. Аз помислих, че са заминали, което ме учуди, защото обикновено се обаждат".

Емил Борисов разказа: „Видях нож. На доктора, който установи смъртта на едната жертва, му казах да излизаме веднага. Аз влязох само половин метър навътре в коридора, като видях толкова кръв, нож и гилза, разбрах, че е „дебела работата". Докторът каза, че според него тази кръв е поне от 24 часа. Тогава се обадихме на 112, на полицията и дошлите екипи влязоха и установиха останалото. Ако не беше станал този теч, ние нямаше да отворим вратата. Големият син не беше буен, агресивен. Някаква тиха лудост.... Извеждаха го на разходка".

Какво семейство са били Савови, разказа още Борисова: „Много добри хора. Гости не им идваха много. Те пътуваха, не много - главно до вилата си в Костенец. Но бяха много добри хора, сърдечни, любезни, услужливи, внимателни. Знаеха рождените дни на всички ни. Само по това може да се съди. Знам, че голямото момче имаше проблеми, но точната диагноза не мога да спомена каква е. Провеждаха лечение, но не знам къде се е лекувал".

Зетят Васил Савов е бивш служител от Министерството на отбраната, сега пенсионер, а неговата съпруга Наталия - бивш служител на Министерството на вътрешните работи.

Според специалисти от психиатрията Владимир Савов вероятно е бил с умствена изостаналост и някаква форма на шизофрения. Според тях, ако той е извършил петорното убийство, стореното прилича на термин от психиатрията „разширено самоубийство". В такива случаи болният убива близките си, тъй като смята, че ги спасява или изпитва някакво чувство на вина. Все още не е ясно как е лекуван Владимир, посещавал ли и клиника или е приемал медикаменти вкъщи.

Огледът на полицията приключи около 8 часа сутринта. Предполага се, че става дума за семеен скандал. На този етап от разследването се смята, че извършителят е член от семейството, а според съседите става дума за болното момче.

 

 

 

dariknews.bg

Последна промяна на Петък, 11 Януари 2013г. 10:09ч.
Login to post comments
 

Рекламни

loading...